Stubaier Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 8 dagen
100% Original
Omschrijving
120 kilometer en 8.670 hoogtemeters in 8 dagen
Een klassieker pur sang
We wandelen een week lang van hut naar hut door de Stubaier Alpen. Onze bergwandelgids begeleidt u tijdens deze huttentocht door een schitterend en verrassend veelzijdig gebied. Het ene moment waan je je in de Dolomieten, het volgende moment lijken de indrukwekkende gletsjers binnen handbereik. Onderweg zien we bergmeertjes, murmeltieren, steenbokken en gezellige berghutten. Begin- en eindpunt van deze huttentocht is Neustift, gelegen in het Stubaital op ca. 15 minuten van Innsbruck. Deze klassieker is te mooi om links te laten liggen!
Vind je 8 dagen te lang, bekijk dan eens de 2 5-daagse varianten: de Stubaier Höhenweg West of de Stubaier Höhenweg Oost.

Loop je liever dagelijks met een licht dagtourenrugzakje, dan is de variant met bagagevervoer, de Stubaier Höhenweg Comfort, wellicht iets voor jou!

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • klassieke höhenweg door een verrassend veelzijdig gebied
  • 120 km en bijna 9.000 hoogtemeters in 8 dagen!
Programma
za. Neustift – Starkenburger Hütte
[ca. 4 uur, +1.200 hm]

Individuele heenreis en aankomst in het Stubaital. Trefpunt om 10.30 uur voor de Raiffeisenbank in Neustift. Na de eerste kennismaking en controle van de uitrusting lopen we vanuit het centrum omhoog naar de Starkenburger Hütte (2.237 m).

zo. Starkenburger Hütte – Franz Senn Hütte
[ca. 6-7 uur, +440 hm, -530 hm]

Vandaag staat er, landschappelijk gezien, een hele gevarieerde etappe op het programma. Via het Seejöchl (2.518 m) lopen we naar de Hochseduckalm (2.249 m), waar we kort pauzeren en iets kunnen drinken. Daarna lopen we hoog boven het Oberbergtal verder naar de Franz Senn Hütte (2.147 m).

ma. Franz Senn Hütte – Schrimmennieder – Neue Regensburger Hütte
[ca. 4 uur, +650 hm, -500 hm]

De tocht van vandaag is de kortste etappe van deze week. Via het Schrimmennieder (2.714 m) lopen we vandaag naar de Neue Regensburger Hütte (2.287 m).

di. Neue Regensburger Hütte – Grawagrubennieder – Dresdner Hütte
[ca. 6 uur, +900 hm, -850 hm]

Via de mooie Falbesonersee lopen we naar de Grawagrubennieder (2.880 m). Via een langzame afdaling en een korte afsteker bereiken we de Mutterberger See. Na een korte pauze lopen we door naar onze eindbestemming van vandaag, de Dresdner Hütte (2.302 m).

wo. Dresdner Hütte – Sulzenau Hütte – Nürnberger Hütte
[ca. 6-7 uur, +/-1.050 hm]

De eerste klim vandaag brengt ons op het Peiljoch met een oerwoud van steenmannetjes en een indrukwekkend uitzicht op de Sulzenauferner. Na een korte pauze dalen we af naar de Sulzenau Hütte (2.191 m). Na de lunch lopen we verder via de Grünausee (2.330 m) naar het Niederl (2.680 m). Wat rest is de afdaling naar de 400 meter lager gelegen Nürnberger Hütte.

do. Nürnberger Hütte – Simmingjöchl – Bremer Hütte
[ca. 3,5-4 uur, +600 hm, -450 hm]

Na de lange dag van gisteren, wacht ons vandaag een relatief rustige etappe. Een landschappelijk gezien wederom prachtige etappe, waar nog goed te zien hoe vroeger de gletsjers gestroomd hebben. Via het Simmingjöchl (2.754 m) bereiken we de Bremer Hütte.

vr. Bremer Hütte – Innsbrucker Hütte
[ca. 6-7 uur, +800 hm, -850 hm]

Vandaag trekken we door een oud gletsjerlandschap. Aan de hand van de vele “stille getuigen” kun je opmaken, dat hier heel lang geleden enorme gletsjers gestroomd hebben. Eindbestemming is de oergezellige Innsbrucker Hütte (2.369 m).

za. Innsbrucker Hütte – Neustift
[ca. 2,5-3 uur, -1.375 hm]

Alvorens we vandaag afscheid van elkaar nemen, wacht ons nog een schitterende afdaling door het fraaie Pinnistal. Via de Karalm, de Pinnisalm, de Issenangeralm en de Herzebenalm lopen we terug naar Neustift.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 7x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Neustift

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 974

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest