Stubaier Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 8 dagen
100% Original
Omschrijving
120 kilometer en 8.670 hoogtemeters in 8 dagen
Een klassieker pur sang
We wandelen een week lang van hut naar hut door de Stubaier Alpen. Onze bergwandelgids begeleidt u tijdens deze huttentocht door een schitterend en verrassend veelzijdig gebied. Het ene moment waan je je in de Dolomieten, het volgende moment lijken de indrukwekkende gletsjers binnen handbereik. Onderweg zien we bergmeertjes, murmeltieren, steenbokken en gezellige berghutten. Begin- en eindpunt van deze huttentocht is Neustift, gelegen in het Stubaital op ca. 15 minuten van Innsbruck. Deze klassieker is te mooi om links te laten liggen!
Vind je 8 dagen te lang, bekijk dan eens de 5-daagse variant, de Stubaier Höhenweg Small
  • kleine wandelgroepen met slechts 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • klassieke höhenweg door een verrassend veelzijdig gebied
  • 120 km en bijna 9.000 hoogtemeters in 8 dagen!
Programma
za. Fulpmes - Adolf Pichler Hütte

Individuele heenreis en aankomst in het Stubaital. Trefpunt om 10.30 uur bij de Kreuzjochbahn in Fulpmes. Na de eerste kennismaking en controle van de uitrusting zweven we comfortabel omhoog naar het Mittelstation. Vanaf hier lopen we via de Schlickeralm en de Alpenklubscharte (2.451 m) naar de gezellige Adolf Pichler Hütte (1.977 m).

ca. 5,5 uur
+1.100 hm
-480 hm
5,5 km
zo. Starkenburger Hütte - Franz Senn Hütte

Vandaag staat er, landschappelijk gezien, een hele gevarieerde etappe op het programma. Via het Seejöchl (2.518 m) lopen we naar de Hochseduckalm (2.249 m), waar we kort pauzeren en iets kunnen drinken. Daarna lopen we hoog boven het Oberbergtal verder naar de Franz Senn Hütte (2.147 m).

ca. 6,5 uur
+890 hm
-720 hm
15 km
ma. Franz Senn Hütte - Schrimmennieder - Neue Regensburger Hütte

De tocht van vandaag is de kortste etappe van deze week. Via het Schrimmennieder (2.714 m) lopen we vandaag naar de in 2018 en 2019 geheel verbouwde en gemoderniseerde Neue Regensburger Hütte (2.287 m).

ca. 4 uur
+650 hm
-500 hm
9,2 km
di. Neue Regensburger Hütte - Grawagrubennieder - Dresdner Hütte

Via de mooie Falbesonersee lopen we naar de Grawagrubennieder (2.880 m). Via een langzame afdaling en een korte afsteker bereiken we de Mutterberger See. Na een korte pauze lopen we door naar onze eindbestemming van vandaag, de Dresdner Hütte (2.302 m).

ca. 6 uur
+970 hm
-950 hm
12,7 km
wo. Dresdner Hütte - Sulzenau Hütte - Nürnberger Hütte

De eerste klim vandaag brengt ons op het Peiljoch met een oerwoud van steenmannetjes en een indrukwekkend uitzicht op de Sulzenauferner. Na een korte pauze dalen we af naar de Sulzenau Hütte (2.191 m). Na de lunch lopen we verder via de Grünausee (2.330 m) naar het Niederl (2.680 m). Wat rest is de afdaling naar de 400 meter lager gelegen Nürnberger Hütte.

ca. 6-7 uur
+1.010 hm
-1.040 hm
9,7 km
do. Nürnberger Hütte - Simmingjöchl - Bremer Hütte

Na de lange dag van gisteren, wacht ons vandaag een relatief rustige etappe. Een landschappelijk gezien wederom prachtige etappe, waar nog goed te zien hoe vroeger de gletsjers gestroomd hebben. Via het Simmingjöchl (2.754 m) bereiken we de Bremer Hütte.

ca. 3,5-4 uur
+600 hm
-490 hm
5,9 km
vr. Bremer Hütte - Innsbrucker Hütte

Vandaag trekken we door een oud gletsjerlandschap. Aan de hand van de vele “stille getuigen” kun je opmaken, dat hier heel lang geleden enorme gletsjers gestroomd hebben. Eindbestemming is de oergezellige Innsbrucker Hütte (2.369 m).

ca. 6-7 uur
+850 hm
-890 hm
10,2 km
za. Innsbrucker Hütte - Neustift

Alvorens we vandaag afscheid van elkaar nemen, wacht ons nog een schitterende afdaling door het fraaie Pinnistal. Via de Karalm, de Pinnisalm, de Issenangeralm en de Herzebenalm lopen we terug naar Neustift.

ca. 3,5-4 uur
+20
-1.400 hm
12,3 km

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails
Inbegrepen

– 7x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 7x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen

– heen- en terugreis
– berglift Fulpmes (ca. € 10,-)
– 1 busrit (ca. € 2,75)
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Fulpmes (stand 2020: € 3,- per dag)

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna  nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen.  Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche klik je hier.

Veel gestelde vragen
gaan jullie huttentochten altijd door?

Onze huttentochten zijn groepsreizen en worden pas gegarandeerd doorgevoerd wanneer het minimum aantal deelnemers bereikt is. In de meeste gevallen is dit vanaf 5 deelnemers. Is dit minimum aantal 14 dagen van tevoren nog niet bereikt, dan delen wij dit mee via email. In sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld 1 deelnemer te weinig is, stellen wij een (kleine) toeslag voor zodat we alsnog van start kunnen gaan.  In ieder geval zullen wij alles in het werk stellen om een passend alternatief te vinden.

ik ben lid van een bergsportvereniging (NKBV of KBF), krijg ik dan korting?

Onze prijzen zijn gebaseerd op het Mitgliedstarif, omdat de meeste deelnemers aan onze huttentochten lid zijn van een bergsportvereniging. De meerkosten voor de deelnemers, die geen lid zijn van een bergsportvereniging, nemen wij voor onze rekening.

kan ik mijn mobiele telefoons op de hutten opladen?

Smartphones, GPS, fototoestel … Alles verbruikt stroom tegenwoordig. Op berghutten wordt de stroom opgewekt met behulp van generatoren of soms zelfs met zonnepanelen. Veel berghutten stellen oplaadstations beschikbaar voor het opladen van je apparatuur. Een garantie is het echter niet. Zorg dus dat je voldoende accu’s of een powerpack bij je hebt. Een andere, misschien wel betere optie: probeer het eens een weekje zonder smartphone, geen Facebook, geen email, geen Whatsapp, geen …… disconnect to reconnect

zijn lunchpaketten in de reissom inbegrepen?

Onze huttentochten zijn inclusief halfpension. Het ontbijt en het avondeten is dus inbegrepen. Op de hutten kun je zelf een lunchpakket voor onderweg kopen. Bij sommige huttentochten komen we ook onderweg langs berg- of almhutten, waar je iets kunt eten. Check dit de avond van tevoren even bij de bergwandelgids.
Daarnaast is het raadzaam om vanuit het dal of al vanuit Nederland tourenproviand mee te nemen. Denk daarbij aan bijv. gedroogd fruit (appeltjes, abrikozen, rozijnen, etc.), droge worst en mueslirepen. Er zijn ook bergwandelaars die zich onderweg beperken tot alleen maar tourenproviand en water.

bijzondere dieetwensen

Men vraagt wij draaien. Zo vanzelfsprekend als dat is in hotels, zo lastig is dat vaak op berghutten. Vegetarische kost is doorgaans geen probleem meer. Vaak kan men zelfs kiezen tussen een vlees- en een vleesloos menu. Wat betreft bepaalde voedselallergiën, zoals bijv. lactose, fructose en coeliakie kun je dit bij je boeking aangeven. Wij geven dit dan tijdig door aan de deelnemende hutten. Realiseer je echter wel dat de mogelijkheden op berghutten vaak beperkt zijn en dat niet alle wensen altijd ingewilligd kunnen worden.
Veganistische wensen worden nagenoeg nooit ingewillgd. Ben je dus veganist, neem dan zoveel mogelijk je eigen eten mee.

zijn mijn bergschoenen geschikt voor deze huttentocht?

Bergschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting.  A-schoenen, dit zijn doorgaans lage schoenen, evenals de zware D-schoenen, zijn voor onze huttentochten ongeschikt. Voor onze huttentochten heb je hoge, de enkels omsluitende bergschoenen met een goede profielzool (Vibram) nodig. Dan betekent dat je dan uitkomt bij B-, B/C- of C-schoenen. Bedenk echter dat er ook B-schoenen in de handel zijn, die weliswaar de enkels goed omsluiten, maar  een dermate slappe zool hebben, dat ze niet geschikt zijn voor onze huttentochten. Bestaat de kans op sneeuwvelden of zijn er gletsjers in de route opgenomen, dan is een C-schoen een must.

Slecht schoeisel kan bij de start voor de bergwandelgids aanleiding zijn om je naar de dichtsbijzijnde sportzaak te sturen. Ontstaan er onderweg problemen met je schoenen, zoals bijvoorbeeld het loslaten van de zool, dan kan dit ook reden zijn om je vanaf de eerstbeste mogelijkheid terug te sturen naar het dal. Laat je dus van tevoren goed adviseren bij een buitensportzaak. Ook als je al schoenen hebt, maar twijfelt aan de geschiktheid of de kwalitatieve staat van de schoenen, stap dan eens bij een gespecialiseerde buitensportzaak binnen.

Vanaf: 994

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest