Stubaier Höhenweg West

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 5 dagen
100% Original
Omschrijving
De verkorte versie van de 8-daagse klassieker
Voor diegenen, die 8 dagen wandelen te lang vinden hebben we de route van deze huttentocht door de Stubaier Alpen in tweeën opgedeeld, een westelijke en een oostelijke variant. Tijdens de westelijke variant van deze huttentocht wandelen we vanuit de Dresdner Hütte via Nürnberger, Bremer en Innsbrucker Hütte terug naar Neustift.
Wil je zomer 2018 de gehele tocht kunnen bijschrijven in je tourenboek, bekijk en boek dan de volledige versie van de Stubaier Höhenweg.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • klassieke höhenweg door een verrassend veelzijdig gebied
Programma
di. Dresdner Hütte

Individuele heenreis en aankomst in het Stubaital. Trefpunt met de groep, die de 8-daagse variant loopt en waarbij u aansluit, is de Dresdner Hütte (2.302 m). Deze bereikt u zelfstandig en eenvoudig. Met de Stubaier Gletscherbahn zweeft u comfortabel naar het eerste tussenstation bij de hut. De groep zal naar verwachting tussen 15.00 uur en 16.00 uur aankomen bij de hut.
Wanneer het totaal aantal deelnemers door het samenvoegen meer dan 10 is, wordt er een 2e bergwandelgids toegevoegd.

wo. Dresdner Hütte – Sulzenau Hütte – Nürnberger Hütte
[ca. 6-7 uur, +/-1.050 hm]

De eerste klim vandaag brengt ons op het Peiljoch met een oerwoud van steenmannetjes en een indrukwekkend uitzicht op de Sulzenauferner. Na een korte pauze dalen we af naar de Sulzenau Hütte (2.191 m). Na de lunch lopen we verder via de Grünausee (2.330 m) naar het Niederl (2.680 m). Wat rest is de afdaling naar de 400 meter lager gelegen Nürnberger Hütte.

do. Nürnberger Hütte – Simmingjöchl – Bremer Hütte
[ca. 3,5-4 uur, +600 hm, -450 hm]

Na de lange dag van gisteren, wacht ons vandaag een relatief rustige etappe. Een landschappelijk gezien wederom prachtige etappe, waar nog goed te zien hoe vroeger de gletsjers gestroomd hebben. Via het Simmingjöchl (2.754 m) bereiken we de Bremer Hütte.

vr. Bremer Hütte – Innsbrucker Hütte
[ca. 6-7 uur, +800 hm, -850 hm]

Vandaag trekken we door een oud gletsjerlandschap. Aan de hand van de vele “stille getuigen” kun je opmaken, dat hier heel lang geleden enorme gletsjers gestroomd hebben. Eindbestemming is de oergezellige Innsbrucker Hütte (2.369 m).

za. Innsbrucker Hütte – Neustift
[ca. 2,5-3 uur, -1.375 hm]

Alvorens we vandaag afscheid van elkaar nemen, wacht ons nog een schitterende afdaling door het fraaie Pinnistal. Via de Karalm, de Pinnisalm, de Issenangeralm en de Herzebenalm lopen we terug naar Neustift.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 4x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Neustift of bij de Stubaier Gletscherbahn
– bergfahrt Stubaier Gletscherbahn (tot het eerste tussenstation)
– evt. buskosten
– evt. parkeerkosten in Neustift

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 584

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest