Stubaier Höhenweg Oost

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 5 dagen
100% Original
Omschrijving
De verkorte versie van de 8-daagse klassieker
Voor diegenen, die 8 dagen wandelen te lang vinden hebben we de route van deze huttentocht door de Stubaier Alpen in tweeën opgedeeld, een westelijke en een oostelijke variant. Tijdens deze oostelijke variant van de huttentocht, wandelen we vanuit Neustift via de Starkenburger Hütte, Franz Senn Hütte en de Neue Regensburger Hütte naar de Dresdner Hütte. De laatste dag na het ontbijt daalt u dan te voet of met de gondellift af naar het dal.
Wil je de gehele tocht kunnen bijschrijven in je tourenboek, bekijk en boek dan de volledige versie van de Stubaier Höhenweg.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • klassieke höhenweg door een verrassend veelzijdig gebied
Programma
za. Neustift – Starkenburger Hütte
[ca. 4 uur, +1.200 hm]

Individuele heenreis en aankomst in het Stubaital. Trefpunt om 10.30 uur voor de Raiffeisenbank in Neustift. Na de eerste kennismaking en controle van de uitrusting lopen we vanuit het centrum omhoog naar de Starkenburger Hütte (2.237 m).

zo. Starkenburger Hütte – Franz Senn Hütte
[ca. 6-7 uur, +440 hm, -530 hm]

Vandaag staat er, landschappelijk gezien, een hele gevarieerde etappe op het programma. Via het Seejöchl (2.518 m) lopen we naar de Hochseduckalm (2.249 m), waar we kort pauzeren en iets kunnen drinken. Daarna lopen we hoog boven het Oberbergtal verder naar de Franz Senn Hütte (2.147 m).

ma. Franz Senn Hütte – Schrimmennieder – Neue Regensburger Hütte
[ca. 4 uur, +650 hm, -500 hm]

De tocht van vandaag is de kortste etappe van deze week. Via het Schrimmennieder (2.714 m) lopen we vandaag naar de Neue Regensburger Hütte (2.287 m).

di. Neue Regensburger Hütte – Grawagrubennieder – Dresdner Hütte
[ca. 6 uur, +900 hm, -850 hm]

Via de mooie Falbesonersee lopen we naar de Grawagrubennieder (2.880 m). Via een langzame afdaling en een korte afsteker bereiken we de Mutterberger See. Na een korte pauze lopen we door naar onze eindbestemming van vandaag, de Dresdner Hütte (2.302 m).

wo. Afscheid van de Stubaier Alpen

Daar deze wandelreis samenvalt met de 8-daagse versie, loopt de bergwandelgids met de deelnemers van de 8-daagse variant verder. Na het ontbijt nemen we dus afscheid van elkaar en daalt u daarom zelfstandig met uw tochtgenoten met de gondel van de Stubaier Gletscherbahn af naar het dalstation bij de Mutterberg Alm. Met de bus reist u vervolgens terug naar Neustift.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 4x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Neustift
– talfahrt Stubaier Gletscherbahn
– busticket Mutterbergalm – Neustift

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 584

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest