Steenbokroute

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Over de graat van de Allgäuer Hoogalpen
De doorsteek van de huttentocht van de Allgäuer Alpen met begin- en eindpunt in Oberstdorf is uniek in haar soort. Al vanaf de eerste dag betreden we tijdens deze vakantie het leefgebied van de steenbokken en als het geluk met ons is, worden de wandelaars de hele week door deze prachtige dieren begeleidt.
De steenbok, die in het wapen van het Kleinwalsertal voorkomt, was bijna in het gehele Alpenruim uitgestorven. Begin 50-er jaren werden enkele exemplaren uit het Italiaanse Nationalpark Gran Paradiso in de Allgäuer Alpen uitgezet. Inmiddels is de steenbok weer helemaal thuis in dit berggebied in Zuid-Duitsland. 

  • kleine wandelgroepen van 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde bergwandelgids
  • door het leefgebied van de steenbok
  • indrukwekkend berggebied aan het begin van de Alpen
Programma
zo. Riezlern – Kanzelwandbahn – Fiderepasshütte
[ca. 3,5 uur, +425 hm, -325 hm]

Vanaf ons trefpunt om 11.00 uur bij het dalstation van de Kanzelwandbahn in Riezlern zweven we de eerste hoogtemeters comfortabel met de gondel omhoog. Vanaf hier wandelen we via de Kanzelwand en de Inneren Kuhgehrenalpe, waar we pauzeren en iets kunnen gebruiken. Vervolgens lopen we via de Wannenalpe naar onze eindbestemming, de Fiderepasshütte (2.067 m)

ma. Fiderepasshütte – Roßgundscharte – Mindelheimerhütte
[ca. 3,5-4 uur, +500 hm, -550 hm]

We beginnen eerst met een korte afdaling naar de Kühgundalpe (1.745 m) om vervolgens steil omhoog te lopen naar de Roßgundscharte (2.005 m) en vervolgens via de prachtige Krumbacher Höhenweg naar de Mindelheimer Hütte (2.070 m).
‘s Middags, na de lunch, maken we nog even een uitstapje naar de Kemptner Kopf (2.192 m) of de Geisshorn (2.366 m)

di. Mindelheimerhütte – Schrofenpas – Rappenseehütte
[ca. 6 uur, +800 hm, -800 hm]

Via de Speicher Hütte (1.522 m) bereiken we de Schrofenpas (1.688 m). Vanaf hier gaan we verder via de Biberalpe en de Mutzentobel naar de Rappenseehütte (2.091 m). De nabijgelegen Rappensee nodigt uit tot de nodige verkoeling.

wo. Rappenseehütte – Enzianhütte – Einödsbach – Waltenbergerhaus 
[ca. 6 uur, +950 hm, -950 hm]

We dalen vanmorgen eerst via de Enzianhütte af in het Rappenalptal. In Einödsbach zullen we uitgebreid pauzeren in een oergezellige almhut. Goed uitgerust en aangesterkt lopen we verder door het Bacherloch naar het nieuw gebouwde Waltenberger Haus (2.084 m).

do. Waltenbergerhaus – Bockkarscharte – Mädelejoch – Kemptner Hütte
[ca. 5 uur, +520 hm, -680 hm]

Na het ontbijt gaat het meteen steil omhoog naar de Bockkarscharte (2.504 m). Via de Schwarze Milz, een gebied waar ooit een grote gletsjer lag, lopen we naar het Mädelejoch (1.973 m). Dit joch vormt de overgang tussen Oberstdorf en het Lechtal tijdens de bekende E5 naar Merano. Wat rest is nog een korte afdaling naar de Kemptner Hütte (1.844 m).

vr. Kemptener Hütte – Spielmannsau – Oberstdorf
[ca. 3 uur, -850 hm]

We dalen door het Sperrbachtobel af naar de Spielmannsau, waar we proosten op een prachtige week. Met de taxi rijden we tot slot terug naar Oberstdorf.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 2x busrit
– 1x berglift

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 645

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**, ***
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest