Steenbok Familietrekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Over de graat van de Allgäuer Hoogalpen
De doorsteek van de Allgäuer Alpen met begin- en eindpunt in Oberstdorf is uniek in haar soort. Al vanaf de eerste dag betreden we tijdens deze bergwandelvakantie voor het hele gezin, het leefgebied van de steenbokken en als het geluk met ons is, worden de wandelaars de hele week door deze prachtige dieren begeleidt.
De steenbok, die in het wapen van het Kleinwalsertal voorkomt, was bijna in het gehele Alpenruim uitgestorven. Begin 50-er jaren werden enkele exemplaren uit het Italiaanse Nationalpark Gran Paradiso in de Allgäuer Alpen uitgezet. Inmiddels is de steenbok weer helemaal thuis in dit berggebied in Zuid-Duitsland.
Programma
zo. Oberstdorf – Fiderepasshütte
[ca. 3 uur, +500 hm, -200 hm]

Samenkomst om 12.00 uur op het station van Oberstdorf. Met de bus rijden we eerst naar de Fellhornbahn in het Oostenrijkse Kleinwalsertal. Met de lift zweven we comfortabel naar het bergstation. Hier begint de wandelroute in de richting van de Warmatsgund en de Kühgund. Via een laatste steile klim bereiken we uiteindelijk ons doel van vandaag, de Fiderepasshütte (2.067 m).

ma. Fiderepasshütte – Roßgundscharte – Mindelheimerhütte
[ca. 5 uur, +/-300 hm]

De dag van vandaag begint met een korte afdaling naar de ruine van de Kühgundalpe (1.745 m). Vervolgens gaat het weer licht bergop naar de Roßgundscharte (2.005 m) en vervolgens via de Krumbacher Höhenweg naar de Mindelheimer Hütte (2.058 m). De hut ligt boven Rappenalptal en met een beetje geluk zien we vandaag ook weer steenbokken. Doorgaans komen ze tot slechts enkele meters van de hut

di. Mindelheimerhütte – Schrofenpas – Rappenseehütte
[ca. 6 uur, +500 hm, -450 hm]

Vanaf de Mindelheimer Hütte voert het pad in zuidwestelijke richting bergafwaarts naar het Speichereck, het einde van het Rappenalptal, en vervolgens weer omhoog naar de Schrofenpas en via de almweiden van de Biberalpe naar de Mutzentobel. Na nog eens een uurtje wandelen bereiken we dan de Rappenseehütte (2.091 m). De rest van de middag gebruiken we om op het zonneterras van de hut te ontspannen of om pootje te baden in de nabijgelegen Rappensee

wo. Rappenseehütte – Enzianhütte – Einödsbach – Waltenbergerhaus 
[ca. 5 uur, +950 hm, -950 hm]

Via de Enzianhütte (1.780 m) dalen we af naar Einödsbach (1.114 m). Na een uitgebreide pauze, lopen we door het Bacherloch via een steil pad omhoog naar het in 2016 volledige nieuw gebouwde Waltenbergerhaus (2.084 m). Met een beetje geluk kunnen we hier boven talloze steenbokken spotten. Enkele jaren geleden is er zelfs eentje op het terras van de oude hut waargenomen

do. Waltenbergerhaus – Bockkarscharte – Mädelejoch – Kemptner Hütte
[ca. 5 uur, +500 hm, -700 hm]

Het zou ons niets verbazen als we vandaag de gehele dag begeleidt worden door de steenbokken. Via de Bockkarscharte en de Heilbronnerweg dalen we uiteindelijk door een bloemenrijk gebied af naar het Mädelejoch (1.973 m), dat sinds mensenheugenis de verbindingsvormt tussen Oberstdorf en het Tiroler Lechtal. Ook de beroemde alpenoversteek E5 gebruikt deze overgang. Daarna dalen we verder af naar onze eindbestemming de Kemptener Hütte (1.845 m).

vr. Kemptener Hütte – Spielmannsau – Oberstdorf
[ca. 3 uur, -850 hm]

De laatste dag van deze unieke en indrukwekkende wandelweek dalen we door het Sperrbachtobel af naar de Spielmannsau (1.002 m) in het Trettachtal. Om ca. 14.00 uur zijn we weer in Oberstdorf en nemen we afscheid van elkaar en de Allgäu.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen (lager)
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x berglift (bergfahrt)
– 2x busrit
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– kinderkorting 10% (12-14 jaar)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht driemaal in berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 734

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen met het gezin, Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Leeftijd
v.a. 12 jr.
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest