Skihuttentocht Kronplatz, Drei Zinnen & Sella Ronda

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Skihuttentochten 8 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

In de betoverende Dolomieten, waar majestueuze bergpieken de horizon domineren en besneeuwde valleien een sprookjesachtig landschap vormen, lonkt een onvergetelijk avontuur: een skihuttentocht. De Dolomieten, gelegen in het hart van Italië, staan bekend om hun adembenemende schoonheid en uitgestrekte skigebieden. Dit perfecte decor staat garant voor een reis vol avontuur, natuurlijke pracht en gezelligheid. Gedurende deze tocht zullen we ons laten onderdompelen in de serene stilte van de bergen, we skiën langs uitdagende hellingen en genieten van de gastvrijheid van traditionele skihutten. Bereid je voor op een reis die je ziel zal raken en je hart zal doen smelten, terwijl je de ongerepte wonderen van de Dolomieten verkent tijdens deze onvergetelijke skihuttentocht.

Programma
dag 1

Als u met Interbus reist, brengt de bus u tot aan het centrum van St. Christina waar we verzamelen. St. Christina ligt in het hart van de Dolomieten en aan de rand van de Sella Ronda, een van de bekendste skirondes van de Dolomieten. We verzamelen om 11 uur, en daar ontmoeten jullie Bouke. Na een gezellige kennismaking starten we dan met onze skihuttentocht. We nemen de lift naar boven en beginnen onze tocht. We skiën een stuk van de Sella Ronda en komen aan bij ons Rifugio. Na het diner zal ik vertellen wat het programma is voor morgen en voor de rest van de week. Natuurlijk vertel ik daarbij ook wat de weersverwachting is. Elke dag na het diner vindt een dergelijk informatiemoment plaats. U hoeft er niet bij te zijn, maar het is wel interessant!

dag 2

We worden heerlijk wakker in onze eerste rifugio en gaan onze reis vervolgen naar de Kronplatz. Na een paar afdalingen komen we aan bij de bushalte en nemen we de bus naar Kronplatz. Als alles meezit, komen we rond 13:00 aan bij onze rifugio, of nou ja, noem het meer een berghotel. In deze hut slapen we 2 nachten, dus de volgende dag kunnen we lekker de rugzakken op de kamer laten. Het eten is hier heerlijk en de uitzichten zijn prachtig!

dag 3

We gaan lekker rond skiën op de Kronplatz en kunnen de hele tijd in de zon skiën omdat Kronplatz één grote berg is en daarop 14 liften zijn gebouwd. Hierdoor kunnen we alle kanten op met waanzinnige pistes, en per afdaling 1000 hoogtemeters. Dit wordt echt een heerlijke skidag! Uiteraard gaan we ook heerlijk lunchen, en dat doen we bij een top berghut. Welke dat is blijft nog geheim, maar het eten is hier echt heerlijk! Na een goed gevulde maag vervolgen we onze weg en pakken we nog een paar afdalingen om vervolgens terug te gaan naar ons berghotel. We genieten wederom van het heerlijke eten en vallen na een dag met veel pistekilometers in slaap.

dag 4

Na een goed ontbijt zeggen we gedag tegen onze gastheer en gaan we door met onze route. We skiën nog een paar mooie afdalingen en nemen daarna de trein naar ons volgende gebied, en dat is De Drei Zinnen! Hier gaan we een dag skiën en skiën we daar de Drei Zinnen-ronde. Na een mooie dag skiën komen we aan bij onze hut en daar worden we weer heerlijk verwend.

dag 5

We nemen weer afscheid van onze hut en gaan weer terug naar de Kronplatz en om vervolgens richting Alta Badia te gaan. Hier skiën we langs het Sella Massief om vervolgens aan de voet van de Marmolada te komen, en daar is ook meteen onze Rifugio. Als we daar op tijd zijn, kunnen we naar het hoogste punt van onze reis skiën.

dag 6

Vandaag staat ons de Marmolada te wachten. Deze berg wordt ook wel de koning van de Dolomieten genoemd, met een hoogte van 3265 m. is dit de hoogste berg van de Dolomieten waar je vanaf kunt skiën!!! Als we bovenaan komen, skiën we als een van de eersten meteen naar beneden. Deze afdaling is meer dan 10 km lang en overbrugt meer dan 1800 hoogtemeters! We skiën helemaal naar beneden en gaan nog een keer helemaal naar boven van de Marmolada. Bovenaan hebben we wederom een prachtig uitzicht en een van de hoogste kerkjes van Italië. Na de bezienswaardigheden gaan we dan opnieuw afdalen! Onderweg pikken we onze rugzakken weer op bij de rifugio waar we hebben overnacht en gaan we door naar Malga Ciapela om vervolgens naar Civetta te gaan. Misschien kunnen we alweer door de prachtige kloof van Sottoguda gaan, want die was dit seizoen gesloten doordat daar een aantal jaar geleden een lawine is geweest, maar vanaf 2024 zal deze waarschijnlijk weer open zijn! Dus wellicht kunnen we weer door deze prachtige kloof gaan! Na de kloof gaan we door naar Civetta. Hier gaan we nog heerlijk een middag skiën om vervolgens naar het gebied van Cinque Torri te skiën en daar op een geweldige locatie te overnachten, waar je super goed kunt eten.

dag 7

We verlaten onze Rifugio en gaan door naar Lagazuoi om vervolgens daar af te dalen door een schitterende kloof waar je je ogen uitkijkt. Helemaal meenemen komen we aan bij de paarden en die slepen ons weer naar de bewoonde wereld om onze tocht verder te vervolgen. Afhankelijk van de tijd en zin kijken we of we linksom of rechtsom gaan skiën om weer terug te gaan naar Santa Cristina en naar onze laatste rifugio te gaan. Als we nog genoeg kracht in de benen hebben, skiën we de langste afdaling van de Dolomieten met een lengte van 10,5 KM. Dit is echt een training voor de benen. Eenmaal beneden pakken we de gondel naar boven en gaan we naar onze Rifugio. Deze Rifugio ligt afgelegen en misschien zijn wij wel de enige in deze hut. Hier sluiten we de week af en proosten op een geweldige tocht.

dag 8

Helaas, dit was het dan. Onze laatste dag en deze dag is geheel voor eigen invulling. We skiën naar beneden en nemen afscheid van elkaar bij de parkeerplaats. Jullie kunnen nog een dag heerlijk genieten van de top pistes en in de avond kunnen jullie heerlijk eten bij een pizzeria. Dit is gereserveerd.

*Het programma is onder voorbehoud. Door verschillende omstandigheden, zoals het weer, beschikbaarheid van berg- en skiliften, vervoer en privéomstandigheden kan de tocht er anders uitzien, maar we gaan ervan uit dat we alles kunnen doen die week en jullie een geweldige huttentocht gaan beleven waar jullie volledig worden ontzorgd. Mochten jullie zelf nog wensen hebben, dan kunnen we dat zeker tijdens de tocht gaan doen. Zoals ik altijd zeg: Niets moet, alles mag!”

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachtingen in verschillende berghotels, meerpersoonskamers
– 7x halfpension (ontbijt en avondeten)
– transfers tijdens de tocht
– begeleiding door Bouke van den Reek, een zeer ervaren en gecertificeerde Nederlandse skigids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis*
– skipas (prijs 2023-2024 8 dgn.: € 479,-)
– skihuur
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten

* Indien gewenst kunnen wij een busreis voor je regelen via Interbus (prijs 2023-2024:  retourprijs v.a. € 220,- p.p.)

Onderkomen

Je verblijft deze dagen in verschillende, aan de piste gelegen berghutten en -hotels op basis van halfpension (ontbijt en avondeten).

Vanaf: 1.050

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-11 deelnemers
               
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest