Schladminger Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 5 dagen
100% Original
Omschrijving
Op ontdekking door de Schladminger Tauern
Tijdens deze 5-daagse huttentocht over de Schladminger Höhenweg ontdek je talloze fraaie plekjes, met watervallen, rotsen en hoge gebergtes. De Schladminger Tauern liggen op de grens tussen Salzburgerland en Steiermarken in Oostenrijk en behoren tot de Niedere Tauern in de Oost-Alpen. Het grootste gedeelte van het gebied is uitgeroepen tot beschermd landschap. De hoogste bergtop is de Hochgolling (2.862 m). Het bekende Alpenstadje Schladming is het uitgangspunt voor deze fantastische bergwandelvakantie door dit granietgebergte.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • onze populairste 5-daagse huttentocht
  • door de groene en waterrijke Schladminger Tauern
Programma
ma. Schladming – Hochwurzenhütte – Giglachsee Hütte/Ignaz-Mattis-Hütte

[ca. 6 uur, +850 hm, -700 hm]
Individuele heenreis naar Schladming. Trefpunt om 08.30 uur op de parkeerplaats van Planet Planai. Na de kennismaking en de uitrustingscheck rijden we met de bus van 08.50 uur naar de Gipfelbahn Hochwurzen. Vanaf hier zweven we comfortabel naar de Hochwurzenhütte (1.849 m). We volgen nu de Giglach Höhenweg via Hüttecksattel (1.744 m), Rossfeld (1.919 m), Laiterfusssattel (1.792 m), Guschen (1.982 m), Schneider (2.009 m), Hochfeld (2.189 m), Unten Schiedeck (2.200 m) en via Klammsee en Brettersee naar de Giglachsee Hütte/Ignaz-Mattis-Hütte (1.986 m). Dit is een prachtig traject met afwisselend uitzicht naar de Grossglockner in het westen en de Hochgolling in het oosten, en met in het noorden de kalkstenen zuidwand van de Dachstein. Vanwege het vele op en neer gaan van het pad, eerst via bossen, later via almen en ten slotte over kale rotsen, moet een fors hoogteverschil worden geklommen en afgedaald.

di. Ignaz-Mattis-Hütte – Landawirsee Hütte

[ca. 6-6,5 uur, +900 hm, -925 hm]
Langs de Unteren en Oberen Giglachsee en de Knappenseen naar de Rotmandlspitze (2.453 m), vanaf de top afdalen via de Krukesch en steil omlaag naar de Keinprecht Hütte (1.872 m).

wo. Landawirsee Hütte – Gollinghütte

[ca. 4 uur, +500 hm, -850 hm]
Het eerste deel via de Trockenbrotscharte (2.237 m) naar de Landawirseehütte (1.985 m) is een vriendelijke wandeling, die tot aan de scharte door fraai almterrein gaat. Het tweede gedeelte heeft een wat meer hoogalpien karakter. Tot aan de Gollingscharte 2.326 m) kan tot vroeg in de zomer nog sneeuw liggen.

do. Gollinghütte – Greifenberg – Preintaler Hütte

[ca. 6-7 uur, +800 hm, -850 hm]
Vanuit de Gollinghütte (1.651 m) gaat het via een steil, maar veilig pad omhoog naar de top van de Greifenberg (2.618 m). Aan de andere kant gaat het via een met staalkabels gezekerd en goed gemarkeerd pad omlaag door het adembenemend mooie Klafferkessel (2.311 m). Via de Klafferscharte en het Lämmkar bereiken we de Preintaler-Hütte (1.657 m).

vr. Preintalerhütte – Neualmscharte – Hans-Wödl Hütte – Seewigtalstüberl – Schladming

[ca. 6-6,5 uur, +760 hm, -1250 hm]
Deze laatste dag wordt niet zomaar even snel “afgeraffeld”. Er wacht een prachtige dag! Vanaf de Preintaler lopen we via de Robert-Höfer-Steig naar de Neualmscharte (2.347 m). Na hier volop genoten te hebben van het fantastische uitzicht dalen we af via 2 grote bergmeren naar de Hans-Wödl Hütte (1.528 m), een prima plek bij de Hüttensee om nog even na te genieten van een mooie week. Daarna dalen we verder af in het Seewigtal. Met een taxi worden we teruggebracht naar ons uitgangspunt in Schladming.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 4x HP
– 1x taxirit
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– 1x berglift
– 1x busrit
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Schladming (langparkeren kan bij P3, Erzherzog Johann Straße; kosten voor deze 5 dgn. ca. € 33,-)

let op: Wanneer je van zondag op maandag overnacht in Schladming, krijg je bij nagenoeg alle accommodaties de Dachstein-Schladming Sommer Card. Hiermee kun je gratis gebruik maken van de bus, van het trefpunt bij de Planai Seilbahn naar de Hochwurzen Seilbahn, en van de Hochwurzen Seilbahn.

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 610

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest