Rosengarten & Langkofel Trekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving
Kriskras door het natuurpark Rosengarten-Schlern en rond de Langkofel
Een week lang wandelen van hut naar hut in één van de mooiste berggebieden van de Italiaanse Dolomieten, de Rosengarten en het Langkofelmassief, is een onvergetelijke vakantie ervaring. Als u de Vajolettürme, de Rosengartenspitze, Rotwand en Kesselkogel met de ondergaande zon aanschouwt, begrijpt u waaraan de Rosengarten haar naam dankt.
We hebben deze huttentocht zo samengesteld, dat we de meest interessante route konden combineren met de mooiste berghutten, zonder daarbij concessies te hoeven doen aan het gewenste basiscomfort. Zo wordt er in alle hutten overnacht in meerpersoonskamer en zijn er nagenoeg overal, naast de normale wasgelegenheid, ook douchefaciliteiten.

  • kleine wandelgroepen met slechts 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • Goud van Oud: één van onze oudste en populairste Dolomietentochten

Staat je gewenste periode er niet bij en ben je met min. 5 deelnemers, neem dan contact met ons op. We bekijken dan wat de mogelijkheden zijn.
Programma
zo. St. Zyprian - Tschafonhütte - Hofer Alpl

Individuele heenreis en aankomst in St. Zyprian (Tiers). Trefpunt om 12.00 uur op de parkeerplaats voor langparkeerders net voorbij de hotels Weißlahnbad en Pine. Na de kennismaking wandelen we via het bekende fotomotief Wuhnleger met op de achtergrond het Rosengartenmassief naar de Tschafonhütte, waar we even zullen pauzeren. De romantische Tschafonhütte staat bekend om zijn mooie groente- en kruidentuin.  Daarna lopen we verder naar onze eindbestemming vandaag, de mooi gelegen Hofer Alpl (1.340 m).

ca. 4,5-5 uur
+775 hm
-600 hm
8,9 km
ma. Hofer Alpl - Schlernhaus - Tierser Alpl Hütte

Via de Knüppelsteig lopen we vanmorgen naar het historische Schlernhaus, maar niet voordat we bij de idyllische Sessel Schwaige (1.940 m) een eerste cappuccino met hun overheerlijke apfelstrudel verorberd hebben. Na een uitgebreide middagspauze op het Schlernhaus wandelen we verder, voornamelijk licht bergaf, naar de prachtige en recentelijk uitgebouwde Tierser Alpl Hütte (2.440 m).

ca. 6,5-7 uur
+1.450 hm
-360 hm
11 km
di. Tierser Alpl Htt. - Sellajoch - Toni Demetz Htt. - Langkofel Htt.

Vandaag staat er wederom een lange, maar zeer indrukwekkende dag op het programma. Dat betekent dat we al vroeg zullen vertrekken. In ca. 2 uur lopen we naar de Plattkofelhütte, waar de eerste cappuccino van vandaag op ons wacht. Via de Friedrich August Weg lopen we vervolgens naar de Sellapas, waar we een “spannende” lift naar de Toni Demetz Hütte (2.684 m) nemen. Vanaf hier lopen we naar de 430 meter lager gelegen en gezellige Langkofel Hütte (2.253 m).

ca.5-6 uur
+400 hm
-1.100 hm
14 km
wo. Langkofel Htt. - Plattkofel Htt. - Antermoia Htt.

We lopen vandaag eerst heel ontspannen naar de Plattkofelhütte, waar onze eerste cappucino lonkt. Daarna gaat het via een steile afdaling naar de Rif. Micheluzzi (1.860 m). Door het Val Duron lopen we vervolgens omhoog naar de Duronpas en de verbouwde Antermoia Hütte (2.599 m), onze bestemming vandaag.

ca. 6-6,5 uur
+1040 hm
-780 hm
12,6 km
do. Antermoia Htt. - Grasleitenpass Htt. - Rif. Vajolet - Rotwand Htt.

Vandaag lopen we eerst via de Antermoiapas en de schitterende gelegen Grassleitenpasshütte naar de Rif. Vajolet. Na de lunch lopen we via de Rif. Negritella naar de mooi gelegen Rif. Roda di Vael (2.280 m).

ca. 5,5 uur
+650 hm
-925 hm
13,4 km
vr. Rotwand Htt. - Kölner Htt. - Tschagerjoch - Rif. Vajolet - Grasleitenpass - Grasleitenhütte

Vandaag staat de langste dag op het programma. We starten met een mooie opwarmertje: de Hirzlsteig naar de Kölner Hütte. Na een korte pauze volgt een steil stuk “klauteren” via een gezekerde passage naar het Tschagerjoch (2.630 m). Vervolgens dalen we aan de andere kant af naar de inmiddels bekende Vajolet Hütte (2.243 m). Een uurtje later staan we al weer op het Grasleitenjoch (2.599 m) en dalen we door het Grasleitenkessel af naar de Grasleitenhütte (2.165 m).

ca. 6,5-7 uur
+920 hm
-1080 hm
12,8 km
za. Grasleitenhütte - St. Zyprian

Na het ontbijt dalen we door het mooie Tschamintal af naar de Tschamin Schwaige, waar we nog eenmaal klinken op een fantastische wandelweek. Op de parkeerplaats nemen we vervolgens afscheid van elkaar en van deze wonderlijke Dolomietenwereld.

ca. 2-2,5 uur
-935 hm

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 6x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x berglift
– gratis parkeren in St. Zyprian

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna  nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen.  Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche klik je hier.

Veel gestelde vragen
gaan jullie huttentochten altijd door?

Onze huttentochten zijn groepsreizen en worden pas gegarandeerd doorgevoerd wanneer het minimum aantal deelnemers bereikt is. In de meeste gevallen is dit vanaf 5 deelnemers. Is dit minimum aantal 14 dagen van tevoren nog niet bereikt, dan delen wij dit mee via email. In sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld 1 deelnemer te weinig is, stellen wij een (kleine) toeslag voor zodat we alsnog van start kunnen gaan.  In ieder geval zullen wij alles in het werk stellen om een passend alternatief te vinden.

ik ben lid van een bergsportvereniging (NKBV of KBF), krijg ik dan korting?

Onze prijzen zijn gebaseerd op het Mitgliedstarif, omdat de meeste deelnemers aan onze huttentochten lid zijn van een bergsportvereniging. De meerkosten voor de deelnemers, die geen lid zijn van een bergsportvereniging, nemen wij voor onze rekening.

kan ik mijn mobiele telefoons op de hutten opladen?

Smartphones, GPS, fototoestel … Alles verbruikt stroom tegenwoordig. Op berghutten wordt de stroom opgewekt met behulp van generatoren of soms zelfs met zonnepanelen. Veel berghutten stellen oplaadstations beschikbaar voor het opladen van je apparatuur. Een garantie is het echter niet. Zorg dus dat je voldoende accu’s of een powerpack bij je hebt. Een andere, misschien wel betere optie: probeer het eens een weekje zonder smartphone, geen Facebook, geen email, geen Whatsapp, geen …… disconnect to reconnect

zijn lunchpaketten in de reissom inbegrepen?

Onze huttentochten zijn inclusief halfpension. Het ontbijt en het avondeten is dus inbegrepen. Op de hutten kun je zelf een lunchpakket voor onderweg kopen. Bij sommige huttentochten komen we ook onderweg langs berg- of almhutten, waar je iets kunt eten. Check dit de avond van tevoren even bij de bergwandelgids.
Daarnaast is het raadzaam om vanuit het dal of al vanuit Nederland tourenproviand mee te nemen. Denk daarbij aan bijv. gedroogd fruit (appeltjes, abrikozen, rozijnen, etc.), droge worst en mueslirepen. Er zijn ook bergwandelaars die zich onderweg beperken tot alleen maar tourenproviand en water.

bijzondere dieetwensen

Men vraagt wij draaien. Zo vanzelfsprekend als dat is in hotels, zo lastig is dat vaak op berghutten. Vegetarische kost is doorgaans geen probleem meer. Vaak kan men zelfs kiezen tussen een vlees- en een vleesloos menu. Wat betreft bepaalde voedselallergiën, zoals bijv. lactose, fructose en coeliakie kun je dit bij je boeking aangeven. Wij geven dit dan tijdig door aan de deelnemende hutten. Realiseer je echter wel dat de mogelijkheden op berghutten vaak beperkt zijn en dat niet alle wensen altijd ingewilligd kunnen worden.
Veganistische wensen worden nagenoeg nooit ingewillgd. Ben je dus veganist, neem dan zoveel mogelijk je eigen eten mee.

zijn mijn bergschoenen geschikt voor deze huttentocht?

Bergschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting.  A-schoenen, dit zijn doorgaans lage schoenen, evenals de zware D-schoenen, zijn voor onze huttentochten ongeschikt. Voor onze huttentochten heb je hoge, de enkels omsluitende bergschoenen met een goede profielzool (Vibram) nodig. Dan betekent dat je dan uitkomt bij B-, B/C- of C-schoenen. Bedenk echter dat er ook B-schoenen in de handel zijn, die weliswaar de enkels goed omsluiten, maar  een dermate slappe zool hebben, dat ze niet geschikt zijn voor onze huttentochten. Bestaat de kans op sneeuwvelden of zijn er gletsjers in de route opgenomen, dan is een C-schoen een must.

Slecht schoeisel kan bij de start voor de bergwandelgids aanleiding zijn om je naar de dichtsbijzijnde sportzaak te sturen. Ontstaan er onderweg problemen met je schoenen, zoals bijvoorbeeld het loslaten van de zool, dan kan dit ook reden zijn om je vanaf de eerstbeste mogelijkheid terug te sturen naar het dal. Laat je dus van tevoren goed adviseren bij een buitensportzaak. Ook als je al schoenen hebt, maar twijfelt aan de geschiktheid of de kwalitatieve staat van de schoenen, stap dan eens bij een gespecialiseerde buitensportzaak binnen.

Vanaf: 897

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest