Rosengarten & Langkofel Trekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving
Kriskras door het natuurpark Rosengarten-Schlern en rond de Langkofel
Een week lang wandelen van hut naar hut in één van de mooiste berggebieden van de Italiaanse Dolomieten, de Rosengarten en het Langkofelmassief, is een onvergetelijke vakantie ervaring. Als u de Vajolettürme, de Rosengartenspitze, Rotwand en Kesselkogel met de ondergaande zon aanschouwt, begrijpt u waaraan de Rosengarten haar naam dankt.
We hebben deze huttentocht zo samengesteld, dat we de meest interessante route konden combineren met de mooiste berghutten, zonder daarbij concessies te hoeven doen aan het gewenste basiscomfort. Zo wordt er in alle hutten overnacht in meerpersoonskamer en zijn er nagenoeg overal, naast de normale wasgelegenheid, ook douchefaciliteiten.

  • kleine wandelgroepen met slechts 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • Goud van Oud: één van onze oudste en populairste Dolomietentochten
Programma
zo. St. Zyprian – Tschafonhütte – Hofer Alpl
[ca. 4,5-5 uur, +775 hm, -600 hm, 8,9 km]

Individuele heenreis en aankomst in St. Zyprian (Tiers). Trefpunt om 12.00 uur op de parkeerplaats voor langparkeerders net voorbij de hotels Weißlahnbad en Pine. Na de kennismaking wandelen we via het bekende fotomotief Wuhnleger met op de achtergrond het Rosengartenmassief naar de Tschafonhütte, waar we even zullen pauzeren. De romantische Tschafonhütte staat bekend om zijn mooie groente- en kruidentuin.  Daarna lopen we verder naar onze eindbestemming vandaag, de mooi gelegen Hofer Alpl (1.340 m).

ma. Hofer Alpl – Schlernhaus – Tierser Alpl Hütte
[ca. 6,5-7 uur, +1.450 hm, -360 hm, 11 km]

Via de Knüppelsteig lopen we vanmorgen naar het historische Schlernhaus, maar niet voordat we bij de idyllische Sessel Schwaige (1.940 m) een eerste cappuccino met hun overheerlijke apfelstrudel verorberd hebben. Na een uitgebreide middagspauze op het Schlernhaus wandelen we verder, voornamelijk licht bergaf, naar de prachtige en recentelijk uitgebouwde Tierser Alpl Hütte (2.440 m).

di. Tierser Alpl Htt. – Sellajoch – Toni Demetz Htt. – Langkofel Htt.
[ca.5-6 uur, +400 hm, -1.100 hm, 14 km]

Vandaag staat er wederom een lange, maar zeer indrukwekkende dag op het programma. Dat betekent dat we al vroeg zullen vertrekken. In ca. 2 uur lopen we naar de Plattkofelhütte, waar de eerste cappuccino van vandaag op ons wacht. Via de Friedrich August Weg lopen we vervolgens naar de Sellapas, waar we een “spannende” lift naar de Toni Demetz Hütte (2.684 m) nemen. Vanaf hier lopen we naar de 430 meter lager gelegen en gezellige Langkofel Hütte (2.253 m).

wo. Langkofel Htt. – Plattkofel Htt. – Antermoia Htt.
[ca. 6-6,5 uur, +1040 hm, -780 hm, 12,6 km]

We lopen vandaag eerst heel ontspannen naar de Plattkofelhütte, waar onze eerste cappucino lonkt. Daarna gaat het via een steile afdaling naar de Rif. Micheluzzi (1.860 m). Door het Val Duron lopen we vervolgens omhoog naar de Duronpas en de verbouwde Antermoia Hütte (2.599 m), onze bestemming vandaag.

do. Antermoia Htt. – Grasleitenpass Htt. – Rif. Vajolet – Rotwand Htt.
[ca. 5,5 uur, +650 hm, -925 hm, 13,4 km]

Vandaag lopen we eerst via de Antermoiapas en de schitterende gelegen Grassleitenpasshütte naar de Rif. Vajolet. Na de lunch lopen we via de Rif. Negritella naar de mooi gelegen Rif. Roda di Vael (2.280 m).

vr. Rotwand Htt. – Kölner Htt. – Tschagerjoch – Rif. Vajolet – Grasleitenpass – Grasleitenhütte
[ca. 6,5-7 uur, +920 hm, -1080 hm, 12,8 km]

Vandaag staat de langste dag op het programma. We starten met een mooie opwarmertje: de Hirzlsteig naar de Kölner Hütte. Na een korte pauze volgt een steil stuk “klauteren” via een gezekerde passage naar het Tschagerjoch (2.630 m). Vervolgens dalen we aan de andere kant af naar de inmiddels bekende Vajolet Hütte (2.243 m). Een uurtje later staan we al weer op het Grasleitenjoch (2.599 m) en dalen we door het Grasleitenkessel af naar de Grasleitenhütte (2.165 m).

za. Grasleitenhütte – St. Zyprian
[ca. 2-2,5 uur, -935 hm]

Na het ontbijt dalen we door het mooie Tschamintal af naar de Tschamin Schwaige, waar we nog eenmaal klinken op een fantastische wandelweek. Op de parkeerplaats nemen we vervolgens afscheid van elkaar en van deze wonderlijke Dolomietenwereld.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 6x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x berglift
– gratis parkeren in St. Zyprian

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 877

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest