Rosengarten Familietrekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 4 dagen
100% Original
Omschrijving
Wandelen door het hart van de Dolomieten
Ook in 2018 zal deze “topper” niet in ons gezinswandelprogramma ontbreken. Deze 4-daagse huttentocht door het Natuurpark Schlern-Rosengarten is bij uitstek geschikt voor gezinnen, die misschien al eens in de bergen zijn  geweest, maar nog nooit eerder een huttentocht hebben gelopen. De paden zijn eenvoudig en een enkele keer voorzien van staalkabels. Op de berghutten laten we ons heerlijk verwennen en de omgeving van de hutten biedt volop ruimte voor de kinderen om zich helemaal uit te leven.
Vind je 4 dagen te kort, overweeg dan eens de 5-daagse Dolomiti di Fassa Familietrekking of de 6-daagse Rosengarten Familietrekking Large.
Programma
do. St. Zyprian – Hofer Alpl
[ca. 3 uur, +600 hm, -300 hm]

Individuele heenreis naar St. Zyprian. Trefpunt om 12.00 uur in Weißlahnbad, net voorbij de hotels Weißlahnbad en Pine, op de gratis parkeerplaats voor langparkeerders. Na de kennismaking en de uitrustingscontrole lopen we via de Wuhnleger naar de Tschafon Hütte (1.733 m), een geweldige stek om even te pauzeren en iets te drinken. Josef, de hüttenwirt, verbouwt hier zijn eigen groente en melkt dagelijks zijn 2 koeien. Kijk rond en geniet van dit idyllische plekje.
Daarna lopen we verder naar de Hofer Alpl (1.364 m), waar we de eerste nacht zullen doorbrengen.

vr. Hofer Alpl – Sessel Schwaige – Schlernhaus
[ca. 4 uur, +1.200 hm]

Na het ontbijt lopen we via de Knüppelsteig naar de romantische Sessel Schwaige. Deze mooie plek kunnen we niet zomaar voorbij lopen zonder van een heerlijke cappucino met verse melk en goddelijke apfelstrudel genoten te hebben. Maar daarna moeten we toch echt weer verder. Het historische Schlernhaus (2.450 m) en hüttenwirt Judith en haar team verwachten ons. Na het avondeten beklimmen we de Monte Pez (2.563 m) nog even. Vanaf hier is het genieten van de ondergaande zon.

za. Schlernhaus – Grasleitenhütte
[ca. 4-5 uur, +350 hm, -575 hm]

We starten vanmorgen met een rustige wandeling over de Schlern hoogvlakte, tussen de koeien door, naar de Tierser Alpl Hütte (2.440 m). Onderweg hebben we nog de mogelijkheid om de Roterdspitze (2.655 m) te beklimmen.
Na een korte pauze op de Tieser Alpl lopen we een met staalkabels gezekerde passage naar de Molignonpas (2.598 m). We zitten nu in het indrukwekkende hart van de Rosengarten. Aan de overkant zien we de Grassleitenpas en links daarvan de Kesselkogel (3.002 m). We dalen nu af in het Grasleitenkessel naar de gezellige Grasleitenhütte (2.134 m).

zo. Grasleitenhütte – St. Zyprian
[ca. 2 uur, -850 hm]

Vandaag al weer de laatste dag van deze 4-daagse huttentrekking. Na het uitgebreide ontbijt lopen we in ca. 2 uur naar beneden, waar we onder het genot van een heerlijke cappuccino bij de Tschamin Schwaige en het Naturparkhaus nog even terugkijken op deze zeer gevarieerde en voor velen de eerste huttentocht. En dan is het tijd om afscheid te nemen, afscheid van elkaar en van de Rosengarten.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen, indien mogelijk in meerpersoonskamers (anders op het lager)
– 3x HP
– begeleiding door een Nederlandse bergwandelgids
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– kinderkorting 10% (10-14 jaar)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 450

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen met het gezin, Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Leeftijd
v.a. 8 jr.
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest