Rosengarten Familietrekking Large

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Klassieke huttentocht door het hart van de Dolomieten
Ooit onze allereerste huttentocht voor gezinnen, de Rosengarten Familietrekking Large. Na afwezigheid van 2 jaar, hebben we op veler verzoek deze lange versie weer toegevoegd. Deze 6-daagse huttentocht door het Natuurpark Schlern-Rosengarten is bij uitstek geschikt voor gezinnen, die misschien al eens in de bergen zijn  geweest, maar nog nooit eerder een huttentocht hebben gelopen. De paden zijn eenvoudig en een enkele keer voorzien van staalkabels. Op de berghutten laten we ons heerlijk verwennen en de omgeving van de hutten biedt volop ruimte voor de kinderen om zich helemaal uit te leven.
Vind je 6 dagen te lang, overweeg dan eens de 5-daagse Dolomiti di Fassa Familietrekking of de 4-daagse Rosengarten Familietrekking Small.
Programma
zo. St. Zyprian – Hofer Alpl
[ca. 3 uur, +600 hm, -300 hm]

Individuele heenreis naar St. Zyprian. Trefpunt om 12.00 uur in Weißlahnbad, net voorbij de hotels Weißlahnbad en Pine, op de gratis parkeerplaats voor langparkeerders. Na de kennismaking en de uitrustingscontrole lopen we via de Wuhnleger naar de Tschafon Hütte (1.733 m), een geweldige stek om even te pauzeren en iets te drinken. Josef, de hüttenwirt, verbouwt hier zijn eigen groente en melkt dagelijks zijn 2 koeien. Kijk rond en geniet van dit idyllische plekje.
Daarna lopen we verder naar de Hofer Alpl (1.364 m), waar we de eerste nacht zullen doorbrengen.

ma. Hofer Alpl – Sessel Schwaige – Schlernhaus
[ca. 4 uur, +1.200 hm]

Na het ontbijt lopen we via de Knüppelsteig naar de romantische Sessel Schwaige. Deze mooie plek kunnen we niet zomaar voorbij lopen zonder van een heerlijke cappucino met verse melk en goddelijke apfelstrudel genoten te hebben. Maar daarna moeten we toch echt weer verder. Het historische Schlernhaus (2.450 m) en hüttenwirt Judith en haar team verwachten ons. Na het avondeten beklimmen we de Monte Pez (2.563 m) nog even. Vanaf hier is het genieten van de ondergaande zon.

di. Schlernhaus – Bärenloch – Grasleitenhütte
[ca. 4-5 uur, +350 hm, -575 hm]

We starten vanmorgen met een rustige wandeling over de Schlern hoogvlakte, tussen de koeien door, richting de Tierser Alpl Hütte (2.440 m). Onderweg hebben we nog de mogelijkheid om de Roterdspitze (2.655 m) te beklimmen.
Vlak voor de Tieser Alpl slaan we rechtsaf en dalen we een flink stuk af door het indrukwekkende Bärenloch. Beneden aangekomen gaan we nog eenmaal omhoog. Slechts 150 hoogtemeters scheiden ons nog van de gezellige Grasleitenhütte (2.134 m).

wo. Grasleitenhütte – Rif. Vajolet
[ca. 3 uur, +475 hm, -350 hm]

Door het Grasleitenkessel, het centrale deel van de Rosengarten, lopen we omhoog naar de Grasleitenpas en de gelijknamige hut (2.599 m). Vervolgens dalen we in een uurtje af naar de Rif. Vajolet (2.243 m).
extra optie: ‘s middags via de Gartlhütte naar de Santnerpass en daarna weer terug naar de Rif. Vajolet
[ca. 3 uur, +/-490 hm]

do. Rif. Vajolet – Rif. Roda di Vael
[ca. 4 uur, +600 hm, -625 hm]

Een mooie dag. Via de Rif. Negritella en de prachtige Viel delle Feide, een hooggelegen route, die vroeger veel door schaapsherders werd gebruikt, lopen we naar de Rif. Roda di Vael (2.283 m). Een gezellige hut, waar het goed toeven is. Ook de directe omgeving van de hut biedt volop mogelijkheden om volop te genieten van de middagzon.

vr. Rif. Roda di Vael – St. Zyprian
[ca. 5,5-6 uur, +100 hm, -1.100 hm]

Na een relatief eenvoudige dag van gisteren, sluiten we vandaag af met een wat langere dag etappe. Het eerste deel gaat via de Hirzlsteig en zonder al teveel hoogteverschillen naar de Kölner Hütte. Na een korte pauze dalen we langzaam maar zeker af door bos- en almgebied, via verschillende almhutten naar St. Zyprian.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen, indien mogelijk in meerpersoonskamers (anders op het lager)
– 5x HP
– begeleiding door een Nederlandse bergwandelgids
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– kinderkorting 10% (8-14 jaar)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 675

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen met het gezin, Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Leeftijd
v.a. 8 jr.
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest