Rosengarten, Dolomieten met de hond

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 4 dagen
100% Original
Omschrijving
Van hut naar hut met je hond in de Dolomieten
In de wetenschap dat honden in veel berghutten niet worden toegelaten en je toch graag van hut naar hut wandelt, is het ieder jaar weer een pijnlijk moment als de vakantie voor de deur staat en je je hond bij familie of in een hondenpension moet achterlaten. Wij nodigen u dan ook uit om samen met uw hond en met onze bergwandelgids een onvergetelijke ervaring mee te maken. Op vakantie samen met uw hond een huttentocht in de Rosengarten, Dolomieten maken.
Programma
zo. St. Zyprian – Tschamintal – Grasleiten Hütte
[ca. 3 uur, +850 hm]

Heenreis en trefpunt om 11.00 u in St. Zyprian bij hotel Weißlahnbad. Na de kennismaking en de uitrustingscontrole lopen we in een ontspannen tempo door het schilderachtige Tschamintal omhoog naar de Grasleiten Hütte (2.165 m).

ma. Grasleitenkessel – Molignonpas – Tiersel Alpl Hütte – Schlernhaus
[ca. 4-5 uur, +575 hm, -350 hm]

Vandaag staat een enerverende dag op het programma: we lopen dwars door het hart van de Rosengarten. Door het indrukwekkende Grasleitenkessel gaat het aanvankelijk licht stijgend, maar het laatste naar de Molignonpas weliswaar kort maar behoorlijk steil. Een leuke, met staalkabels gezekerde passage brengt ons op de in 2015 volledig gerenoveerde en uitgebouwde Tierser Alpl Hütte. Na de cappuccino en/of lunch lopen we ‘s middags ontspannen en zonder al te veel hoogteverschillen naar het Schlernhaus (2.450 m).

di. Monte Pez – Sesselschwaige – Knüppelsteig – Tschafon Hütte
[ca. 5 uur, +325 hm, -1.050 hm]

Vanmorgen beginnen we eerst met de beklimming van het uitzichtspunt, de Monte Pez. Na terugkeer op de hut en een korte pauze pakken we onze rugzakken en lopen we door mooie almweiden en bossen richting de Tschafon Hütte. Onderweg passeren we de Sesselschwaige, een klein romantisch almhutje met overheerlijke apfelstrudel en cappuccino met verse melk. Daarna dalen we verder af via de Knüppelsteig en onderlangs de indrukwekkende Hammerwand naar de Tschafonhütte. Geef onderweg je ogen goed de kost, want het wemelt hier van de prachtige bloemen en planten. We dalen deze dag bijna alleen maar af, maar het laatste stuk naar de hut gaat nog even omhoog.
Hüttenwirt Josef verwent u met groenten en kruiden uit eigen tuin, verse koemelk, jam van bosbessen uit de omliggende bossen, zelf gerookte ham en nog veel meer. Een verblijf op deze hut is een unieke, onvergetelijke belevenis!

wo. Afscheid Rosengarten
[ca. 1,5 uur, -600 hm]

Vandaag al weer de laatste dag van deze 4-daagse huttentrekking. Na het uitgebreide ontbijt lopen we in ca. 1,5 uur naar beneden, waar we onder het genot van een heerlijke cappuccino nog even terugkijken op deze zeer gevarieerde huttentocht. En dan is het tijd om afscheid te nemen, van elkaar en van de Rosengarten.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen, indien mogelijk in meerpersoonskamers
– 3x HP
– begeleiding door Nederlandse bergwandelgids
– kosten 1 hond (overnachting en extra reiniging; prijs meerdere honden op aanvraag)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– hondenvoer
– verzekeringen

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Op de meeste hutten is pinnen niet mogelijk; zorg dus voor voldoende contant geld.

Vanaf: 525

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-10 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht, Bergwandelen, met de hond
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Hond
Hond toegestaan
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest