Rond het Val di Fassa

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Van de voet van de Marmolada naar de Rosengarten
We hebben ons Dolomieten-wandelprogramma voor dit jaar weer verder uitgebreid met een huttentocht rond het Fassatal met begin- en eindpunt in Vigo di Fassa. Een niet al te zware vakantie wandelweek waarbij we regelmatig de ondersteuning van bergliften gebruiken. Vanaf de Pellegrinopas lopen we rond de Marmolada, vervolgens langs het Plattkofel-massief en via het hart van de Rosengarten terug naar Vigo di Fassa.
  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • van de voet van de Marmolada naar de Rosengarten
  • geschikt voor beginnende huttentochters!
Programma
zo. Vigo di Fassa – Pellegrinopas – Cirellepas – Rif. Contrin
[ca. 5 uur, +750 hm, -680 hm]

Individuele heenreis naar Vigo di Fassa. Trefpunt om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de Seilbahn Catinaccio Rosengarten. Na de eerste kennismaking en de controle van de uitrusting starten we eerst met een transfer naar de Pellegrinopas (ca. 30 min.). Hier beginnen we onze wandeling richting de Rif. Fuciade (1.974 m) en vervolgens steil omhoog, deels door geröll, naar de Cirellepas (2.683 m). Vanaf hier hebben we een schitterend uitzicht op de wereld van drieduizenders: in het zuiden de Pala, in het westen de Cima Uomo-keten en in het oosten de Sasso Vernale en de bijna loodrechte rotswanden van de Marmolada. Na deze aangename pauze dalen we naar de Rif. Contrin (2.016 m).

ma. Rif. Contrin – Forcia Negra – Rif. Castiglioni
[ca. 6 uur, +970 hm, -400 hm]

Via de San Nicolopas (2.339 m) naar het hoogste punt vandaag, de Forcia Negra (2.509 m), waar we worden beloond met een fantastisch uitzicht op het Fassatal. Vervolgens dalen we naar de Rif. Ciampac af, waar we de lift naar Alba di Canazei nemen.
Via een ontspannen dalwandeling lopen we omhoog naar de Fedeiasee aan de noordzijde van de Marmolada, de koningin van de Dolomieten. Hier overnachten we in de Rif. Castiglioni (2.044 m).

di. Rif. Castiglioni – Bindelweg – Pecol – Col Rodella – Plattkofel Hütte
[ca. 4-5 uur, +200 hm, -250 hm]

Via de bekende en panoramische Bindelweg lopen we eerst naar Pecol, waar we met de lift afdalen naar Canazei. Vervolgens in Campitella weer met een berglift omhoog naar de Col Rodella. Vervolgens via de Friedrich-August-Weg naar de Plattkofel Hütte (2.300 m).

wo. Plattkofelhütte – Tierser Alpl Hütte – Bärenloch – Grasleitenhütte
[ca. 4-5 uur, +200 hm, -790 hm]

Vandaag lopen we via Auf der Schneid en het Mahlknechtjoch naar de Tierser Alpl Hütte (2.440 m), een prima plek om te pauzeren. Daarna lopen we verder en dalen we door het indrukwekkende Bärenloch af tot een splitsing. Hier gaan we links omhoog naar de ruim 200 meter hoger gelegen Grasleitenhütte (2.134 m).

do. Grasleitenhütte – Grasleitenpas – Rif. Vajolet – Cigolade Pas – Rif. Roda di Vael
[ca. 6 uur, +840 hm, -600 hm]

We betreden vandaag het hart van de Rosengarten. Door het Grasleitenkessel gaat het omhoog naar het Grasleitenpas (2.599 m) en de gelijknamige hut. Na een zonnige pauze bij de Rifugio Vajolet (2.243 m) lopen we omhoog naar de Cigoladepas, waar we onze bestemming vandaag, de Rif. Roda di Vael (2.283 m) al kunnen zien liggen.

vr. Rif. Roda di Vael – Ciampedie – Vigo di Fassa
[ca. 1,25 uur, -300 hm]

Na het ontbijt dalen we via de Fassaner Höhenweg af naar Ciampedie. De laatste berglift deze week brengt ons naar Vigo di Fassa.
Een laatste cappucino en dan is het onvermijdelijke afscheid daar, afscheid van elkaar en van de Dolomieten.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x taxi
– 4x berglift

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Vigo di Fassa

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 759

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest