Rond de Triglav

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Slovenië: de vergeten parel van Oost-Europa
Deze huttentocht vindt plaats in de prachtige Julische Alpen, ingesloten tussen Oostenrijk en Italië in één van de oudste nationale parken van Europa. Met begin- en eindpunt bij het grootste bergmeer van Slovenië, het Meer van Bohinj, lopen we door een zeer gevarieerd en waterrijk berglandschap naar de voet van de Triglav, die met 2.864 meter hoog boven de omgeving uittorent.
Onder leiding van één van onze gediplomeerde bergwandelgidsen maakt u kennis met dit voor velen nog onbekende berggebied. De beklimming van de Triglav zelf is optioneel en wordt volbracht onder leiding van een lokale berggids.
Programma
zo. Individuele heenreis

Individuele heenreis naar Bohinjsko Jezero. Ontvangst door onze bergwandelgids om 19.00 uur in het hotel. Gezamenlijk avondeten en bespreking van het programma.

ma. Kosijev Dom na Vogarju (1.054 m) & Prsivec (1.761 m)
[ca. 5,5 uur, +800 hm, -800 hm]

Na het ontbijt rijden we eerst met eigen vervoer naar een parkeerplaats bij Blato (ca. 9 km.; parkeerkosten 2017: € 10,- per auto). Hier starten we onze wandeltocht; in ca. 30 minten lopen we door de bossen naar de aan de noordkant van het meer gelegen Kosijev Dom na Vogarju, onze eerste berghut op 1.054 mtr. Hier laten we onze bagage achter, waarna we de rest van de dag een mooie wandeltocht maken naar de top van de Prsivec met fantastisch uitzicht op het meer en de Julische Alpen.

di. Kosijev Dom na Vogarju – Koca pri Triglavski Jezerih
[ca. 5 uur, +900 hm, -250 hm]

Vandaag lopen we via 2 berghutten en een mooi bergmeer over een hoogvlakte naar het begin van het dal van de 7 meren. Onze bestemming, de berghut Koca pri Triglavski Jezerih (1.685 m), ligt tussen 2 schitterende bergmeren.

wo. Koca pro Triglavski Jezerih – Kanjavec – Koca na Dolicu
[ca. 4 uur, +675 hm, -200 hm]

Door het dal van de 7 meren lopen we gestaag omhoog en bij goede omstandigheden lopen we via de top van de Kanjavec (2.569 m) naar de hut Koca na Dolicu (2.151 m), onze eindbestemming vandaag.

do. Koca na Dolicu – Triglav* – Dom Planika – Vodnikov Dom
[zonder beklimming Triglav: ca. 3,5 uur, +375 hm, -700 hm]
[met beklimming Triglav: ca. 5 uur, +650 hm, -1000 hm]

Vandaag staat in het teken van de Triglav (2.864 m), de hoogste berg van Slovenië. De beklimming zelf is optioneel en bieden we aan met een lokale berggids.
Diegene, die niet mee gaan naar de top, lopen met onze bergwandelgids slechts tot aan de voet en vervolgens naar de Dom Planika (2.401 m), waar we de “toppers” opwachten. Daarna lopen we gezamenlijk naar de Vodnikov Dom (1.817 m).

vr. Vodnikov Dom – Bohinjsko Jezero
[ca. 4-4,5 uur, +300 hm, -1.000 hm]

We besluiten de wandelweek met een schitterend afdaling naar de parkeerplaats bij Blato door een waterrijk dal met één van de mooiste watervallen van de Julische Alpen.

Reisdetails

Inbegrepen
–  1x hotelovernachting in 2-persoonskamers
–  4x overnachting in verschillende berghutten (meerpersoonskamers)
–  5x halfpension (ontbijt en avondeten)
–  begeleiding door een gediplomeerde Nederlandse bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– reis- en annuleringsverzekering
– toeslag 1-psk. (hotel): op aanvraag
– evt. parkeerkosten
– evt. transfer van en naar Ljubljana Airport

Optioneel
– beklimming van de Triglav o.l.v. een lokale berggids (incl. tech. uitrusting): € 145,- p.p. (bij 2-5 pers. per berggids)

Onderkomen

U verblijft de eerste nacht in een comfortabel **** viersterren hotel in Bohinjsko Jezero aan het gelijknamige meer.
De overige nachten brengt u door in meerpersoonskamers op verschillende berghutten. De voorzieningen op de hutten zijn eenvoudig, het eten is goed en op 1 hut na zijn er overal douches aanwezig.

Vanaf: 745

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Slovenië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest