Rond de Drei Zinnen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 5 dagen
100% Original
Omschrijving
Wandelplezier in de Sextener Dolomieten
Een wandelvakantie in de Oostelijke Dolomieten brengt een unieke ervaring met prachtige tochten in dit tot werelderfgoed benoemd gebied. De rijke historie van de routes met verhalen ten tijden van de Eerste Wereldoorlog, steile rotswanden en pieken met fantastische vergezichten en uitzicht op de Drei Zinnen, maar ook bergen als de Sextener Rotwand, Zwölferkofel, Paternkofel, Monte Cristallo, Dreischusterspitze en Cadinspitzen zullen u doen beseffen waarom men zo zuinig op dit gebied is. Kortom een vakantie die veel indruk achter zal laten.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • historierijk wandelgebied rond de wereldberoemde Drei Zinnen
Programma
ma. Fischleinboden – Rif. Zsigmondy
[ca. 3 uur, +750 hm]

Individuele heenreis naar Sexten-Moos. Trefpunt om 12.00 uur bij de parkeerplaats Fischleinboden in het Fischleintal. Na de kennismaking en de controle van de uitrusting lopen we naar de Rif. Zsigmondy (2.224 m).

di. Rif. Zsigmondy – Oberbachernspitze – Rif. Lavaredo
[ca. 5 uur, +650 hm, -550 hm]

Via de Zwölferscharte en het Sandebüheljoch lopen we naar de Büllelejochhütte (2.528 m). Vanaf hier beklimmen we de Oberbachernspitze (2.617 m), een mooi uitzichtspunt. Na de middag wandelen we verder via het Büllelejoch, langs de Drei Zinnen naar onze bestemming van vandaag, de Rif. Lavarede

wo. Rif. Lavaredo – Paternsattel – Forc. del Col de Medo – Rif. Monte Piana
[ca. 4 uur, +500 hm, -600 hm]

Via het Paternsattel lopen we langs de voet van de Drei Zinnen noordwand naar het Forc. del Col de Medo. Vanaf hier dalen we af naar de Malga Rinbianco, waar we zullen pauzeren. Vervolgens wandelen we verder via Forcola Bassa naar de Rif. Monte Piana (2.205 m). ‘s Middags hebben we de mogelijkheid om het openlucht museum over de Eerste Wereldoorlog in dit deel van de Dolomieten te bezichtigen.

do. Rif. Monte Piana – Rienztal -Wildgrabenjoch – Dreischusterhütte
[ca. 6-7 uur, +890 hm, -1.475 hm]

Via een mooi gedeelte van de Dolomieten Höhenweg nr. 2 dalen we af richting de Dürrensee (1.403 m). Vervolgens gaat het door het Rienztal weer langzaam maar zeker omhoog tot aan het Wildgrabenjoch (2.289 m). Aan de andere kant dalen we af naar onze bestemming van vandaag, de comfortabele Dreischusterhütte (1.626 m).

vr. Dreischusterhütte – Drei Zinnen Hütte – Talschlusshütte – Moos
[ca. 6 uur, +775 hm, -950 hm]

Een indrukwekkende laatste dag: door het mooie Innerfeldtal lopen we omhoog naar de Drei Zinnen Hütte (2.405 m). Een korte pauze voor een cappucino en een laatste blik op de beroemde Drei Zinnen en vervolgens dalen we door het Altensteintal af naar de Talschlusshütte en het laatste stukje door het Fischleintal naar de parkeerplaats.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 4x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Moos (Fischleinboden)

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 595

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest