Peter Habeler Ronde

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 5 dagen
100% Original
Omschrijving
In het spoor van de levende Everest-legende Peter Habeler
Deze vakantie, de Peter-Habeler-Runde, is een hoogalpiene huttentocht rondom de bergtoppen van de westelijke Zillertaler Alpen. Deze hoogtewandeling bestaat uit zes etappes en is als eerbetoon vernoemd naar de bekende Oostenrijkse bergbeklimmer Peter Habeler. Dit gebeurde ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag. Habeler, geboren in Mayrhofen, werd bekend door zijn vele spectaculaire beklimmingen. Op de Mount Everest waagde hij zich samen met Reinhold Messner aan de eerste, legendarische beklimming zonder extra zuurstof. Wij starten en eindigen de ongeveer 55 kilometer lange Peter-Habeler-Runde in Hintertux.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • in het voetspoor van de nog levende Everest-legende Peter Habeler
  • in 5 dagen rond de Hintertuxer Gletsjer en de Olperer
Programma
ma. Hintertux – Olpererhütte
[ca. 4,5-5 uur, +575 hm, -800 hm]

Individuele heenreis en aankomst in Hintertux. Trefpunt om 10.30 uur op het plein bij de kassa’s van de Hintertuxer Gletscherbahn. Na de eerste kennismaking en de controle van de uitrusting zweven we comfortabel omhoog naar het Tuxer Ferner Haus. Vanaf hier lopen we naar het hoogste punt van de huttentocht, de op 2.531 meter hoogte gelegen Friesenbergscharte. Via verschillende serpentines dalen we af naar het Friesenberghaus (2.498 m). Na een korte pauze, lopen we verder langs de Freisenbergsee naar onze eindbestemming vandaag, de Olperer Hütte (2.389 m).

di. Olperer Hütte – Pfitscherjochhaus – Landshuter Europa Hütte
[ca. 6,5 uur, +1.100 hm, -820 hm]

Na het ontbijt lopen we verder richting Unterschrammachkar. Via de Kastenschneid en onderlangs het Stamplkees bereiken we uiteindelijk het op de grens met Italië gelegen Pfitscherjochhaus (2.276 m). Na een welverdiende pauze lopen we door via verschillende kleine bergmeertjes langs de Landshuter Höhenweg naar de Landshuter Europa Hütte (2.693 m), waar we de nacht doorbrengen.

wo. Landshuter Europa Hütte – Geraerhütte
[ca. 6,5 uur, +1.200 hm, -1.550 hm]

Via de Geistbeckweg lopen we naar het Sumpfschartl (2.666 m). Vanaf de Lange Wand dalen we af tot de parkeerplaats van de Nockeralm (1.400 m). Vanaf hier lopen we geleidelijk stijgend tot het dalstation van de materialseilbahn van de Geraerhütte. Nu gaat het in steile serpentines omhoog via de Ochsenhütte naar de Geraerhütte (2.324 m).

do. Geraerhütte – Tuxerjochhaus
[ca. 5 uur, +800 hm, -810 hm]

Via het Steinernes Lamm (2.528 m) en oude gletsjermorenen door de Vorderen Höllwand naar de Kleegrubenscharte en verder via Kaserscharte en de Frauenwand naar het Tuxerjochhaus (2.313 m).

vr. Tuxerjochhaus – Hintertux
[ca. 1,5-2 uur, -800 hm]

Na een rustige start en een uitgebreid ontbijt, beginnen we aan het laatste stuk van deze huttentocht. Door het Weitental dalen we af naar de parkeerplaats in Hintertux, waar we afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 4x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– Hintertuxer Gletscherbahn (Bergfahrt Tuxer Ferner Haus)
– gratis parkeren in Hintertux

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 597

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest