Onbekende kant van Sölden

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving
De onbekende kant van Sölden
Een bekend gebied met klinkende namen, maar toch weten slechts weinigen van het bestaan van deze fraaie huttentocht in de Stubaier Alpen.
Deze vakantie begint middenin het populaire skidorp Sölden. Via het bekoorlijke Windachtal, dat tot diep doordringt in het hart van de Stubaier Alpen, lopen we richting het voormalige mijn bouwgebied rond de Schneeberghütte. De talloze bergmeren hier nodigen uit tot lange pauzes. Via verschillende hutten aan de zuidkant van de vergletsjerde Stubaier Alpen bereiken we uiteindelijk ons uitgangspunt weer.
Programma
zo. Sölden – Wirtshaus Fiegl – Brunnenkogelhaus
[ca. 2,5 uur, +850 hm]

Individuele heenreis naar Sölden. Trefpunt om 13.45 uur bij de Freizeitarena in het centrum van Sölden (1.380 m). Gezamenlijk met een taxi naar Wirtshaus Fiegl en vervolgens te voet naar het Brunnenkogelhaus (2.738 m).

ma. Brunnenkogelhaus – Gasthof Hochfirst
[ca. 5-6 uur, +250 hm, -1.200 hm]

Door de aanleg van een gezekerde route is de overschrijding van de uitzichtsrijke Brunnenkogelkam nu ook mogelijk geworden voor tredzekere bergwandelaasrs, die vrij zijn van hoogtevrees. Via de Rötkogel (2.892 m), de Wilde Rötespitze (2.965 m) en het Timmelsjoch (2.474 m) dalen we af naar Gasthof Hochfirst (1.800 m).

di. Gasthof Hochfirst – Schneeberghütte
[ca. 2,5 uur, +860 hm, -100 hm]

Via de Knappensteig en de Ob. Gostalm (1.990 m) lopen we naar het voormalige mijnbouwgebied St. Martin am Schneeberg (2.355 m). Nadat we ons “geïnstalleerd hebben in de Schneeberghütte, een schitterend gerestaureerd gebouw middenin het mijnbouwgebied. Deze berghut laat wat betreft het verblijf niets te wensen over.
‘s Middags staat er een rondleiding door het museum op het programma.

wo. Schneeberghütte – Siegerlandhütte
[ca. 4-5 uur, +750 hm, -400 hm]

Via de Karlscharte (2.668 m), de Grosse Schwarzsee (2.505 m) en de Windachscharte (2.913 m) lopen we vandaag naar de Siegerland Hütte (2.710 m).

do. Siegerland Hütte – Gamsplatzl – Hildesheimer Hütte
[ca. 4 uur, +550 hm, -300 hm]

Vandaag lopen we naar een bekend cursussteunpunt in de Stubaier Alpen. Via het Gamsplatzl (3.019 m) en de Gaißbach (2.760 m) lopen we naar de Hildesheimer Hütte (2.899 m). De Hildesheimer Hütte, die in 1896 gebouwd is, behoort tot de oudste en, met een ligging op bijna 2.900 meter, hoogstgelegen berghutten in het zuidelijke deel van de Stubaier Alpen.

vr. Hildesheimer Hütte – Seekarsee – Hochstubaihütte
[ca. 5 uur, +925 hm, -650 hm]

Voor de overgang naar de Hochstubaihütte volgen we een nieuw aangelegde route, die deels over een met stangen gemarkeerde gletsjer loopt. Vanaf de Windachferner dalen we af naar de Seekarsee (2.655 m). Vervolgens gaat het weer omhoog. Via een noodbivak (2.874 m) bereiken we uiteindelijk de indrukwekkend gelegen Hochstubaihütte (3.173 m).

za. Hochstubaihütte – Kleblealm – Sölden
[ca. 4 uur, -1.800 hm]

Via de Laubkarscharte (2.760 m) en de Laubkarsee dalen we af naar de Kleblealm (1.985 m). Daarna dalen we verder af naar Sölden.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 6x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 2x wandelbus
– entree museum

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 795

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest