Meraner Familietrekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 6 dagen
100% Original
Omschrijving

Meerdaagse gezinshuttentocht tussen palmen en firn
De Meraner Höhenweg is ca. 30 jaar geleden geopend en ligt ten noorden van Merano. De originele route loopt   in een grote boog om de Texelgruppe heen. Wij hebben echter voor een variant gekozen: we volgen nog steeds het zuidelijke deel vanaf het bergstation van de Hochmut Seilbahn via Katharinaberg, het Schnalstal en het Pfossental tot aan het Eisjöchl met de Stettiner Hütte. Het noordelijke volgen we tot Pfelders. Vanaf hier dringen we diep door in het hart van het Naturpark Texelgruppe. Door het Faltschnaltal lopen we omhoog naar het Spronserjoch met de gelijknamige Spronser Seen, een verzameling van talloze grote en kleine bergmeren. Via de oergezellige en authentieke Oberkaser Alm en de Hochmuth Seilbahn bereiken we rond het middaguur ons uitgangspunt in Dorf Tirol.
We lopen deze tocht door een zeer gevarieerd cultuur- en natuurlandschap, van groene almweiden en bossen tot hoogalpien terrein met zicht op de gletsjerwereld van de Ötztaler Alpen. We overnachten in kleine berg- en almhutten en comfortabele hotels.

Programma
zo. Dorf Tirol – Seilbahn Hochmut – Nasereithütte (1.523 m)
[ca. 3-3,5 uur, +875 hm, -650 hm]

Individuele heenreis naar Merano. Trefpunt om 12.00 uur bij de Hochmut Seilbahn in Dorf Tirol. Kennismaking en bespreking van het programma onder het genot van een cappucino. Und dann geht’s los: met Hochmut Seilbahn sprokkelen we op een comfortabele en snelle manier de eerste hoogtemeters bijeen. Vervolgens wandelen we over de Meraner Höhenweg en verschillende boerderijen naar de Nasereithütte (1.523 m).

ma. Nasereit Hütte – 1000-Stufen Schlucht – Katharinaberg (1.245 m)
[ca. 4-4,5 uur, +950 hm, -900 hm]

Via verschillende oude boerderijen en de indrukwekkende 1000-Stufen-Schlucht en een prachtige hangbrug wandelen we naar Katharinaberg (1.245 m). Overnachting in een hotel.

di. Katharinaberg – Vorderkaser – Eishof (2.076 m)
[ca. 6 uur, +1.200 hm, -400 hm]

Het eerste stuk van de etappe van vandaag wandelen we nog hoog boven het Schnalstal, maar al vrij snel slaan we af het Pfossental in. Via verschillende almhutjes, zoals de Vorderkaser (1.693 m),  Mitterkaser (1.954 m) en de Rableid Alm (2.004 m) lopen we naar de Eishof (2.076 m).

wo. Eishof – Stettiner Hütte – Lazinser Alm – Zeppichl (1.684 m)
[ca. 7,5 uur, +900 hm, -1.200 hm]

Vanmorgen wandelen we eerst naar de hoogstgelegen berghut op de Meraner Höhenweg, de Stettiner Hütte (2.875 m). Dit is tevens het hoogste punt van deze week. De Stettiner Hütte is begin 2014 voor een groot deel verwoest door een lawine; In 2017 is er voor de verzorging van de wandelaars op de Meraner Höhenweg een noodonderkomen gerealiseerd. Vanaf dit jaar  zal een begin worden gemaakt met de nieuwbouw.
Na een welverdiende pauze hier boven beghinnen we aan de afdaling; in het begin behoorlijk steil, maar vanaf de Lazinser Alm gaat het wat geleidelijker bergafwaarts tot Pfelders, waar we de nacht zullen doorbrengen.

do. Zeppichl – Faltschnalalm – Spronserjoch – Oberkaser (2.1.31 m)
[ca. 4 uur, +950 hm, -675 hm]

Vandaag verlaten we de Meraner Höhenweg en steken we dwars door de Texelgroep heen. Door het Faltschnaltal lopen we omhoog naar het Spronserjoch (2.581 m). Vanaf hier is het niet ver meer naar de romantische Oberkaser, een almhut op 2.131 meter hoogte gelegen temidden van de Spronser Seen. Dit gebied wordt beheerst door talloze grote en kleinere bergmeren.

vr. Oberkaser – Hochmut – Dorf Tirol
[ca. 3,5-4 uur,  +200 hm, -1.400 hm]

Vandaag de laatste wandeldag van de week. Via de Jägersteig en de Muthkopf dalen we af naar het bergstation Hochmut. Comfortabel zweven we naar beneden naar het dalstation in Dorf Tirol, waar we afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachting in versch. berg- en almhutten (meerpersoonskamers)
– 2x hotelovernachting (2-persoonskamers)
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 2x berglift
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– toeslag éénpersoonskamer (hotels): op aanvraag
– kinderkorting 10% (10-14 jaar)
– evt. parkeerkosten in Dorf Tirol (buiten: ca. € 4,- p.dg.; in parkeergarage: ca. € 7,- p.dg.)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht driemaal in berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
We overnachten daarnaast ook tweemaal in hotels. Hier bent u ondergebracht in 2-persoonskamers.

Vanaf: 765

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen met het gezin, Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Leeftijd
v.a. 10 jr.
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest