Kaiserkrone – rond de Wilder Kaiser

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Kaiserkrone, één van de mooiste huttentochten van Tirol
De Wilder Kaiser imponeert met zijn steile rotsmassieven. Tijdens deze 6-daagse klassieke huttentocht wandelen we door een uniek stukje bergwereld. We komen tijdens deze bergwandelvakantie op de mooiste uitzichtspunten, met uitzicht van Chiemsee tot aan de Großglockner en zullen genieten op de verschillende alm- en berghutten. We starten en eindigen deze wandelweek in Going, bekend van de populaire Duitse TV-serie “der Bergdoktor”.
Programma
zo. Going – Ackerlhütte – Gaudeamushütte
[ca. 4,5 uur, +920 hm, -350 hm]

Individuele heenreis naar Going. Trefpunt om 11.00 uur op de gratis parkeerplaats bij de Badesee (750 m). Na de eerste kennismaking en de controle van de uitrusting lopen we via Hüttling (820 m) bij de Asschingerkapelle, de Graspoint Niederalm (1.075 m) en bloeiende almweiden naar de Ackerlhütte (1.455 m). Via het Baumgartenköpfl (1.572 m) lopen we naar onze bestemming van vandaag, de Gaudeamushütte (1.263 m). Vanaf het zonneterras kunnen we heerlijk genieten van het uitzichten en klinken we op deze eerste wandeldag en een mooi vervolg.

ma. Gaudeamushütte – Steiner Hochalm – Walleralm – Kaindlhütte
[ca. 7-7,5 uur, +970 hm, -400 hm]

We volgen vandaag de Adelaarsroute langs de voet van de steile Kaiserbergen Treffauer (2.304 m) en Tuxeck (2.226 m) richting de Steiner Hochalm (1.257 m) en de Walleralm (1.170 m). De Kaindlhütte (1.293 m), onze volgende bestemming, is nu niet ver meer.

di. Kaindlhütte – Brentenjoch – Kufstein – Vorderkaiserfeldenhütte
[ca. 4-4,5 uur, +1.120 hm, -325 hm]

Van de Kaindhütte lopen we naar het Brentenjoch en de Kaiserlift, waarmee we afdalen naar Kufstein. Vervolgens via de Theaterhütte, Veitenhof, Pfandlhof en Ritzau Alm naar de Vorderkaiserfelder Hütte (1.388 m).

wo. Vorderkaiserfelden Hütte – Pyramidenspitze – Anton-Karg-Haus 
[ca. 5,5 uur, +725 hm, -1.300 hm]

Op weg naar het Anton-Karg-Haus beklimmen we één van de mooiste uitzichtsbergen van de Zahmer Kaiser, de Pyramidenspitze (1.997 m). Via Hinterkaiserfeldenalm (1.480 m) en het Vogelbad (1.876 m) beklimmen we de top.
De afdaling gaat door het Öchselweidkar en via de Kerneckhütte naar het Anton-Karg-Haus (829 m).

do. Anton-Karg-Haus – Stripsenjochhaus – Fischbachalm 
[ca. 6 uur, +1.100 hm, -1.040 hm]

Een prachtige wandeling door het Kaisertal, in november 2016 nog uitgeroepen tot het mooiste plekje van Oostenrijk, langs een beek en voorbij aan het Hans-Berger-Haus steeds steiler door het bos omhoog richting het Stripsenjoch. Het Stripsenjochhaus (1.577 m) ligt in een scharte en is een geliefde uitvalsbasis voor beklimmingen op de “Totenkirchl” en “Fleischbank”.
Nadat we hier wat gegeten en gedronken hebben, lopen we via de toppen van Stripsenkopf en Feldberg over de bergkam hoog boven het Kaiserbachtal verder tot aan de Obere Scheibenbichlalm en dalen dan via de Vordere Ranggenalm (1.226 m) af naar de Fischbachalm (856 m).

vr. Fischbachalm – Going
[ca. 6 uur, +800 hm, -850 hm]

Door bossen en over almen lopen we via verschillende almhutjes om het Kaisermassief heen, langs de Schleierwasserfall terug naar ons uitgangspunt in Going.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x berglift

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Going (kosteloos bij de Badesee)

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 685

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest