Inntaler Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Inntaler Höhenweg met de “Seven Tuxer Summits”
Gedurende 6 dagen lopen we hoog boven het Inntal naar het oosten van de Patscherkofel tot aan het Kellerjoch. De rustig gelegen Tuxer Alpen bieden fantastische uitzichten op ondermeer de Nordkette, de Karwendel en de Zillertaler Alpen. De berghutten, waar overnacht wordt, staan bekend om hun culinaire verwennerijen. Maar ook de “verzamelaars” van bergtoppen komen volop aan hun trekken. Na deze week kun je verschillende twee- en drieduizenders aan je tourenboek toevoegen. Kortom, een prachtige huttentocht met voor elk wat wils en die niets te wensen over laat.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • een must voor de verzamelaars van mooie, uitzichtsrijke bergtoppen
  • met de “Seven Tuxer Summits”
Programma
zo. Igls – Patscherkofel – Zirbenweg – Glungezer Hütte
[ca. 2-2,5 uur, +800 hm]

Individuele heenreis en aankomst in Igls. Trefpunt om 13.00 uur bij de kassa van de Patscherkofelbahn. Na de eerste kennismaking en de controle van de uitrusting zweven we comfortabel omhoog. Vervolgens lopen we via de Zirbenweg en de Panoramaweg naar de Glungezer Hütte (2.610 m).

ma. Glungezer Hütte – Seven Tuxer Summits – Lizumer Hütte
[ca. 7-9 uur, +750 hm, -1.350 hm]

Vandaag wacht ons een lange dag. Op weg naar de Lizumer Hütte (2.019 m) volgen we een graatoverschrijding en beklimmen daarbij onderweg maar liefst 7 bergtoppen. Mocht het weer tegen zitten, dan wijken we uit naar een alternatieve route.

di. Lizumer Hütte – Grafennsjoch – Weidener Hütte
[ca. 5 uur, +430 hm, -650 hm]

Na de lange dag van gisteren, doen we het vandaag “rustig” aan. Via het Grafennsjoch lopen we naar de Weidener Hütte (1.799 m). Vanuit het Grafennsjoch hebben we nog de mogelijkheid om de Hippoldspitze (2.643 m) te beklimmen.

wo. Weidener hütte – Rastkogel – Rastkogelhütte
[ca. 6 uur, +950 hm, -650 hm]

Wederom een schitterende dag met beklimming van de Halslspitze (2.545 m) en de Rastkogel (2.762 m). De afdaling brengt ons op de gezellige Rastkogel Hütte (2.124 m).

do. Rastkogelhütte – Hochfügen – Kellerjochhütte
[ca. 5,5-6 uur, +775 hm, -650 hm]

Via het Sidanjoch (2.127 m) dalen we af tot vlak boven Hochfügen. Via het Loassattel (1.675 m) lopen we dan door naar onze eindbestemming van vandaag, de Kellerjoch Hütte (2.237 m).

vr. Kellerjochhütte – Kellerjoch – Schwaz
[ca. 2,5 uur, -910 hm]

Na een heerlijk ontbijt dalen we via het Kellerjoch en de Alte Kellerjochweg af naar Grafenast (1.312 m). Vanaf hier rijden we met een taxi terug naar de Patscherkofelbahn, waar een einde aan deze enerverende wandelweek.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x bergfahrt Patscherkofelbahn
– 1x taxitransfer

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 734

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest