Hike & Yoga – Steeg in Lechtal

Add to Wishlist
Add to Wishlist
yoga 5 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Hike & Yoga in het prachtige Lechtal

Geniet van de Oostenrijkse cultuur, een heerlijk wellness hotel**** voorzien van alle comfort en onbeperkt toegang tot de wellness area. Geniet tegelijkertijd ook van de prachtige omgeving van Vorarlberg & Tirol die je ontdekt tijdens de yoga en het bergwandelen in de natuur! Thuisbasis deze week is het wellnesshotel Post in Steeg in het Lechtal. De wandelingen zijn middelzwaar, maar vaak zijn we de hele dag onderweg. Onderweg komen we berghutten & almen tegen waar we kunnen lunchen en pauzeren. De wandelingen leiden ons door het Lechtal, en steeds komen we in de buurt van de Allgauer Hochalpen in Duitsland of juist de andere kant op richting het Stanzertal in Tirol. Het geweldige van het Lechtal is dat alles heel goed verbonden is met de bus en de wandelmogelijkheden eindeloos zijn. Na inspanning ook veel ontspanning deze week!

We warmen de spieren ‘s morgens op, in het gebied rondom of binnen in het hotel, met een actieve hatha flow en gaan op pad. Tijdens het wandelen is er aandacht voor meditatie met natuurgeluiden, kabbelende beekjes en rondvliegende buizerds leiden ons naar rust. Bijna iedere dag komen we op een mooie plek om yoga & adem te beoefenen. In de kom van een gebied waar je je waant als aan het einde van de wereld, bij een meertje of beekje, of zodra we boven aan gekomen zijn en uitzicht over heel Tirol hebben! Eenmaal terug aangekomen in het hotel geven we onze voeten even rust en voor het gezamenlijke avondeten gaan we dan nog een keer naar buiten voor relax yoga, in de vorm van gentle hatha of yin yoga. ‘s Avonds staat helemaal in het teken van genieten van de Oostenrijkse keuken en ben je vrij om nog eens door het dorp te wandelen of wat tijd voor jezelf te nemen.

  • standplaatsreis in een kleine groep (5-9 personen)
  • voor licht- & gevorderde bergwandelaars geschikt
  • comfortabel wellness hotel**** in Steeg
  • dagelijks yoga, meditatie, ademwerk
  • vrije toegang tot wellness area
  • je yogamatje mag mee!

We wandelen deze tochten gezamenlijk door het Lechtal. De reis wordt begeleid door een bergwandelgids, eveneens yogadocent. We zullen deze dagen iedere dag yoga, meditatie en ademwerk doen en natuurlijk veel wandelen. De dagen zijn van ‘s morgens tot ‘s avonds gevuld met een mooi programma waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Geniet deze week van frisse lucht, rustige omgeving en de prachtige bergwereld van de Alpen. Geniet je meer van wandelen dan yoga? Neem dan tijdens de yogamomenten een pauze voor jezelf, je bent welkom natuurlijk!

.
Deze reis vertrekt slechts één keer in 2023 en wel van 10 t/m 14 september.
Boeken kan tot uiterlijk 10 augustus 2023!

Programma

Deze week in september staat in het kader van jou welzijn. Een prachtig wellness hotel**** en iedere ochtend een yogasessie en vervolgens een dag wandelen in de bergen. Eén ding is zeker; je geniet iedere dag van het prachtige Lechtal met een brede variatie aan wandeltochten.

Yoga op wandelvakantie 

Iedere morgen beginnen we voor het ontbijt met een yogales, in de wellnessruimte of buiten, om lekker wakker te worden. Dit kan variëren van een yin yoga les, gentle hatha, hatha tot vinyasa flow les. De yogadocente, tevens de bergwandelgids, staat iedere ochtend weer klaar met een frisse energie om samen te rekken en strekken. Daarna geniet je van een ontbijt en is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken. 

Wandelen in de Lechtaler Alpen 

De dagelijkse wandeletappes duren zo’n 4-6 uur. We vertrekken ‘s ochtends op tijd en vrijwel iedere dag kom je een heerlijk hut tegen om te lunchen of te pauzeren. Onderweg is er ook ruimte voor yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen. Daar neemt de bergwandelgids jullie in mee. ’s Avonds geniet je van een 5-gangendiner en daarna tijd voor jezelf. 

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x hotelovernachting (o.b.v. 2 pers. per kamer)
– 4x HP (ontbijt & avond)
– onbeperkt wellness toegang
– 5 dagen begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 2x dagelijks yoga (door yogadocente)
– dagelijks meditatie & ademwerk
– organisatiekosten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– toeslag eenpersoonskamer: € 140,-
– evt. liftkosten
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– toeristenbelasting (€ 3,30 p.p.p.n.)

Accommodaties
Overnachting in hotels

Je overnacht deze week in een wellnesshotel****. Je slaapt in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen. Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

Verzekeringen
Reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

Annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

In de boekingsbevestiging ontvang je een link voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 1.687

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Leeftijd
v.a. 16 jr.
Aantal deelnemers
4-10 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest