Hike, Wine & Yoga – Tiers

Add to Wishlist
Add to Wishlist
yoga 7 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Overheerlijke Hike, Yoga & Wine reis in Tiers

Geniet van de Italiaanse cultuur, lokale topwijnen en een heerlijk hotel**** voorzien van alle comfort. Geniet tegelijkertijd ook van de prachtige omgeving die je ontdekt tijdens het bergwandelen en de yoga in de natuur! De thuisbasis van deze week is een comfortabel hotel in Tiers am Rosengarten (Italië). De wandelingen zijn middelzwaar, maar vaak zijn we wel de hele dag onderweg. Ondertussen nemen we op tijd pauzes om verschillende stijlen yoga uit te voeren & van de natuur te genieten. Evenveel ontspanning als inspanning deze week!

De wandelingen nemen ons zoal mee door de Bärenfälle, over de Schlern, de Seiseralm, rondom de Tierser Alpl en het Tschamintal in. We warmen de spieren ‘s morgens op met een actieve hatha flow en gaan op pad. Tijdens het wandelen is er aandacht voor meditatie, stilte maar ook het delen van ervaringen. Bijna iedere dag komen we een mooie open plek tegen om yoga & adem te beoefenen. Eenmaal terug aangekomen in het hotel rusten we voeten even en voor het gezamenlijke avondeten gaan we dan nog een keer naar buiten voor relax yoga, in de vorm van gentle hatha of yin yoga. ‘s Avonds staat helemaal in het teken van genieten. De Italiaanse cultuur, de typische gerechten en de heerlijke wijnen. Deze week gaan we ook een keer op visite bij een wijngaard, voor een rondleiding & wijnproeverij in het nabij gelegen dorpje Völs.

  • standplaatsreis in een kleine groep (5-9 personen)
  • voor beginnende en (licht) gevorderde bergwandelaars geschikt
  • comfortabel hotel**** in Tiers
  • dagelijks yoga, meditatie, ademwerk
  • mét een wijnproeverij
  • je yogamatje mag mee!

.
We wandelen deze tochten gezamenlijk door de Dolomieten. De reis wordt begeleid door een bergwandelgids, die tevens yogadocent is. We zullen deze dagen iedere dag yoga, meditatie en ademwerk doen en natuurlijk veel wandelen. De dagen zijn van ‘s morgens tot ‘s avonds gevuld met een mooi programma waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Geniet deze week van frisse lucht, rustige omgeving en de prachtige bergwereld van de Dolomieten. Geniet je meer van wandelen dan yoga? Neem dan tijdens de yogamomenten een pauze voor jezelf, je bent welkom natuurlijk!

.
Deze reis vertrekt slechts één keer in 2023 en wel van 17 t/m 23 september.
Boeken kan tot uiterlijk 13 augustus 2023!

Programma

Deze week in september staat in het kader van jou welzijn. Een prachtig hotel en iedere ochtend een yogasessie en vervolgens een dag wandelen in de bergen. Eén ding is zeker; je geniet iedere dag weer van de ongelooflijke natuur van de Rosengarten. 

Yoga op wandelvakantie 

Iedere morgen beginnen we voor het ontbijt met een yogales, binnen of buiten, om lekker wakker te worden. Dit kan variëren van een yin yoga les, gentle hatha, hatha tot vinyasa flow les. De yogadocente, tevens de bergwandelgids, staat iedere ochtend weer klaar met een frisse energie om samen te rekken en strekken. Daarna geniet je van een ontbijt en is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken. 

Wandelen in de Rosengarten 

De dagelijkse etappes duren 4-6 uur. We vertrekken ‘s ochtends rond 10 uur en vrijwel iedere dag kom je een heerlijk hut tegen om te lunchen of te pauzeren. Onderweg is er ook nog ruimte voor yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen. Daar neemt de bergwandelgids jullie in mee. ’s Avonds geniet je van een 4-gangendiner en daarna tijd voor jezelf. 

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x hotelovernachting (o.b.v. 2 pers. per kamer)
– 6x HP (ontbijt & avond)
– rondleiding wijngaard & wijnproeverij in Völs
– 6 dagen begeleiding van NL bergwandelgids
– 2x dagelijks yoga (door YT docent)
– dagelijks meditatie & ademwerk
– organisatiekosten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– toeslag eenpersoonskamer: € 450,-
– evt. liftkosten
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– toeristenbelasting (€ 2,10 p.p.)
– bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 p.p.)
– boekingskosten (€ 25,-)

Accommodaties
Overnachting in hotels

Je overnacht deze week in een hotel****. Je slaapt in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen. Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

Verzekeringen
Reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

Annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

In de boekingsbevestiging ontvang je een link voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 1.874

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Leeftijd
v.a. 16 jr.
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest