Gschnitztaler Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, individuele huttentocht 7 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Gedurende 7 dagen en ruim 50 kilometer rond het Gschnitztal
Een uitdaging voor ervaren huttentochters!

Het Gschnitztal, een rustig en voor velen onbekend zijdal van het Wipptal, middenin de Tiroler bergwereld vormt de rode draad van deze hoogalpiene huttentocht. Met begin- en eindpunt in Trins wandel je in 5 dagen van hut naar hut door dit deel van de Stubaier Alpen. Je loopt tijdens deze pittige huttentocht door een schitterend en veelzijdig gebied. Via bergkammen, groene weiden en bergmeertjes, steile kalkwanden, panoramische höhenwegen en smalle paadjes met soms met staalkabels gezekerde passages lopen we rond het Gschnitztal. Daarbij heb je markante bergen als de Habicht, Serles, Feuerstein en de Tribilaun steeds in het vizier. De kans op “confrontaties” met murmeltieren, gemzen en steenbokken is bovendien bijzonder groot.

  • individuele huttentocht
  • oergezellige berghutten
  • grote kans om gemsen, steenbokken en murmeltieren te zien
  • bucketlist tour voor de ervaren huttentochter

..
Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in berghutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.

let op: deze reis is te boeken t/m 20.08.2023 – laatste startmogelijkheid 03.09.2023

Programma

Je loopt zelfstandig aan de hand van een wandelkaart en een routebeschrijving.

van dag tot dag:

dag 1 Individuele heenreis naar Trins (of Steinach)
dag 2 Nösslachjoch – Tribulaunhütte [12,2 km, ca. 6 uur, +935 hm, -780 hm]
dag 3 Tribulaunhütte – Bremer Hütte [10 km, ca. 6 uur, +1.015 hm, -680 hm]
dag 4 Bremer Hütte – Innsbrucker Hütte [10,2 km, ca. 6 uur, +850 hm, -890 hm]
dag 5 Innsbrucker Hütte – Padasterjochhaus [10,7 km, ca. 7-8 uur, +1.280 hm, -1.410 hm]
dag 6 Padasterjochhaus – Blaserhütte – Trins [11,3 km, ca. 8 uur, +900 hm, -1.880 hm]
dag 7 afscheid van het Gschnitztal en terugreis

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op de vermelde tijden.

Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een wandelkaart, een routebeschrijving en overige reisinformatie.

Let op: boeken kan tot uiterlijk 2 weken voor vertrek! Maar hoe eerder je boekt, hoe groter de kans dat er nog plaats is op de hutten.
Reisdetails
Inbegrepen

– 4x overnachtingen met HP in versch. berghutten (lager/meerpersoonskamer)
– 2x overnachtingen met ontbijt in een hotel (2-pers.kamers) in Trins of Steinach
– 1x wandelkaart per boeking
– 1x routeinfoboek per boeking
– GPX-coördinaten op aanvraag
– organisatiekosten
– GreenSeat CO2-compensatie

Niet inbegrepen

– heen- en terugreis
– lunches
– berglift
– busticket Trins-Berger Almbahn
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– toeslag 1-pers.kamer (2x in hotel): € 100,- p.p.

Let op: Loop je liever met een ervaren en gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids en ben je met min. 4 personen, stuur ons dan even een email. Dan doen wij je een prijsvoorstel.

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.
De eerste en de laatste nacht worden doorgebracht in een hotel in Trins in het Gschnitztal of in Steinach.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna  nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen.  Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche klik je hier.

Veel gestelde vragen
gaan jullie huttentochten altijd door?

Deze individuele huttentocht kan elke dag gestart worden en gaat altijd door.  Bedenk echter wel dat het aantal slaapplaatsen op berghutten beperkt is en dat hutten, zeker in juli en augustus, snel vol raken. Wanneer je dus kort van tevoren boekt, is de kans groot dat we je niet meer kunnen onderbrengen. Boek dus tijdig!

ik ben lid van een bergsportvereniging (NKBV of KBF), krijg ik dan korting?

Onze prijzen zijn gebaseerd op het Mitgliedstarif, omdat de meeste deelnemers aan onze huttentochten lid zijn van een bergsportvereniging. De meerkosten voor de deelnemers, die geen lid zijn van een bergsportvereniging, nemen wij voor onze rekening.

kan ik mijn mobiele telefoons op de hutten opladen?

Smartphones, GPS, fototoestel … Alles verbruikt stroom tegenwoordig. Op berghutten wordt de stroom opgewekt met behulp van generatoren of soms zelfs met zonnepanelen. Veel berghutten stellen oplaadstations beschikbaar voor het opladen van je apparatuur. Een garantie is het echter niet. Zorg dus dat je voldoende accu’s of een powerpack bij je hebt. Een andere, misschien wel betere optie: probeer het eens een weekje zonder smartphone, geen Facebook, geen email, geen Whatsapp, geen …… disconnect to reconnect

zijn lunchpaketten in de reissom inbegrepen?

Onze huttentochten zijn inclusief halfpension (tenzij anders aangegeven). Het ontbijt en het avondeten is dus inbegrepen. Op de hutten kun je zelf een lunchpakket voor onderweg kopen. Bij sommige huttentochten kom je ook onderweg langs berg- of almhutten, waar je iets kunt eten. Check dit zonodig bij de huttenwirt.
Daarnaast is het raadzaam om vanuit het dal of al vanuit Nederland tourenproviand mee te nemen. Denk daarbij aan bijv. gedroogd fruit (appeltjes, abrikozen, rozijnen, etc.), droge worst en mueslirepen. Er zijn ook bergwandelaars die zich onderweg beperken tot alleen maar tourenproviand en water.

bijzondere dieetwensen

Men vraagt wij draaien. Zo vanzelfsprekend als dat is in hotels, zo lastig is dat vaak op berghutten. Vegetarische kost is doorgaans geen probleem meer. Vaak kan men zelfs kiezen tussen een vlees- en een vleesloos menu. Wat betreft bepaalde voedselallergiën, zoals bijv. lactose, fructose en coeliakie kun je dit bij je boeking aangeven. Wij geven dit dan tijdig door aan de deelnemende hutten. Realiseer je echter wel dat de mogelijkheden op berghutten vaak beperkt zijn en dat niet alle wensen altijd ingewilligd kunnen worden.
Veganistische wensen worden nagenoeg nooit ingewillgd. Ben je dus veganist, neem dan zoveel mogelijk je eigen eten mee.

zijn mijn bergschoenen geschikt voor deze huttentocht?

Bergschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting.  A-schoenen, dit zijn doorgaans lage schoenen, evenals de zware D-schoenen, zijn voor onze huttentochten ongeschikt. Voor onze huttentochten heb je hoge, de enkels omsluitende bergschoenen met een goede profielzool (Vibram) nodig. Dan betekent dat je dan uitkomt bij B-, B/C- of C-schoenen. Bedenk echter dat er ook B-schoenen in de handel zijn, die weliswaar de enkels goed omsluiten, maar  een dermate slappe zool hebben, dat ze niet geschikt zijn voor onze huttentochten. Bestaat de kans op sneeuwvelden of zijn er gletsjers in de route opgenomen, dan is een C-schoen een must.
Heb je nog geen bergschoenen of heb je twijfels omtrent de geschiktheid of kwalitatieve staat van je huidige bergschoenen, stap dan eens bij een buitensportzaak naar binnen en laat je adviseren.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 687

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
min. 2 deelnemers
Leeftijd
v.a. 14 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van gemiddeld meer dan 1.200 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd vanaf 7 uur (zonder pauzes) per dag, waarvan stijgend 3 tot 5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest