Gesäuse Trek

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving
Te voet door het enige Nationalpark van de Steiermark
Het Nationalpark Gesäuse is bij de meeste alpinisten bekend als de “universiteit van het alpinisme”, omdat velen hier hun eerste schreden hebben gezet. Wie hier kan klimmen, kan het overal, zo zei men. Gelukkig zijn er ook eenvoudigere manieren om de Gesäuse te ontdekken. Met meer dan 500 km aan wandelpaden en relatief veel berg- en almhutten, staat niets een meerdaags wandelavontuur meer in de weg.
Met begin- en eindpunt in Admont lopen we gedurende 5 dagen van hut naar hut door een prachtig en authentiek berglandschap, dat zijn gelijke in de Alpen niet kent. Ontdek met onze bergwandelgids tijdens deze huttentocht door dit verrassende gebied.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • geheime tip van Arres
  • uniek gebied, ver weg van de drukte
Programma
zo. Individuele heenreis naar Admont

Individuele heenreis naar Admont. Trefpunt om 18.00 uur in het hotel. Gezamenlijk avondeten, kennismaking en bespreking van het programma.

ma. Admont – Mödlinger Hütte
[ca. 7-7,5 uur, +1.275 hm, -400 hm]

Na een vroeg ontbijt lopen we via Paradies en de Veitlgraben Admont uitrichting de Oberst-Klinke-Hütte (1.486 m). Via de E4-Alpin bereiken we uiteindelijk de Mödlinger Hütte (1.523 m)

di. Mödlinger Hütte – Hess Hütte
[ca. 5,5 uur, +900 hm, -700 hm]

We dalen vanmorgen eerst af naar de Kölblwirt in Johnsbach, een ideale plek voor een pauze. Vanaf daar gaat het voortdurend, in het begin steil, omhoog en dringen we door tot in het hart van de Gesäuse. Bestemming vandaag is de Heßhütte (1.699 m).

wo. Hess Hütte – Buchsteinhaus
[ca. 7 uur, +1.100 hm, -1.380 hm]

Via de Sulzkarhund (1.822 m) volgen we de E4 en dalen we af naar de Hartelsgrabenhütte, een oude jachthut. Vanf hier dalen we verder af door de Hartelsgraben, waarbij we worden begeleidt door een steeds breder wordende beek en verschillende watervallen. Als we de Bundesstraße bereikt hebben, rijden we met een taxi naar Gstatterboden (590 m). Hier begint de klim naar het Buchsteinhaus (1.546 m), waar we onder het genot van exclusieve gerechten van huutenwirt Tschitschi kunnen genieten van het uitzicht op de indrukwekkende noordwanden van het Hochtor-massief.

do. Buchsteinhaus – Grabneralmhaus
[ca. 6 uur, +1.250 hm, -1.750 hm]

We starten vanmorgen eerst met een klim naar een scharte ten westen van de Gr. Buchstein. Daarna dalen we af richting de Bundesstraße, waar we een taxi richting het Buchauer Sattel (861 m) nemen. Hier begint de laatste klim van vandaag naar de ruim 500 meter hoger gelegen Grabneralmhaus (1.391 m).

vr. Grabneralmhaus – Admonterhaus – Mittagskogel – Admont
[ca. 5,5-6 uur, +650 hm, -1.350 hm]

Vandaag al weer de laatste dag. Maar wel een bijzondere dag: we lopen eerst naar de hoogstgelegen berghut van het Nationalpark, het Admonterhaus (1.725 m). Hier laten we onze rugzakken achter om vervolgens de Mittagskogel (2.041 m) te beklimmen. Daarna dalen we weer af, pikken de rugzakken op en dalen we verder af naar het uitgangspunt in Admont, waar we het glas heffen op een fantastische huttentocht. De laatste nacht brengen we door in het inmiddels bekende hotel.

za. Afscheid van Admont en de Gesäuse
Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen in berg-/almhutten (meerpersoonskamers/lager)
– 2x overnachting in het hotel/gasthof (2-pers.kamer)
– 6x HP
– 2x taxitransfer
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– toeslag 1-psk. in Admont
– evt. parkeerkosten in Admont

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

In verband met de lengte van de etappes, brengen we zowel de eerste als de laatste nacht in een hotel in Admont door. U overnacht hier in een comfortabele 2-persoonskamer met douche en WC.

Vanaf: 795

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
hotel/gasthof, verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest