Gardena Familietrekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 6 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Rond het Val Gardena
Een zeer afwisselende huttentocht voor ervaren bergwandelgezinnen. We wandelen rond het bekende Val Gardena van het indrukwekkende Naturpark Puez-Geisler via de Sella en het Lang- en Plattkofelmassief naar de Seiser Alm. Begin- en eindpunt is St. Ulrich.
Programma
ma. St. Ulrich - Regensburger Hütte

Individuele heenreis naar St. Ulrich. Trefpunt om 11.00 uur bij de Pfarrkirche in het centrum van St. Ulrich, waar onze berggids al op je staat te wachten.
Na de eerste kennismaking en de controle van de uitrusting, beginnen we aan 6 indrukwekkende wandeldagen. Vandaag lopen we geleidelijk stijgend door bos en over almen. Een ideale route om in te lopen. Naarmate we hoger komen wordt het steeds minder groen en wordt het steeds duidelijker dat we in de Dolomieten zijn. Om precies te zijn, het Naturpark Puez-Geisler.

ca. 4,5 uur
+870 hm
-75 hm
9,5 km
di. Regensburger Hütte - Puez Hütte - Grödnerjoch

Goed ingelopen beginnen we vanmorgen met de klim naar de Forcela forc. de Sieles (2.505 m.). Daarna gaat het zonder noemenswaardige hoogteverschillen verder naar de Puez Hütte (2.475 m), een goede plek om te lunchen. Vanaf hier gaat het verder via de Forc. de Ciampei (2.366 m) en de Forc. Cir (2.469 m) naar onze eindbestemming op het Grödnerjoch (2.1.1 m).

ca. 6,5 uur
+900 hm
-800 hm
14,3 km
wo. Grödnerjoch - Rif. Pisciadu - Rif. Boè

Na een goed ontbijt maken we ons op voor het hoogste punt van deze tocht. Maar voordat het zover is lopen we eerst door het Val Setus via verschillende met staalkabels gezekerde passages omhoog naar de Rif. Pisciadu (2.585 m). We bevinden ons nu op het plateau van het Sellamassief, een zeer rotsachtig gebied met hier en daar wat bergmeertjes. Na een korte pauze lopen we door naar onze bestemming, de Rif. Boè (2.873 m).
Bij voldoende animo lopen we vanmiddag nog even heen en terug naar de Fassahütte, die bovenop de Piz Boè (3.152 m.) ligt. Dit is het hoogste punt in de weide omgeving.

ca. 4,5 uur
+960 hm
-200 hm
5,9 km
do. Rif. Boè - Sellajoch - Langkofelhütte

Door het Val Lasties dalen we vanmorgen af naar het Sellajoch en het dalstation van de Sassalungo berglift. Met deze lift zweven we snel en comfortabel naar de in de Langkofelscharte gelegen Toni Demetz Hütte (2.685 m.). Vervolgens lopen we verder naar de ruim 400 meter lager gelegen Langkofelhütte (2.256 m.).

ca. 5-5,5 uur
+320 hm
-1.440 hm
10,1 km
vr. Langkofelhütte - Tierser Alpl Hütte

Vanaf vandaag wordt het weer wat groener. We lopen rond het Plattkofelmassief via de Alte Via dei Ladini naar de Plattkofelhütte (2.300 m.). Vervolgens lopen we over de Auf der Schneid, de grens tussen de Seiser Alm en het Val Duron, naar het Mahlknechtjoch (2.168 m) en verder naar de Tierser Alpl Hütte (2.440 m.).
‘s Middags hebben we nog de mogelijkheid om even door te lopen naar de Molignonpas (2.598 m). Vanaf hier heb je een indrukwekkende uizticht in het Grasleitenkessel, het hart van de Rosengarten.

ca. 4 uur
+680 hm
-460 hm
8,2 km
za. Tierser Alpl Hütte - Seiser Alm - St. Ulrich

Deze laatste dag steken we Seiser Alm over. Met 56 m2 is dit de grootste almweide van Europa, een enorm bloeiend bloementapijt met bijna 800 verschillende bloemen- en plantensoorten. Met de Schlern en de Plattkofel achter ons nemen we  bij de Mont Seüc berglift afscheid van een geweldige wandelweek. Wat rest is een laatste rit met de berglift terug naar St. Ulrich.

ca. 4 uur
+380 hm
-820 hm
11 km

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen, indien mogelijk in meerpersoonskamers (anders op het lager)
– 5x HP
– 2x berglift
– begeleiding door een Nederlandse bergwandelgids
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids
– GreenSeat CO2-compensatie

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– 10% kinderkorting (12-14 jaar)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna  nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen.  Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Veel gestelde vragen
gaan jullie huttentochten altijd door?

Onze huttentochten zijn groepsreizen en worden pas gegarandeerd doorgevoerd wanneer het minimum aantal deelnemers bereikt is. In de meeste gevallen is dit vanaf 5 deelnemers. Is dit minimum aantal 14 dagen van tevoren nog niet bereikt, dan delen wij dit mee via email. In sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld 1 deelnemer te weinig is, stellen wij een (kleine) toeslag voor zodat we alsnog van start kunnen gaan.  In ieder geval zullen wij alles in het werk stellen om een passend alternatief te vinden.

ik ben lid van een bergsportvereniging (NKBV of KBF), krijg ik dan korting?

Onze prijzen zijn gebaseerd op het Mitgliedstarif, omdat de meeste deelnemers aan onze huttentochten lid zijn van een bergsportvereniging. De meerkosten voor de deelnemers, die geen lid zijn van een bergsportvereniging, nemen wij voor onze rekening.

kan ik mijn mobiele telefoons op de hutten opladen?

Smartphones, GPS, fototoestel … Alles verbruikt stroom tegenwoordig. Op berghutten wordt de stroom opgewekt met behulp van generatoren of soms zelfs met zonnepanelen. Veel berghutten stellen oplaadstations beschikbaar voor het opladen van je apparatuur. Een garantie is het echter niet. Zorg dus dat je voldoende accu’s of een powerpack bij je hebt. Een andere, misschien wel betere optie: probeer het eens een weekje zonder smartphone, geen Facebook, geen email, geen Whatsapp, geen …… disconnect to reconnect

zijn lunchpaketten in de reissom inbegrepen?

Onze huttentochten zijn inclusief halfpension. Het ontbijt en het avondeten is dus inbegrepen. Op de hutten kun je zelf een lunchpakket voor onderweg kopen. Bij sommige huttentochten komen we ook onderweg langs berg- of almhutten, waar je iets kunt eten. Check dit de avond van tevoren even bij de bergwandelgids.
Daarnaast is het raadzaam om vanuit het dal of al vanuit Nederland tourenproviand mee te nemen. Denk daarbij aan bijv. gedroogd fruit (appeltjes, abrikozen, rozijnen, etc.), droge worst en mueslirepen. Er zijn ook bergwandelaars die zich onderweg beperken tot alleen maar tourenproviand en water.

bijzondere dieetwensen

Men vraagt wij draaien. Zo vanzelfsprekend als dat is in hotels, zo lastig is dat vaak op berghutten. Vegetarische kost is doorgaans geen probleem meer. Vaak kan men zelfs kiezen tussen een vlees- en een vleesloos menu. Wat betreft bepaalde voedselallergiën, zoals bijv. lactose, fructose en coeliakie kun je dit bij je boeking aangeven. Wij geven dit dan tijdig door aan de deelnemende hutten. Realiseer je echter wel dat de mogelijkheden op berghutten vaak beperkt zijn en dat niet alle wensen altijd ingewilligd kunnen worden.
Veganistische wensen worden nagenoeg nooit ingewillgd. Ben je dus veganist, neem dan zoveel mogelijk je eigen eten mee.

zijn mijn bergschoenen geschikt voor deze huttentocht?

Bergschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting.  A-schoenen, dit zijn doorgaans lage schoenen, evenals de zware D-schoenen, zijn voor onze huttentochten ongeschikt. Voor onze huttentochten heb je hoge, de enkels omsluitende bergschoenen met een goede profielzool (Vibram) nodig. Dan betekent dat je dan uitkomt bij B-, B/C- of C-schoenen. Bedenk echter dat er ook B-schoenen in de handel zijn, die weliswaar de enkels goed omsluiten, maar  een dermate slappe zool hebben, dat ze niet geschikt zijn voor onze huttentochten. Bestaat de kans op sneeuwvelden of zijn er gletsjers in de route opgenomen, dan is een C-schoen een must.

Slecht schoeisel kan bij de start voor de bergwandelgids aanleiding zijn om je naar de dichtsbijzijnde sportzaak te sturen. Ontstaan er onderweg problemen met je schoenen, zoals bijvoorbeeld het loslaten van de zool, dan kan dit ook reden zijn om je vanaf de eerstbeste mogelijkheid terug te sturen naar het dal. Laat je dus van tevoren goed adviseren bij een buitensportzaak. Ook als je al schoenen hebt, maar twijfelt aan de geschiktheid of de kwalitatieve staat van de schoenen, stap dan eens bij een gespecialiseerde buitensportzaak binnen.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 897

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
6-12 deelnemers
Leeftijd
v.a. 12 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten