E5 Oberstdorf – Merano, met de hond

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met de hond 7 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Op de E5 van Oberstdorf naar Merano
De oversteek van de Alpen te voet is de laatste jaren steeds populairder geworden. In ons programma bieden wij er verschillende aan, waaronder de bekende E5 van Oberstdorf naar Merano. Maar wat zou het mooi zijn als je dit wandelavontuur samen met je trouwe viervoeter en met andere honden en hun baasjes zou kunnen volbrengen.
Wij hebben het nu mogelijk gemaakt. We lopen van Oberstdorf in Zuid-Duitsland via de Allgäu, de Lechtaler en de Ötztaler Alpen en de Texelgruppe naar Merano.  We overnachten in zorgvuldig geselecteerde 3- en 4-sterrenhotels. U overnacht in 2-persoonskamers met douche/bad en WC en uw hond verblijft bij u op de kamer.

Programma
zo. Individuele heenreis naar Oberstdorf

Ontvangst door onze bergwandelgids in het hotel om 17.00 uur. Gezamenlijk avondeten en bespreking van het programma.

ma. Oberstdorf – Spielmannsau- Kemptner Hütte – Steeg

[ca. 6 uur, +1000 hm, -950 hm]
Na het ontbijt rijden we  rijden we met de bus naar de Spielmannsau. Vanaf hier wandelen we door de Sperrbachtobel naar de Kemptener Hütte (1.846 m). Na de lunch dalen we via het Mädelejoch af naar het Lechtal.

di. Holzgau – Kaisers – Kaiserjochhaus – Pettneu – Mittelberg

[ca. 6 uur, +820 hm, -1075 hm]
We starten vanmorgen met een korte transfer naar Kaisers. Vanaf hier lopen we door het schilderachtig Kaisertal naar het Kaiserjoch en de gelijknamige berghut, het Kaisrejochhaus (2.310 m). Na de lunch dalen we af naar Pettneu am Arlberg. Transfer naar het Pitztal.

wo. Mittelberg – Braunschweiger Hütte – Zwieselstein

[ca. 7 uur, +1360 hm, -1000 hm]
Na een uitgebreid ontbijt maken we ons op voor een pittige dag. Via de Gletscherstube lopen we omhoog naar de Braunschweiger Hütte. Een stevige, maar schitterende klim met uitzichten op een waterval en de Pitztaler Gletscher. Na een welverdiende pauze op het terras van de Braunschweiger Hütte lopen we verder naar het Pitztaler Jöchl om vervolgens aan de andere af te dalen naar het gletscherrestaurant bij de Rettenbachferner. Met de bus rijden we vervolgens naar ons hotel in Zwieselstein.

do. Zwieselstein – Timmelsjoch – Schönau – Pfelders

[ca. 7 uur, +1180 hm, -920 hm]
De Timmelsbach volgend lopen we door het Timmelstal omhoog naar het Timmeljoch (2.509 m). Hier bevinden we ons op de Oostenrijks-Italiaanse grens. Aan de Italiaanse kant dalen we af tot de Schönauer Alp. Het laatste stuk via Moos naar Pfelders (1628 m) leggen we comfortabel af met de bus.

vr. Pfelders – Spronserjoch – Dorf Tirol – Merano

[ca. 7-7,5 uur, +400 hm, -1.100 hm]
Na het ontbijt beginnen we aan de laatste wandeletappe: een lange indrukwekkende dag door het hart van de Texelgruppe. Via het Spronserjoch (2.581 m) en de bekende Spronser Seen, een gebied met talloze grote en kleine bergmeren, lopen we naar de idyllische Oberkaseralm (2.131 m). Na een heerlijke lunch dalen we verder af via de Jägersteig naar Hochmut. Vanaf hier zweven we comfortabel naar het dalstation in Dorf Tirol. Wat resteert is een wandeling naar ons hotel in Merano. Een hotel met een geweldige wellness, een verkwikkend zwembad en een fantastische keuken.
Onder het genot van een heerlijke rode wijn laten we de week nog eens de revue paseeren en genieten we van de ondergaande zon en het uitzicht over Merano.

za. Merano – Oberstdorf

Na het ontbijt en uitchecken rijden we met een bus terug naar Oberstdorf, waar we naar verwachting om ca. 14.00 uur zullen aankomen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 6x hotelovernachting (2-pers.kamers)
– 2x ontbijt (in Oberstdorf en Merano)
– 4x halfpension (ontbijt en avondeten)
– alle transfers (bus en taxi)
– 1x berglift
– terugreis van Merano naar Oberstdorf

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– avondeten in Oberstdorf en Merano
– verzekeringen
– toeslag 1-psk.: € 90,-
– kosten per hond: € 75,- (excl. hondenvoer)

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende hotels. Hier slaapt u in 2-persoonskamers met badkamer en WC.

Vanaf: 1.147

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland, Italië, Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, met de hond, Bergwandelen, TransAlp
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende hotels/gasthofen
Maand
Juli, Augustus, September
Hond
Hond toegestaan
Labels
Nieuw
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest