Dolomiti di Fassa Familietrekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 5 dagen
100% Original
Omschrijving
Dolomiti di Fassa
Een prachtige huttentocht voor het gezin met begin- en eindpunt in Vigo di Fassa. We wandelen tijdens deze wandelweek van het Lang- en Plattkofelmassief door het Val Duron naar de zuidkant van het Rosengartenmassief. De grootste hoogteverschillen overbruggen we met behulp van bergliften. Er wordt overnacht in meerpersoonskamer in typisch Italiaanse berghutten met uitstekende maaltijden.
Programma
ma. Val di Fassa – Plattkofel Hütte
[ca. 3-4 uur, +300 hm, -700 hm]

Individuele heenreis naar Vigo di Fassa. Trefpunt om 12.00 uur op de parkeerplaats bij de Seilbahn Catinaccio Rosengarten, waar u welkom geheten wordt door onze bergwandelgids.
Na de kennismaking en de controle van de uitrusting, nemen we de bus naar Campitello. Hier stappen we over in de gondel naar de Col Rodella. Vanaf het bergstation lopen we een kort stukje naar de Passo Sella, waar we de bijzondere 2-persoonsgondel naar de mooi gelegen Toni Demetz Hütte (2.685 m) nemen. Hier begint de fdaling via de Langkofelhütte naar de Plattkofelhütte (2.300 m).

di. Plattkofelhütte – Rif. Micheluzzi – Pas de Dona – Rif. d’Antermoia
[ca. 4-5 uur, +450 hm, -600 hm]

Vanochtend beginnen we eerst met een mooie afdaling naar de Rif. Micheluzzi in het Val Duron en lopen we vervolgens een stukje door dit prachtige dal. Dan begint de klim – door bos, weide, struikgewas en puinvelden – naar de Pas de Dona. Vanaf hier kunnen we ons overnachtingsadres, de Rifugio d’Antermoia al zien liggen en lopen daar zonder al teveel hoogteverschil naar toe. Het nabijgelegen bergmeer biedt voldoende ontspanning voor de kinderen.

wo. Rif. d’Antermoia – Grasleitenpas – Rif. Vajolet
[ca. 3 uur, +250 hm, -500 hm]

Vandaag hebben we een korte route, hetgeen de mogelijkheid biedt om het rustig aan te doen of onderweg nog iets extra’s te ondernemen.
Langs het bergmeer lopen we via de Pas d’Antermoia naar de Grasleitenpas met de gelijknamige berghut. Een fraai gelegen hut met indrukwekkend uitzicht op het Grasleitenkessel en de steile Molignonpas aan de overkant.
In minder dan een uurtje wandelen we nu naar de Rif. Vajolet, dat bekend staat om zijn mooie cappucino en heerlijke eten

do. Rif. Vajolet – Tschagerjoch – Kölnerhütte – Hirzlsteig – Rif. Roda di Vael
[ca. 5,5 uur, +400 hm, -300 hm]

In tegenstelling tot gisteren, serveren we vandaag een pittige etappe. We starten met de klim naar het Tschagerjoch (2.630 m). Hier hebben we een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Nu dalen we af via een een leuke gezekerde passage naar de Kölnerhütte, ook wel Rosengartenhütte of Rif. Fronza (2.339 m) genoemd, waar we uitgebreid de tijd nemen om te lunchen en te genieten van het uitzicht vanaf het terras.
Het laatste deel van deze etappe gaat over de Hirzlsteig, een pad met schitterende panorama’s en weinig hoogteverschil, naar de Rif. Roda di Vael (2.283 m). Onderweg passeren we het imposante monument voor Christomannos, een grote bronzen adelaar.

vr. Rif. Roda di Vael – Ciampedie – Vigo di Fassa
[ca. 2-4 uur, -300 hm]

Vandaag al weer de laatste dag van deze 5-daagse huttentrekking. Na het uitgebreide ontbijt hebben we de keus uit verschillende routes, die allen bij de gondel in Ciampedie uitkomen. Welke variant we nemen, bepalen we gezamenlijk de avond daarvoor.
Met de gondel zweven we uiteindelijk snel en comfortabel terug naar de parkeerplaats in Vigo di Fassa.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen, indien mogelijk in meerpersoonskamers (anders op het lager)
– 4x HP
– begeleiding door een Nederlandse bergwandelgids
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– 10% kinderkorting (12-14 jaar)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 637

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
5-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen met het gezin, Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Leeftijd
v.a. 8 jr.
Maand
Juli, Augustus
Labels
Bestseller
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest