Dolomieten DOGS Small

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met de hond 4 dagen
100% Original
Omschrijving

Van hut naar hut met je hond in La Bella Italia

Hoewel het ieder jaar weer lastiger wordt om hutten te vinden, die honden toelaten, is het ons gelukt om een mooie tocht samen te stellen. Dit heeft geresulteerd in een 4-daagse, eenvoudige huttentocht met voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van het schitterende Dolomietenlandschap.

  • individuele huttentocht
  • een prima wandelbestemming van medio juni tot medio september
  • voor beginnende bergwandelaars geschikt
  • en je hond mag mee!
    ..
Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in hutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk!
let op: deze reis is te boeken t/m 30.08.2024 – laatste startmogelijkheid 29.09.2024
Programma

Je loopt zelfstandig aan de hand van een wandelkaart en een routebeschrijving.

van dag tot dag:
dag 1: St. Zyprian – Hofer Alpl [8,2 km, +620 hm, -460 hm, ca. 4:30-5:00 uur]

dag 2: Hofer Alpl – Schlernhaus [5,8 km, +1.100 hm, ca. 4:30-5:00 uur]

dag 3: Schlernhaus – Tierser Alpl Hütte [5,5 km, +300 hm, -320 hm, ca. 2:00-2:30 uur]

dag 4: Tierser Alplhütte – St. Zyprian [10,6 km, +220 hm, -1.460 hm, ca. 5:00 uur]

Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een wandelkaart, een routebeschrijving en overige reisinformatie.

Let op: boeken kan tot uiterlijk 2 weken voor vertrek!
Reisdetails

Genoemde prijs is gebaseerd op min. 2 personen per boeking.

Inbegrepen
– 3x overnachtingen in verschillende berghutten (tweepersoonskamers/privélager)
– 3x HP
– 1x wandelkaart per boeking
– 1x routeinfoboek per boeking
– GPX-coördinaten op aanvraag
– servicehotlijn (voor noodgevallen)
– organisatiekosten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke  uitgaven
– liftkosten
– toeslag hond € 40,-
– éénpersoonstoeslag: € 100,-
– toeristenbelasting Hofer Alpl (€ 1,75 p.p. – ter plaatste te voldoen)
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– verplichte bijdrage garantiefonds GGTO: € 9,- p.p.
– boekingskosten: € 25,-

Let op: Wil je dat wij extra overnachtingen in het dal voor je regelen, geef dat dan aan bij je boeking.

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens onze huttentochten in verschillende berghutten op het lager of, indien beschikbaar in meerpersoonskamers. Wij proberen altijd meerpersoonskamers te reserveren, maar het kan dus gebeuren dat je op het lager terecht komt. De hüttenwirt heeft altijd “het laatste woord”.
Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 35,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
In sommige berghutten van de Duitse Alpenverein (DAV) dien je ook je rugzak in het Schuhraum achter te laten.
Tijdens onze DOGS-huttentochten slaap je in principe altijd met je hond op een eigen kamer.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij Ik Kies Zelf van a.s.r. afsluiten. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Vanaf: 494

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
4 dagen
Leeftijd
v.a. 8 jr.
Hond
Hond toegestaan
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest