Cinque Terre, Ligurië (Italië)

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, vaste standplaats 8 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Wandelplezier tussen Portofino en de Cinque Terre
Wie kent ze niet, de 5 kleine vissersdorpjes die tegen de steile rostwanden van de Ligurische kust gebouwd zijn. De kleurige huisjes van Monterosso al Mare, Vernazza,  Corniglia,  Manarola en Riomaggiore en de groene hellingen daartussen met de vele terrasvormige olijf- en wijngaarden zijn vanaf het water goed te herkennen. De dorpen van de Cinque Terre prijken sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van de Unseco.
Wij gaan deze week te voet, per trein en per boot de omgeving rond Portofino en de Cinque Terre ontdekken. De ene keer langs de kust, de andere keer wat meer in het binnenland. De wandelingen zijn, op enkele pittige klimmetjes na, relaxed en voor iedereen goed te doen. Er blijft naast het wandelen ook voldoende tijd over om te genieten van een latte of een cappuccino op een terras of van een ijsje op het strand.
let op: boeken kan tot 5 weken voor aanvang van de betreffende reisperiode! Zodra we minstens 6 deelnemers hebben, gaan we van start.
Programma
zo. Heenreis en aankomst in Deiva Marina

Het kleine plaatsje Deiva Marina aan de Ligurische kust is zowel per auto  als met de trein en vliegtuig goed te bereiken. Trefpunt is om 18.00 uur in het hotel, waar onze bergwandelgids je ontvangt. Na het avondeten bespreken we het programma van deze week.

ma. Parco Naturale Framura en de Verde Azzuro Weg

Vanuit Deiva Marina volgen we de Verde Azzuro door het Parco Naturale di Framura via Framura naar Bonassola. Hier is nog voldoende tijd om heerlijk aan het strand na te genieten, voordat we met de trein terug gaan naar Deiva Marina.

ca. 5-6 uur
+500 hm
-500 hm
di. Monte di Portofino

Een treinrit van ca. 1 uur brengt ons in Camogli, het uitgangspunt voor onze wandeling van vandaag. Een pittige wandeling via San Rocco naar de top van de Monte di Portofino (612 m). Vanaf hier hebben we een fraai uitzicht op de Golf van Genua. De afdaling gaat door kastanjebossen naar de abdij van San Fruttuoso. Vervolgens varen we met de boot via Portofino naar Santa Margherita en per trein terug naar Deiva Marina.

ca. 6 uur
+700
-700 hm
wo. vrije dag

Vandaag hebben we vrij gepland, zodat je deze dag naar eigen inzicht kunt invullen. Bijvoorbeeld met een dagje aan het strand of langs het zwembad of een boottocht langs de verschillende dorpjes van de Cinque Terre.
Als er voldoende animo is om te wandelen, dan trekken we uiteraard de bergschoenen weer aan. Er zijn wandelmogelijkheden genoeg.

do. van Levanto naar het betoverende vissersdorpje Vernazza

Na een korte treinrit volgen we vanuit Levanto een panoramische route langs de kust. Via het mooie uitzichtspunt Sant ‘Antonio dalen we af naar Monterosso al Mare om vervolgens via een indrukwekkende route door te lopen naar het idyllische vissersdorpje Vernazza.

ca. 4,5 uur
+450 hm
-450 hm
vr. van Vernazza naar Manarola

We starten met een treinrit naar Vernazza. Vanaf hier volgen we een klassieke kustroute naar het indrukwekkend gelegen  dorpje Corniglia. Het is geen lange wandeling, maar dat biedt volop tijd om te genieten van de spectaculaire uitzichten. Vanuit Corniglia lopen we vervolgens steil omhoog naar Volastra, een dorpje dat volledig in het teken van de wijnbouw staat. We wandelen deels over smalle paden langs met wijnstokken beplante terrassen. Tot slot dalen we steil af naar het schildersdorp Manarola. De kleine vissershaven biedt talloze prachtige fotomotieven. Met de trein rijden we uiteindelijk weer terug naar ons hotel in Deiva Marina.

ca. 4-5 uur
+520 hm
-510 hm
za. Riomaggiore en Portovenere

Deze keer rijden we eerst met de trein naar Riomaggiore. Na een klim via talloze trappetjes bereiken we Madonna di Monte Nero (354 m). Daarna gaan we verder naar de Colle di Telegrafo, waar we pauzeren en iets lekkers kunnen eten en drinken. Daarna vervolgen we onze weg via de de Alte Via Cinque Terre, de AV5T, naar Campiglia. De afdaling naar Portovenere biedt een fantastisch uitzicht op de Ligurische kust, Kaap San Pietro en het eilandje Palmaria.
Vanuit de haven van Portovenere varen we terug naar Riomaggiore, waar we op de trein stappen.

ca. 6,5 uur
+460 hm
-510 hm
zo. terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en van de Cinque Terre.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachtingen in een 2-persoonskamer (opm. genoemde prijs is op basis van 2 personen per kamer)
– 7x HP (ontbijt en avondeten)
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– alle transfers (trein en boot) volgens programma

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten

Toeslagen
– 1-persoonskamer (13 m2): € 120,-
– extra nachten: op aanvraag

Onderkomens

Je overnacht deze week in Hotel Clelia, een mooi driesterren hotel in Deiva Marina. Dit hotel ligt centraal tussen Portofino en de Cinque Terre en is daarmee het ideale uitgangspunt voor deze wandelweek.
Alle hotelkamers beschikken over airconditioning, gratis WiFi, sateliet-TV, telefoon, theefaciliteiten en badkamer met douche of ligbad. Sommige kamers hebben ook een balkon.
Het hotel beschikt tevens over een riant zwembad en een heerlijke tuin, waar je helemaal tot rust komt.

Hoewel de parkeerplaatsen in Deiva Marina zeer beperkt zijn, zijn er in principe voldoende parkeerplaatsen voor de hotelgasten. Deze zijn echter niet te reserveren. Wil je niet achter het net vissen, dan bestaat de mogelijkheid om te parkeren in een privé parkeergarage op ca. 200 meter afstand van het hotel. De kosten hiervoor bedragen € 15,- per dag. Wil je hiervan gebruik maken, geef dit dan op bij je boeking.

Vanaf: 1.294

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-10 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten