Cammino di San Romedio – Van Innsbruck naar San Romedio

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, TransAlp 14 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Cammino di San Romedo
180 km en ruim 9.600 hoogtemeters van Noord-Tirol via Zuid-Tirol naar Trentino
In het spoor van de heilige Romedius volgen we een indrukwekkende pelgrimsroute van Innsbruck, het hart van de Alpen, naar het rustige Val di Non in het mediterrane Trentino. Via verschillende pelgrimsplekken, zoals de kloosters Maria Waldrast en Unsere Liebe Frau im Walde, en natuurmonumenten zoals de Obernberger See, de historische bergmijnen op de Schneeberg en de Spronser Seen wandelen we door de Stubaier Alpen, de Texelgroep en de Nonsberggroep. Tijdens deze tocht rijgen de talrijke hoogtepunten zich als een parelketting aaneen en worden we beloond met onvergetelijke indrukken,
In tegenstelling tot veel klassieke TransAlp-routes, overnachten we hoofdzakelijk in comfortabele hotels en gasthofen en eenmaal in een idyllische almhut, zodat we ook culinair niets tekort zullen komen.
Is 14 dagen voor u te lang? Wij hebben de route ook opgesplitst in 2 losse weken. Tijdens deel 1 lopen we in 8 dagen van Thaur naar Moos in het Passeiertal; voor het vervolg, in 7 dagen van Pfelders naar San Romedio, klik je hier.
Zoals het een echte pelgrim betaamt doen we de gehele route te voet en lopen we met rugzak.
De route ontleent haar naam aan de heilige Romedius. Volgens de legende een adellijke uit Thaur, die in de 4e eeuw zijn gehele vermogen weggaf om vervolgens te voet naar Rome te trekken. Uiteindelijk vestigde hij zich in San Romedio. Meer over de legende lees je in ons blog.

Programma
zo. Individuele heenreis naar Thaur

Trefpunt om 18.00 uur in het hotel. Ontvangst door onze bergwandelgids, bespreking van het programma en gezamenlijk avondeten.

ma. Thauer – Mieders

[ca. 7 uur, 23,6 km, +650 hm, -400 hm]
Vandaag een lange, maar door de geringe hoogteverschillen een bij uitstek geschikte dag om in te lopen.

di. Mieders – Maria Waldrast – Trins/Steinach

[ca. 6,5 uur, 16,3 km, +930 hm, -650 hm]
Via het hoogstgelegen klooster van Europa, Maria Waldrast, verlaten we het Stubaital en lopen we verder naar het Gschnitztal, waar we in Trins of Steinach overnachten.

wo. Trins/Steinach – Obernberg

[ca. 6 uur, 11,6 km, +980 hm, -820 hm]
Vanmorgen lopen we via de Trunahütte naar het Trunajoch (2.152 m), waar we getrakteerd worden op een schitterend uitzicht op Olperer, Lichtsee, Obernbergersee en het Portjoch. Na deze welkome pauze dalen we via de Lichtsee steil af in het idyllische Obernbergtal.

do. Obernberg – Innerpflersch

[ca. 7 uur, 17,2  km, +900 hm, -1.100 hm]
Gadegeslagen door de machtige Obernberger Tribilaun lopen we langs de oevers van de mooie Obernbergersee en vervolgens omhoog naar het Portjoch (2.110 m), op de grens met Italië. Vervolgens dalen we steil af in het Pflerschtal en lopen we verder door het dal naar  Innerpflersch.

vr. Innerpflersch – Maiern

[ca. 6,5 uur, 11 km, +1.290 hm, -1.140 hm]
We hebben vandaag een lange dag voor de boeg. We volgen de Tiroler Höhenweg door het Alrißtal. Via de Alrißalm wordt het steeds pittiger. De laatste 400 hoogtemeters tot aan der Maurerscharte (2.511 m) zijn zeer steil, maar de beloning hier boven is groot: een fantastisch uitzicht op de Stubaier Alpen met Feuerstein, Wilder Freiger, Wilder Pfaff en Zuckerhütl, die bijna voor het grijpen lijken te liggen.
Via de Prischeralm dalen we af naar Maiern in het Ridnauntal.

za. Maiern – St. Martin am Schneeberg

[ca. 6 uur, 11,9 km, +1.310 hm, -330 hm]
Deze dag staat in het teken van de historische mijnbouw. We lopen door een gebied waar tot enkele decennia geleden nog zilvererts en lood gedolven werd. Na een lange klim berieken we via de hooggelegen Schneebergscharte (2.700 m.) uiteindelijk ons einddoel, de Schneeberghütte.

zo. St. Martin am Schneeberg – Moos/Pfelders
[ca. 5,5 uur, 13,8 km, +120 hm, -1.460 hm]
Deze laatste dag dalen we af naar Moos in het Passeiertal. Het laatste stukje naar ons hotel in Pfelders doen we met de bus.

ma. Pfelders – Oberkaser Alm

[ca. 6 uur, 12,4 km, +970 hm, -890 hm]
Vandaag trekken we door het hoogalpiene hart van de Texelgruppe. Langs de Faltschnallbach lopen we door het gelijknamige dal omhoog. Via het Faltschnalljoch en het Spronserjoch bereiken we een prachtig hoogplateau met tal van bergmeren. We brengen de nacht door op de Oberkaser Alm, een idyllische en gezellige althut.
opm. Wanneer het Spronserjoch (2.581 m) op 10 juni nog niet sneeuwvrij is, volgen we deze dag een alternatieve route.

di. Oberkaser Alm – Merano

[ca. 6 uur, 13,2 km, +40 hm, -1.840 hm]
Hoog boven het Spronsertal lopen we via een mooie route en de Hochmut naar Dorf Tirol. Via Schloss Brunnenburg en de Tappeinerweg lopen we tot slot naar het hotel in het mediterrane Merano.

wo. Merano – Völlan

[ca. 6 uur, 17,5 km, +680 hm, -240 hm]
Nadat we de oude binnenstad achter ons hebben gelaten en de Etsch zijn overgestoken lopen we via de bekende Marlinger Waalweg naar het boven Lana gelegen Völlan.

do. Völlan – Unsere Liebe Frau im Walde

[ca. 5,5 uur, 11,8  km, +880 hm, -200 hm]
Via de Gampenpas (1518 m) lopen we vandaag naar het pelgrimsoord Unsere Liebe Frau im Walde. Het klooster in dit fotogenieke dorpje bood in 1194 al onderdak aan pelgrims. Wij brengen de nacht door in een comfortabel hotel.

vr. Unsere Liebe Frau im Walde – Romeno

[ca. 6,5 uur, 17 km, +300 hm, -700 hm]
Vandaag laten we het Duitstalige Südtirol achter ons en lopen we naar het Italiaanse Trentino. Het aanvankelijk brede Val di Non biedt een fantastisch uitzicht op de Brenta Dolomieten.

za. Romeno – San Romedio; terugreis naar Thaur

[ca. 2 uur, 5 km, +130 hm, -300 hm]
Vandaag komt er een eind aan de Cammino di San Romedio. We lopen van de hoogvlakte van Romeno, achterin het Van di Non, door het steeds smaller en rotsachtiger wordende dal naar San Romedio. Met het bezoek aan de mooie San Romediuskerk sluiten we de reis af. Wat resteert is de gezamenlijke terugreis met een taxibusje naar Thaur.

Reisdetails

Inbegrepen
– 14 dagen organisatie en begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 11x overnachting in versch. hotels/gasthofen (2-pers.kamers)
– 2x overnachting in berg-/almhutten (meerpersoonskamers)
– 13x halfpension (ontbijt en avondeten)
– toeristenbelasting
– terugreis van San Romedio naar Thaur

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– verzekeringen
– toeslag 1-pers.kamer: € 185,-

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende ***- en ****-hotels en gasthofen. Hier slaapt u in 2-persoonskamers met badkamer en WC.

Vanaf: 1.849

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië, Oostenrijk
Reisduur
14 dagen
Aantal deelnemers
6-10 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, TransAlp
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten, verschillende hotels/gasthofen
Maand
Juni, Juli, September
Labels
Nieuw
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest