Cammino di San Romedio – Van Pfelders naar San Romedio

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, TransAlp 7 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Cammino di San Romedio
180 km en ruim 9.600 hoogtemeters van Noord-Tirol via Zuid-Tirol naar Trentino
In het spoor van de heilige Romedius volgen we een indrukwekkende pelgrimsroute, van Innsbruck, het hart van de Alpen, naar het rustige Val di Non in het mediterrane Trentino. Via verschillende pelgrimsplekken, zoals de kloosters Maria Waldrast en Unsere Liebe Frau im Walde, en natuurmonumenten zoals de Obernberger See, de historische bergmijnen op de Schneeberg en de Spronser Seen wandelen we door de Stubaier Alpen, de Texelgroep en de Nonsberggroep. Tijdens deze tocht rijgen de talrijke hoogtepunten zich als een parelketting aaneen en worden we beloond met onvergetelijke indrukken,
In tegenstelling tot veel klassieke TransAlp-routes, overnachten we hoofdzakelijk in comfortabele hotels en gasthofen en eenmaal in een idyllische almhut, zodat we ook culinair niets tekort zullen komen.
Bij deze variant lopen we in 7 dagen van Pfelders in het Passeiertal naar het zonovergoten San Romedio in het Val di Non; alle bijzonderheden over het eerste deel van de Cammino di San Romedio, van Thaur naar Moos in het Passeiertal, vindt u hier.
Toch liever dit jaar nog de hele route lopen? Klik dan hier voor de 14-daagse variant.
Zoals het een echte pelgrim betaamt doen we de gehele route te voet en lopen we met rugzak.
De route ontleent haar naam aan de heilige Romedius. Volgens de legende een adellijke uit Thaur, die in de 4e eeuw zijn gehele vermogen weggaf om vervolgens te voet naar Rome te trekken. Uiteindelijk vestigde hij zich in San Romedio. Meer over de legende lees je in ons blog.
Programma
zo. Individuele heenreis naar Pfelders in het Passeiertal

Trefpunt om 18.00 uur in het hotel. Ontvangst door onze bergwandelgids, bespreking van het programma en gezamenlijk avondeten.

ma. Pfelders – Oberkaser Alm

[ca. 6 uur, 12,4 km, +970 hm, -890 hm]
Vandaag trekken we door het hoogalpiene hart van de Texelgruppe. Langs de Faltschnallbach lopen we door het gelijknamige dal omhoog. Via het Faltschnalljoch en het Spronserjoch bereiken we een prachtig hoogplateau met tal van bergmeren. We brengen de nacht door op de Oberkaser Alm, een idyllische en gezellige almhut.
opm. Wanneer het Spronserjoch (2.581 m) op 10 juni nog niet sneeuwvrij is, volgen we deze dag een alternatieve route.

di. Oberkaser Alm – Merano

[ca. 6 uur, 13,2 km, +40 hm, -1.840 hm]
Hoog boven het Spronsertal lopen we via een mooie route en de Hochmut naar Dorf Tirol. Via Schloss Brunnenburg en de Tappeinerweg lopen we tot slot naar het hotel in het mediterrane Merano.

wo. Merano – Völlan

[ca. 6 uur, 17,5 km, +680 hm, -240 hm]
Nadat we de oude binnenstad achter ons hebben gelaten en de Etsch zijn overgestoken lopen we via de bekende Marlinger Waalweg naar het boven Lana gelegen Völlan.

do. Völlan – Unsere Liebe Frau im Walde

[ca. 5,5 uur, 11,8  km, +880 hm, -200 hm]
Via de Gampenpas (1518 m) lopen we vandaag naar het pelgrimsoord Unsere Liebe Frau im Walde. Het klooster in dit fotogenieke dorpje bood in 1194 al onderdak aan pelgrims. Wij brengen de nacht door in een comfortabel hotel.

vr. Unsere Liebe Frau im Walde – Romeno

[ca. 6,5 uur, 17 km, +300 hm, -700 hm]
Vandaag laten we het Duitstalige Südtirol achter ons en lopen we naar het Italiaanse Trentino. Het aanvankelijk brede Val di Non biedt een fantastisch uitzicht op de Brenta Dolomieten.

za. Romeno – San Romedio; terugreis naar Thaur

[ca. 2 uur, 5 km, +130 hm, -300 hm]
Vandaag komt er een eind aan de Cammino di San Romedio. We lopen van de hoogvlakte van Romeno, achterin het Val di Non, door het steeds smaller en rotsachtiger wordende dal naar San Romedio. Met het bezoek aan de mooie San Romediuskerk sluiten we de reis af. Wat resteert is de gezamenlijke terugreis met een taxibusje naar Thaur.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 6x overnachting in versch. hotels/gasthofen (2-pers.kamers)
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– toeristenbelasting
– terugreis van San Romedio naar Pfelders

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– verzekeringen
– toeslag 1-pers.kamer: € 100,-

Accommodaties

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende hotels en gasthofen. Hier slaapt u in 2-persoonskamers met badkamer en WC.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche klik je hier.

Veel gestelde vragen
gaan jullie huttentochten altijd door?

Onze huttentochten zijn groepsreizen en worden pas gegarandeerd doorgevoerd wanneer het minimum aantal deelnemers bereikt is. In de meeste gevallen is dit vanaf 5 deelnemers. Is dit minimum aantal 14 dagen van tevoren nog niet bereikt, dan delen wij dit mee via email. In sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld 1 deelnemer te weinig is, stellen wij een (kleine) toeslag voor zodat we alsnog van start kunnen gaan.  In ieder geval zullen wij alles in het werk stellen om een passend alternatief te vinden.

ik ben lid van een bergsportvereniging (NKBV of KBF), krijg ik dan korting?

Onze prijzen zijn gebaseerd op het Mitgliedstarif, omdat de meeste deelnemers aan onze huttentochten lid zijn van een bergsportvereniging. De meerkosten voor de deelnemers, die geen lid zijn van een bergsportvereniging, nemen wij voor onze rekening.

kan ik mijn mobiele telefoons op de hutten opladen?

Smartphones, GPS, fototoestel … Alles verbruikt stroom tegenwoordig. Op berghutten wordt de stroom opgewekt met behulp van generatoren of soms zelfs met zonnepanelen. Veel berghutten stellen oplaadstations beschikbaar voor het opladen van je apparatuur. Een garantie is het echter niet. Zorg dus dat je voldoende accu’s of een powerpack bij je hebt. Een andere, misschien wel betere optie: probeer het eens een weekje zonder smartphone, geen Facebook, geen email, geen Whatsapp, geen …… disconnect to reconnect

zijn lunchpaketten in de reissom inbegrepen?

Onze huttentochten zijn inclusief halfpension. Het ontbijt en het avondeten is dus inbegrepen. Op de hutten kun je zelf een lunchpakket voor onderweg kopen. Bij sommige huttentochten komen we ook onderweg langs berg- of almhutten, waar je iets kunt eten. Check dit de avond van tevoren even bij de bergwandelgids.
Daarnaast is het raadzaam om vanuit het dal of al vanuit Nederland tourenproviand mee te nemen. Denk daarbij aan bijv. gedroogd fruit (appeltjes, abrikozen, rozijnen, etc.), droge worst en mueslirepen. Er zijn ook bergwandelaars die zich onderweg beperken tot alleen maar tourenproviand en water.

bijzondere dieetwensen

Men vraagt wij draaien. Zo vanzelfsprekend als dat is in hotels, zo lastig is dat vaak op berghutten. Vegetarische kost is doorgaans geen probleem meer. Vaak kan men zelfs kiezen tussen een vlees- en een vleesloos menu. Wat betreft bepaalde voedselallergiën, zoals bijv. lactose, fructose en coeliakie kun je dit bij je boeking aangeven. Wij geven dit dan tijdig door aan de deelnemende hutten. Realiseer je echter wel dat de mogelijkheden op berghutten vaak beperkt zijn en dat niet alle wensen altijd ingewilligd kunnen worden.
Veganistische wensen worden nagenoeg nooit ingewillgd. Ben je dus veganist, neem dan zoveel mogelijk je eigen eten mee.

zijn mijn bergschoenen geschikt voor deze huttentocht?

Bergschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting.  A-schoenen, dit zijn doorgaans lage schoenen, evenals de zware D-schoenen, zijn voor onze huttentochten ongeschikt. Voor onze huttentochten heb je hoge, de enkels omsluitende bergschoenen met een goede profielzool (Vibram) nodig. Dan betekent dat je dan uitkomt bij B-, B/C- of C-schoenen. Bedenk echter dat er ook B-schoenen in de handel zijn, die weliswaar de enkels goed omsluiten, maar  een dermate slappe zool hebben, dat ze niet geschikt zijn voor onze huttentochten. Bestaat de kans op sneeuwvelden of zijn er gletsjers in de route opgenomen, dan is een C-schoen een must.

Slecht schoeisel kan bij de start voor de bergwandelgids aanleiding zijn om je naar de dichtsbijzijnde sportzaak te sturen. Ontstaan er onderweg problemen met je schoenen, zoals bijvoorbeeld het loslaten van de zool, dan kan dit ook reden zijn om je vanaf de eerstbeste mogelijkheid terug te sturen naar het dal. Laat je dus van tevoren goed adviseren bij een buitensportzaak. Ook als je al schoenen hebt, maar twijfelt aan de geschiktheid of de kwalitatieve staat van de schoenen, stap dan eens bij een gespecialiseerde buitensportzaak binnen.

Vanaf: 974

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

Heeft u vragen over uw reis en het Coronavirus? Klik dan hier voor de laatste informatie. Sluiten