Cammino di San Romedio – Van Innsbruck naar Moos im Passeier

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, TransAlp 8 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Cammino di San Romedo
180 km en ruim 9.600 hoogtemeters van Noord-Tirol via Zuid-Tirol naar Trentino
In het spoor van de heilige Romedius volgen we een indrukwekkende pelgrimsroute van Innsbruck, het hart van de Alpen, naar het rustige Val di Non in het mediterrane Trentino. Via verschillende pelgrimsplekken, zoals de kloosters Maria Waldrast en Unsere Liebe Frau im Walde, en natuurmonumenten zoals de Obernberger See, de historische bergmijnen op de Schneeberg en de Spronser Seen wandelen we door de Stubaier Alpen, de Texelgroep en de Nonsberggroep. Tijdens deze tocht rijgen de talrijke hoogtepunten zich als een parelketting aaneen en worden we beloond met onvergetelijke indrukken,
In tegenstelling tot veel klassieke TransAlp-routes, overnachten we hoofdzakelijk in comfortabele hotels en gasthofen en eenmaal in een idyllische almhut, zodat we ook culinair niets tekort zullen komen.
Bij deze variant lopen we in 8 dagen van Thaur naar Moos in het Passeiertal; voor het vervolg, in 7 dagen van Pfelders naar San Romedio, klik je hier. Toch liever dit jaar nog de hele route lopen? Klik dan hier voor de 14-daagse variant.
Zoals het een echte pelgrim betaamt doen we de gehele route te voet en lopen we met rugzak.
De route ontleent haar naam aan de heilige Romedius. Volgens de legende een adellijke uit Thaur, die in de 4e eeuw zijn gehele vermogen weggaf om vervolgens te voet naar Rome te trekken. Uiteindelijk vestigde hij zich in San Romedio. Meer over de legende lees je in ons blog.

Programma
zo. Individuele heenreis naar Thaur

Trefpunt om 18.00 uur in het hotel. Ontvangst door onze bergwandelgids, bespreking van het programma en gezamenlijk avondeten.

ma. Thauer – Mieders

[ca. 7 uur, 23,6 km, +650 hm, -400 hm]
Vandaag een lange, maar door de geringe hoogteverschillen een bij uitstek geschikte dag om in te lopen.

di. Mieders – Maria Waldrast – Trins/Steinach

[ca. 6,5 uur, 16,3 km, +930 hm, -650 hm]
Via het hoogstgelegen klooster van Europa, Maria Waldrast, verlaten we het Stubaital en lopen we verder naar het Gschnitztal, waar we in Trins of Steinach overnachten.

wo. Trins/Steinach – Obernberg

[ca. 6 uur, 11,6 km, +980 hm, -820 hm]
Vanmorgen lopen we via de Trunahütte naar het Trunajoch (2.152 m), waar we getrakteerd worden op een schitterend uitzicht op Olperer, Lichtsee, Obernbergersee en het Portjoch. Na deze welkome pauze dalen we via de Lichtsee steil af in het idyllische Obernbergtal.

do. Obernberg – Innerpflersch

[ca. 7 uur, 17,2  km, +900 hm, -1.100 hm]
Gadegeslagen door de machtige Obernberger Tribilaun lopen we langs de oevers van de mooie Obernbergersee en vervolgens omhoog naar het Portjoch (2.110 m), op de grens met Italië. Vervolgens dalen we steil af in het Pflerschtal en lopen we verder door het dal naar  Innerpflersch.

vr. Innerpflersch – Maiern

[ca. 6,5 uur, 11 km, +1.290 hm, -1.140 hm]
We hebben vandaag een lange dag voor de boeg. We volgen de Tiroler Höhenweg door het Alrißtal. Via de Alrißalm wordt het steeds pittiger. De laatste 400 hoogtemeters tot aan der Maurerscharte (2.511 m) zijn zeer steil, maar de beloning hier boven is groot: een fantastisch uitzicht op de Stubaier Alpen met Feuerstein, Wilder Freiger, Wilder Pfaff en Zuckerhütl, die bijna voor het grijpen lijken te liggen.
Via de Prischeralm dalen we af naar Maiern in het Ridnauntal.

za. Maiern – St. Martin am Schneeberg

[ca. 6 uur, 11,9 km, +1.310 hm, -330 hm]
Deze dag staat in het teken van de historische mijnbouw. We lopen door een gebied waar tot enkele decennia geleden nog zilvererts en lood gedolven werd. Na een lange klim berieken we via de hooggelegen Schneebergscharte (2.700 m.) uiteindelijk ons einddoel, de Schneeberghütte.

zo. St. Martin am Schneeberg – Moos
[ca. 5,5 uur, 13,8 km, +120 hm, -1.460 hm]
Deze laatste dag dalen we af naar Moos in het Passeiertal. Vanaf hier rijden we met een taxibusje terug naar ons uitgangspunt in Thaur.
Reisdetails

Inbegrepen
– 8 dagen organisatie en begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 7x overnachting in versch. hotels/gasthofen (2-pers.kamers)
– 7x halfpension (ontbijt en avondeten)
– toeristenbelasting
– terugreis van Moos naar Thaur

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– verzekeringen
– toeslag 1-pers.kamer: € 100,-
– toeslag hond: € 75,- per hond

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende ***- en ****-hotels en gasthofen. Hier slaapt u in 2-persoonskamers met badkamer en WC.

Vanaf: 1.075

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië, Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-10 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, TransAlp
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende hotels/gasthofen
Maand
Juni, September
Labels
Nieuw
Hond
Hond toegestaan
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest