Allgäu Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 5 dagen
100% Original
Omschrijving

Wandelen over de mooiste höhenweg van de Allgäu
Een wandelmenu waar de ervaren bergwandelaar zijn vingers bij aflikt. Een voorgerecht met een mooie wandeling door het Wildental naar de Mindelheimer Hütte gevolgd door de overgang naar de Rappensee Hütte. Het hoofdgerecht tijdens deze huttentocht bestaat uit de meer dan 50 jaar geleden aangelegde Heilbronner Höhenweg. Deze pittige höhenweg tussen Rappensee en Kemptener Hütte loopt over de Allgäuer hoofdkam en kent verschillende met staalkabels gezekerde passages. Technisch gezien niet moeilijk, maar een goede conditie en tredzekerheid zijn onontbeerlijk. Het nagerecht met een mooie etappe naar de kleine Hermann-von-Barthhütte en de slotetappe van deze huttentocht van het Lechtal terug naar het Kleinwalsertal zal ook heerlijk smaken.

  • kleine wandelgroepen van 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • leefgebied van de steenbok
  • met de uitdagende Heilbronner Höhenweg
Programma
ma. Mittelberg – Kemptener Scharte – Mindelheimer Hütte
[ca. 4 uur, +890 hm, -90 hm]

Vanaf ons trefpunt in Mittelberg wandelen we door het mooie Wildental. Aanvankelijk vlak, maar al snel wordt het steeds steiler, totdat we de Kemptener Scharte (2.103 m) bereiken. Daarna hoeven we alleen nog maar af te dalen en bereiken we in ca. 10 minuten onze eindbestemming van vandaag, de Mindelheimer Hütte (2.013 m)

di. Mindelheimerhütte – Schrofenpas – Rappenseehütte
[ca. 7 uur, +800 hm, -750 hm]

We starten vandaag eerst in zuidelijke richting de Geißhorn en de Haldenwanger Eck, waar Tirol, Vorarlberg en het Duitse Beieren elkaar “ontmoeten”. Vanaf hier lopen we via de Schrofenpas, de Biberalpe en de Mutzentobel naar de Rappensee en de gelijknamige berghut (2.091 m)

wo. Rappenseehütte – Heilbronner Höhenweg – Kemptener hütte
[ca. 7 uur, +700 hm, -950 hm]

Vandaag wacht ons een pittige, maar indrukwekkende en zeer afwisselende dag. We volgen de bekende Heilbronner Höhenweg via de Steinschartenkopf en de Bockkarkopf naar de Kemptner Hütte (1.844 m). De Heilbronner Höhenweg volgen we alleen als de (weers)omstandigheden goed zijn.

do. Kemptener Hütte – Hermann von Barthhütte
[ca. 6-7 uur, +850 hm, -570 hm]

Vanaf de Kemptenerhütte lopen we via het Obere Mädelejoch en de Krottenkopfscharte door het landschappelijk interessante Hermannskar en langs de Hermannskar See naar de Hermann-von-Barth-Hütte (2.131 m), een kleine, maar zeer gezellige berghut.

vr. Hermann von Barthhütte – Elbigenalp – Hochalppas – Baad/Mittelberg
[ca. 7 uur, +650 hm, -350 hm]

Na het ontbijt dalen af naar de Kaermandl Alpe. Vervolgens rijden we met een taxi naar Hochtannberg (1.650 m) in het Bregenzerwald. Tot slot lopen we via de Hochalppass (1.940 m) door het Bärgunntal terug naar Mittelberg.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachting in meerpersoonskamers
– 4x HP
– 5 dgn. begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x taxirit

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– extra overnachting(en) in Mittelberg: op aanvraag

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 575

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
****
U heeft bergervaring in elk terrein; zelfstandig bewegen in ongebaand terrein; met staalkabels gezekerde passages en korte stukjes klauteren vormen eerder een uitdaging dan een onoverkomelijke barrière. Vanzelfsprekend beschikt u over een goede gezondheid, u bent tredzeker en heeft geen last van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest