Summer Special Gems

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Multisporten 8 dagen
Nieuw
Omschrijving
Op zoek naar een actieve en leerzame vakantie voor uw gezin? 
Voor de avonturier is het actieve Ötztal de perfecte omgeving. Van raften en canyoning, tot klettersteigen en mountainbiken. Het Ötztal biedt allerlei mogelijkheden. 
Na deze sportieve dagen is het tijd om te “verhuizen” naar het prachtige Wipptal. Een groot deel van het Wipptal is beschermd natuurgebied en kent daardoor een rijke flora en fauna. Deze mooie regio is nog niet zo bekend onder de toeristen dan het Ötztal en is daardoor de perfecte locatie om te genieten van de natuur.
Ontdek hier met geitenhoedster Helga de prachtige almwereld en neem een kijkje in het leven op een echte almhut.

let op 1: hoewel dit een individuele reis is en dus in principe altijd doorgaat, is het aantal beschikbare plaatsen echter beperkt tot 12. Dit heeft vooral te maken met de beschikbare beddencapaciteit in St. Jodok en het beperkte aantal mensen dat met Helga mee kan de alm op. Dus wil je erbij zijn, wacht dan niet te te lang met boeken.

let op 2: Omdat wij de stichting, die ondermeer deze kennismakingsdagen en tevens cursussen en tal van vrijwilligersactiviteiten organiseert, een warm hart toedragen, doneren wij € 25,- per boeking.

Programma
zo. Individuele heenreis en aankomst in het hotel

 

ma. Rafting op de Inn

Vandaag gaat u het wilde water bedwingen op de Inn. De grootste stroomversnellingen en wildste golven zijn te vinden in de Imsterschlucht, maar er zijn ook rustigere passages.

di. Klettersteig & bike

Een indrukwekkende klettersteigroute langs de hoogste waterval van Tirol. Dit is een van de mooiste natuurwonderen van de provincie. De imposante waterval stort over twee steile rotswanden naar beneden en is met zijn 159 meter de grootste waterval van Tirol. Door de nevelwolken van het water kreeg de waterval de naam ‘Stuibenfall’.
In dit decor klautert u 300 hoogtemeters omhoog via een met staalkabels gezekerd parcours via ondermeer ijzeren ladders, treetjes, stiften en een indrukwekkend aangelegde “touwbrug” over de waterval.
Boven aangekomen wacht een heerlijke lunch bij het kampvuur. Goed aangesterkt pakken we de inmiddels klaarstaande mountainbikes en fietsen we de ca. 25 kilometer terug naar de raftbasis.

wo. Canyoning

Al abseilend, springend, klimmend, rutschend en zwemmend volg je de loop van het water door sterk geërodeerde ravijnen. De canyon, die op het programma staat kent abseilpassages tot 15 meter en sprongen tot wel 6 meter. Een enerverend avontuur voor de sportieve beginner, dat na afloop ongetwijfeld naar zal smaken.

do. Vrije dag

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar St. Jodok am Brenner in het Wipptal (ca. 92 km). Dat biedt de mogelijkheid om vandaag Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, te bezoeken.
Deze dagen in St. Jodok staan ook in het teken van eenvoud. Luxe hotels zul je in deze regio niet tegenkomen. U wordt dan ook ondergebracht in een frühstückpension.  Avondeten vandaag en vrijdagavond is niet inbegrepen in de prijs en

vr. Almbelevenis

Om 07.54 uur rijdt u met de Postbus naar het einde van het Valsertal, één van de nog weinige overgebleven authentieke bergdalen van Tirol. Doordat het Valsertal al ruim 80 jaar voor het overgrote deel beschermd natuurgebied is, kent het gebied een zeer gevarieerde flora en fauna.
U wordt om 08.15 uur welkom geheten door Helga, de almsennerin en uw “lerares” van vandaag. Zij neemt u vandaag mee in de wondere almwereld. Begeleidt door haar geitenkudde leert u vandaag wat er allemaal nodig is om het almgebied te onderhouden en in stand te houden. Ook het melken, kaasmaken en hooien behoort tot de werkzaamheden.
Rond lunchtijd wordt u verwend met een “Mitte”, een plankje met lokale, Wipptaler produkten zoals kaas, worst, spek en Valser bauernbrot en fris bronwater.
Aan het einde van de middag wordt u met de bus weer teruggebracht naar uw pension in St. Jodok.

za. Almbelevenis

Ook vandaag mag u weer vroeg uit de veren, want om 07.54 uur wordt u verwacht bij de postbus. Op het programma staat een wandeling naar een hooggelegen alm (2.000 m.).  Onderweg wachten imposante natuurkunstwerken uit steen en hout, een klein houten kapelletje en verschillende waterraderen. Onderweg wacht natuurlijk ook weer een heerlijke lunch.
In de loop van de middag daalt u af naar Gasthaus Touristenrast, een gasthof dat vroeger veelvuldig werd gebruikt als uitvalsbasis voor grote bergtochten, zoals bijv. de beklimming van de Olperer. Hier wordt het avondeten geserveerd.

zo. Afscheid

Na het ontbijt komt er een einde aan deze mooie week. Of misschien wilt u nog een dag wandelen. De omgeving van St. Jodok biedt veel mooie wandelmogelijkheden.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen in ****hotel, 2-persoonskamer met badkamer/WC
– 3x overnachting in een pension, 2-persoonskamer met badkamer/WC
– 7x ontbijt
– 5x diner
– 3x lunch
– toeristenbelasting
– attractief weekprogramma
– alle buitensportactiviteiten onder begeleiding van deskundige instructeurs
– gratis gebruik van benodigde uitrusting en materialen
– transfers vanaf de raftbasis naar het startpunt van de activiteiten
– 4x busrit

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches (tenzij anders vermeld in het programma)
– toeslag 1-persoonskamer
– verzekeringen

Let op:
Er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar op de alm. Bent u geïnteresseerd in deze reis, neem dan contact met ons op voor de actuele beschikbaarheid.

Onderkomens

U overnacht tijdens deze reis in een comfortabel 4**** hotel in Habichen in het Ötztal. De 2-persoonskamers hier zijn ruim en beschikken over een badkamer met WC en een balkon.
In St. Jodok am Brenner overnacht u in een 2-persoonskamer met badkamer en WC in een eenvoudig pension.

Vanaf: 895

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Duits
De voertaal tijdens deze reis is Duits.
Land
Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Soort reis
Multisporten
Leeftijd
v.a. 12 jr.
Labels
Nieuw
Maand
Augustus
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest