Summer Special Berggeit

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 14 dagen
Omschrijving
Een onbezorgde en actieve vakantie voor het hele gezin in de Oostenrijkse Alpen 
Een 14-daagse vakantie in het Oostenrijkse Tirol, de fitnessstudio van Europa bij uitstek, laat werkelijk niets meer te wensen over. Met activiteiten als een unieke hochseilgarten, een enerverende canyoning, een spannende klettersteig en het luchtige paragliden, een schitterende 5-daagse huttentocht rond de Hintertuxer Gletscher, welke halverwege onderbroken wordt met een 2-daagse almbelevenis waarbij u een kijkje krijgt in het leven op de alm,  en een gletsjeravontuur, komt iedere Alpenfan volop aan zijn trekken.
De dagen in het Zillertal laten nog voldoende ruimte over voor uitstapjes naar bijvoorbeeld de Krimmler Watervallen, de Achensee of de Kristallwelten, maar ook om heerlijk te ontspannen op een  terrasje in het gezellige centrum van Mayrhofen.
..
let op 1: Deze unieke groepsreis heeft maar maximaal 12 plaatsen en is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar. De reis is te boeken tot en met 17 juni 2019!!
let op 2: Omdat wij de stichting, die ondermeer deze kennismakingsdagen en tevens cursussen en tal van vrijwilligersactiviteiten organiseert, een warm hart toedragen, doneren wij € 25,- per persoon.
Programma
zo. Individuele heenreis en aankomst in het hotel in Mayrhofen

 

ma. Hochseilgarten

Deze hochseilgarten, bij velen ook wel bekend als klimbos, behoort volgens ons tot de mooiste van Oostenrijk. Gelegen in een fantastische omgeving aan de rand van een ravijn. Als “Tarzan en Jane” slingert u zich behendig via verschillende stations door het klimbos heen. Wat deze hochseilgarten zo uniek maakt zijn de klettersteig naast de waterval,  de passage met de kano, de touwbrug over het water en de indrukwekkende Flying Fox, een tokkelbaan van bijna 200 meter door het ravijn.

di. Wandeling naar de Olperer Hütte
[ca. 5,5-6 uur, +925 hm, -350 hm]

Onze bergwandelgids voegt zich vanmorgen om 08.00 uur bij u in het hotel. Na de kennismaking rijden we met de bus naar de Schlegeis Stausee, waar onze huttentocht start. Via de Friesenbergalm (2.036 m) lopen we eerst naar het Friesenberghaus (2.498 m). Na een welverdiende lunchpauze lopen we via de Berliner Höhenweg naar de Olperer Hütte (2.713 m), waar we de nacht zullen doorbrengen.

wo. Wandeling naar de Landshuter-Europa Hütte
[ca. 7 uur, +1.125 hm, -825 hm]

Via een mooie route langs verschillende bergmeertjes lopen we eerst naar het op de grens met Italië gelegen Pfitscherjochhaus (2.275 m), waar we de mogelijkheid hebben om te lunchen. Daarna lopen we verder omhoog naar de Landshuter Europa Hütte (2.713 m).

do. Wandeling naar Innervals-St. Jodok
[ca. 4,5 uur, +175 hm, -1525 hm]

Voordat we vandaag beginnen aan de lange afdaling naar het Valsertal, lopen we eerst via de Geistbeckweg naar de Sumpfscharte (2.666 m). Daarna wacht een lange, deels steile afdaling, naar het ruim 1.500 meter lage gelegen Innervals. Vanaf hier rijden we met de bus naar ons pension in St. Jodok.

vr. Almbelevenis

Om 07.54 uur rijdt u met de Postbus naar het einde van het Valsertal, één van de nog weinige overgebleven authentieke bergdalen van Tirol. Doordat het Valsertal al ruim 80 jaar voor het overgrote deel beschermd natuurgebied is, kent het gebied een zeer gevarieerde flora en fauna.
U wordt om 08.15 uur welkom geheten door Helga, de almsennerin en uw “lerares” van vandaag. Zij neemt u vandaag mee in de wondere almwereld. Begeleidt door haar geitenkudde leert u vandaag wat er allemaal nodig is om het almgebied te onderhouden en in stand te houden. Ook het melken, kaasmaken en hooien behoort tot de werkzaamheden.
Rond lunchtijd wordt u verwend met een “Mitte”, een plankje met lokale, Wipptaler produkten zoals kaas, worst, spek en Valser bauernbrot en fris bronwater.
Aan het einde van de middag wordt u met de bus weer teruggebracht naar uw pension in St. Jodok.

za. Almbelevenis

Ook vandaag mag u weer vroeg uit de veren, want om 07.54 uur wordt u verwacht bij de postbus. Op het programma staat een wandeling naar een hooggelegen alm (2.000 m.).  Onderweg wachten imposante natuurkunstwerken uit steen en hout, een klein houten kapelletje en verschillende waterraderen. Onderweg wacht natuurlijk ook weer een heerlijke lunch.
In de loop van de middag daalt u af naar Gasthaus Touristenrast, een gasthof dat vroeger veelvuldig werd gebruikt als uitvalsbasis voor grote bergtochten, zoals bijv. de beklimming van de Olperer. Hier wordt het avondeten geserveerd.

zo. Wandeling naar de Geraerhütte
[ca. 3,5 uur, +975 hm]

Na 2 heerlijke ontspannen dagen op de alm in het Valsertal pakken we de huttentocht weer op en wandelen we in de loop van de dag naar de Geraer Hütte (2.324 m).

ma. Wandeling naar het Tuxer-Joch-Haus
[ca. 5,5 uur, +880 hm, -880 hm]

Vandaag wacht ons een mooie dag. Deze laatste wandeldag lopen we via het Steinernes Lamm en de Kleegrubenscharte naar het Tuxer-Joch-Haus (2.313 m).

di. Hintertuxer Gletscher en Natureis Palast

Na het ontbijt lopen we een kort stukje naar de Sommerberg Alm, waar we de gondellift nemen naar het hoogste punt, de Gefrorene Wand (3.250 m). Hier wacht een fantastisch  avontuur onder de gletsjer. Door het afsmelten van de gletsjers is hierboven onder de gletsjers een enorm gangenstelsel ontstaan, wat inmiddels ook deels onder water staat. Met grote raftboten varen we door het binnenste van de gletsjer en kunnen we van dichtbij zien hoe een gletsjer is opgebouwd en wat de gevolgen zijn van de opwarming van de aarde.
In de loop van de middag dalen we met de gondellift af naar Hintertux en rijden we met de bus naar het hotel in Mayrhofen. Hier neem onze bergwandelgids afscheid van u.

wo. Paragliden – “fly like an eagle”

Deze once-in-a-lifetime-belevenis biedt u de mogelijkheid om Mayrhofen en de Zillertaler bergen vanuit vogelperspectief te bekijken. U zweeft vanuit het centrum van Mayrhofen comfortabel met de Penkenbahn omhoog naar het startpunt van de vlucht. Na een korte instructie van uw tandempiloot neemt u een korte aanloop van 4-5 passen en dan hangt u samen met de tandempiloot al in de lucht. En dan begint het grote genieten, wat een waanzinnig mooie ervaring. Al met al zweeft u zo’n 20 minuten door de lucht voordat u weer 1.200 meter lager vaste grond 0nder de voeten voelt.
De rest van de dag heeft u vrij en kunt u naar eigen inzicht invullen.

do. Canyoning

U rijdt eerst met de auto richting Ginzling, waar het startpunt van de canyoningtocht is. Uitgerust met een neopreenpak, canyoningschoentjes en een helm gaat u een indrukwekkende canyon bedwingen. Samen met een professionele guide volgt u al springend, klimmend, rutschend, zwemmend en abseilend de loop van het water door de Zemmschlucht.

vr. Klettersteig

Daar waar het wandelpad stopt, begint de klettersteigroute. Met behulp van een zelfzekering “klautert” u door de rotswand omhoog en maakt daarbij gebruik van staalkabels, ijzeren treetjes en stiften, touwbruggen en ladders. Een lokale berggids zorgt ervoor dat u tijdens dit populairer avontuur veilig boven en weer beneden komt.

za. Afscheid

Na het ontbijt komt er een einde aan deze mooie vakantie.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in ***hotel in Mayrhofen, 2-persoonskamer met badkamer/WC
– 3x overnachting in een hotel in St. Jodok, 2-persoonskamer met badkamer/WC
– 4x overnachtingen op verschillende berghutten, meerpersoonskamers
– 13x ontbijt
– 12x diner
– 1x lunch
– toeristenbelasting
– attractief programma
– alle buitensportactiviteiten onder begeleiding van deskundige instructeurs
– begeleiding door een Nederlandse bergwandelgids (van di t/m di)
– gratis gebruik van benodigde uitrusting en materialen
– transfers vanaf de raftbasis naar het startpunt van de activiteiten
– 2x busrit

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches (tenzij anders vermeld in het programma)
– toeslag 1-persoonskamer
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze reis in een comfortabel 3*** hotel in Mayrhofen in het Ötztal. De 2-persoonskamers hier zijn ruim en beschikken over een badkamer met WC en, in de meeste gevallen, een balkon.
Ook St. Jodok am Brenner overnacht u in hotel in een 2-persoonskamer met badkamer en WC.
Tijdens de huttentocht overnacht u in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Sanitaire voorzieningen bevinden zich doorgaans op dezelfde etage.

Vanaf: 1.495

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
14 dagen
Aantal deelnemers
6-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht, Multisporten
Leeftijd
v.a. 12 jr.
Maand
Augustus
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest