Zuid-Tirol

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Fietsen 8 dagen
Omschrijving
Op nieuw aangelegde fietspaden door Südtirol ervaart men waarom het zo goed toeven is in deze voormalige Oostenrijkse provincie.
Hoewel Zuid-Tirol bekend is vanwege zijn unieke bergwereld, vinden we hier veel eenvoudige fietsroutes door de dalen zonder grote hoogteverschillen.
Het fietswegennet in de dalen van Zuid-Tirol is de laatste jaren flink uitgebouwd. Perfect voor een heerlijke fietsvakantie!
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Brixen

Ontvangst en introductie in het hotel.

dag 2 Brixen – Hochpustertal – Brixen
[ca. 65 km]

’s Morgens vroeg worden we eerst naar Toblach in het Hochpustertal gebracht. Op het programma staat de perfect aangelegde Pustertal-fietsroute langs de rivier de Rienz.
We fietsen eerst langs het bekende Pragsertal, dat zich naar het zuiden uitstrekt. Dit dal behoort tot de parels van de Dolomieten, met donkere naaldbossen, de kalkwitte rotswanden en het kristalheldere water van de Pragser Wildsee.
Fietsend langs de Olanger Stausee en steeds de rivier de Rienz volgend bereiken we Bruneck. Verder door het Pustertal fietsend komen we bij de ruïnes van de Mühlbacher Klause in het Eisacktal. Vlak voor Brixen kan het klooster van Neustift bezichtigd worden. In Brixen is het de moeite waard om een wandeling door de oude binnenstad te maken.

dag 3 Brixen – Bolzano
[ca. 40 km]

Vanaf Brixen steeds de Eisack volgend en via het schilderachtige stadje Klausen naar Waidbruck, worden we getrakteerd op een mooi uitzicht op de Trostburg. Naarmate we dichter bij Bolzano komen, wordt het dal steeds smaller.
Bolzano, de stad waar de Oostenrijkse en de Italiaanse culturen elkaar ontmoeten, is klaar voor u. Neem dan ook de tijd om deze mooie stad goed te bekijken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de “Ötzi”, de “oudste Tiroler” in het Archäologiemuseum of drink gewoon een cappuchino op één van de vele terrasjes aan de Waltherplatz.

dag 4 Bolzano – Eppan – Kalterer See – Bolzano
[ca. 55 km]

Vandaag staat een fietstocht door de bekende wijnbouwgebieden en de Kalterer See op het programma.
Via Slot Sigmundskron fietst u eerst naar Eppan, de grootste wijnbouwgemeente in Zuid-Tirol. Het zijn niet alleen de vele wijnbouwgebieden, die het beeld bepalen. Ook de vele burchten, kastelen, kerken en boerderijen maken indruk. We rijden verder naar Kaltern. Wie wil, kan ter hoogte van St. Michael even afslaan naar de idyllische Montiggler See en een verfrissende duik nemen.
Het wijn stadje Kaltern is een bezichtiging meer dan waard, evenals het Südtiroler Weinbaumuseum. Voordat u via de Etsch-fietsroute weer terug fietst naar Bolzano, kunt u nog een bezoekje brengen aan de Kalterer See.

dag 5 Bolzano – Merano
[ca. 35-45 km]

Via de “Weinstraße” doorkruizen we het grootste fruitteeltgebied van Zuid-Tirol. Op onze weg treffen we de grootste wijnkleder van dit gebied aan in Andrian. We rijden verder via Terlan en Nals naar Lana, vlak voor de kuurstad Merano.
Mooie parken en promenades exotische planten, schilderachtige straatjes en steegjes en talrijke Jugendstilgebouwen geven deze stad haar charme en flair. Zeker ook de moeite van het bezichtigen waard zijn de Tuinen van Slot Trauttmansdorf, iets boven Merano gelegen.

dag 6 Merano – Vinschgau/Mals – Merano
[ca. 60 km]

De pas onlangs geopende Vinschgerbahn brengt ons van Merano naar Mals in de Vinschgau. Met de fiets verkennen we, steeds licht bergafwaarts langs de Etsch rijdend, het gehele dal. Eerste tussenstop is Glurns, het kleinste stadje van Zuid-Tirol. Verder via het fruitteeltgebied naar Prad, Laas, Schlanders en Naturns en uiteindelijk weer terug Merano.

dag 7 Merano – jaufenpas – Sterzing – Brixen
[ca. 35-50 km]

Transfer van Merano via de Jaufenpas (2.092 m) naar Sterzing. Diegene, die willen kunnen op de Jaufenpas uitstappen en vanaf daar al op de fiets naar beneden suizen en genieten van het prachtige uitzicht.
Vanaf het smokkelaarsstadje Sterzing fietst u over heerlijke fietspaden zuidwaarts door het Eisacktal. Via Franzenfeste en de uitnodigende Vahrner See keert u uiteindelijk weer terug in Brixen.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt(buffet)
– indien u HP geboekt heeft, minstens 3-gangenmenu’s
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– alle transfers, zoals in het programma genoemd (Brixen-Hochpustertal, Merano-Mals, Merano-Jaufenpas)
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de fietsweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, zelf ter plaatse te voldoen)
– toeslag hoogseizoen: €65,- (07.07 – 29.09)

Reisperiodes 2019
Deze reis kan gestart worden op woensdagen en zondagen tussen 14.04 – 29.09

Onderkomens

U overnacht tijdens deze reis in goede 3*** en 4**** hotels.

Vanaf: 719

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Categorieën: ,
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Soort reis
Fietsen
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest