Van St. Moritz naar Milaan

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Fietsen 8 dagen
Omschrijving
Deze speciale route brengt u van Zwitserland naar Italië, van de Alpen naar Milaan, langs het Comomeer. De reis start in St. Moritz, aan boord van de spoorlijn die deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed, ziet u door de ramen een uniek panorama. Van Bernina (2.253 m) naar Tirano een onvergetelijke ervaring en avontuur. U fietst over het fietspad van het Martesana-scheepvaartkanaal, hiervan wordt gezegd dat Leonardo da Vinci een deel heeft ontworpen. Onderweg vindt u oude krachtcentrales die de eerste elektriciteit naar Milaan brachten. Het landschap dat je vergezelt tot aan Milaan bestaat uit boerderijen, prachtige herenhuizen, loopbruggen, oude afgelegen landhuizen en dorpen, ondergedompeld in goed onderhouden tuinen.
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in St. Moritz

Individuele heenreis en aankomst in het starthotel in St. Moritz

dag 2 St. Moritz – Tirano

De ochtend is op uw gemak. In de vroege middag brengt de trein, die op de spoorlijn van de Bernina Express rijdt, u van St. Moritz naar Tirano. Beleef een unieke ervaring die eindigt met de panoramische oversteek van het UNESCO werelderfgoed. Hij gaat omhoog in de buurt van de gletsjers en dan naar de Apennijnen in Italië: 55 tunnels, 196 bruggen en pittige stijgingen, de trein beheerst het met gemak. Op 2.253 meter boven zeespiegel is het hoogste punt: Bernina. Hier worden natuur en cultuur één, om de meest betoverende reis over de ontdekking van de Alpen tot leven te brengen.

dag 3 Tirano – Morbegno/Colico
[ca. 65-80 km]

In Tirano ontvangt u uw huurfietsen. Vanaf hier begint een gemakkelijke tocht langs de rivier Adda. De eerste dag eindigt in Morbegno, met in het midden vele historische gebouwen die getuigen van een rijk en fascinerend verleden. Wandelend door de straten kunt u hun kleine balkons, smeedijzeren hekwerken en de Brünsten die de muren verfraaien bewonderen. Breng zeker een bezoek aan een van de architecturale monumenten van de stad zoals de Ponte di Ganda. En niet te vergeten de gastronomie: de Bitto is een typische kaas van Veltlin, die onder meer terug te vinden is in het recept van Pizzoccheri.

dag 4 Rondrit Morbegno/Colico
[ca. 45 km]

De uitvalsbasis om de interessante bezienswaardigheden van de omgeving te verkennen, is Morbegno. Er zijn verschillende fietstochten beschikbaar, afhankelijk van uw conditie. Of u rijdt naar Colico (19 km), het verste punt van het Comomeer, waar u zich kunt “verliezen” tussen de heuvels van het oude gedeelte, en dan een bezoek brengen aan de “Forti Del Montecchio und den Fuentes” of u kunt gaan naar Lungomeer om te genieten van verschillende watersporten en ontspan tot slot aan de oevers van het meer. Een ander alternatief, om de “gewoonte” van fietsen niet te verliezen, is om een deel van de route naar het Mezzolameer (16 km) te verkennen of voor de avonturiers naar Chiavenna, het belangrijkste centrum van het gelijknamige dal.

dag 5 Morbegno/Colico – Lecco
[ca. 0-15 km + boottocht]

Vanuit Colico steekt u per boot het meer over. Vanaf de boot kunt u de betoverende schoonheid van het hele gebied bewonderen en een korte pauze nemen in de parel van het Comomeer, Bellagio. In de middag bereikt u Lecco omringd door beroemde bergen zoals de Grigne en de Resegone. In het historische centrum kunt u de overblijfselen bewonderen van de 300 jaar oude muur van Azzone Visconti en de antiekmarktpleinen en -theaters, evenals de basiliek van San Nicoló met zijn torenhoge kerktoren, die naar de oude haven wijst.

dag 6 Lecco – Trezzo sull’Adda
[ca. 35 km]

Vandaag fietst u over het fietspad langs de rivier de Adda. Deze route is ingebed in een sprookjesachtig landschap, het historische hoofdkwartier van de Edison (krachtcentrales), kloosters, lokale restaurants en scenario’s van “Mona Lisa” van Leonardo da Vinci.

dag 7 Trezzo sull’Adda – Milaan
[ca. 40 km]

In de laatste etappe fietst u langs het bekende fietspad Martesana, een scheepsvaartkanaal, dat uiteindelijk werd voltooid in 1496 onder Ludovico il Moro (Ludovico “the Dark”). Naast de vele interessante bezienswaardigheden die te bewonderen zijn, willen we uw aandacht vestigen op de opmerkelijke pracht van de statige herenhuizen (Villa Melzi a Vaprio, Villa Aitelli a Inzago, Villa Serbelloni en Gorgonzola, om er maar een paar te noemen), molens (met name de “rudun” van Groppello), kleine kerken, oude fabrieken en wasruimtes trekken de aandacht. Het land maakt langzaam plaats voor de stad, u komt Milaan binnen vanuit het noordelijke deel en volgt de fietspaden om bij uw hotel te komen. Om de artistieke en culturele schoonheden van Milaan beter te leren kennen, raden we aan om nog een nacht in deze metropool door te brengen.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7 overnachtingen met ontbijt(buffet) in goede 3*** en 4**** hotels
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– treinrit St. Moritz – Tirano (excl. evt. eigen fiets)
– boottocht dag 5 Comomeer
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de fietsweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten
– evt. fietshuur
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, zelf ter plaatse te voldoen)

Toeslagen
– toeslag hoogseizoen (start tussen 29.06-27.07 en 24.08-07.09): € 65,-
– toeslag eenpersoonskamer: €159,-
– huurfiets: €85,-
– huur E-bike: €185,-

Reisperiodes 2019
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen tussen 25.05–27.07 en 24.08-15.09
Let op: er kan niet gestart worden van  28.07 – 23.08

Onderkomens

U overnacht tijdens deze reis in goede 3*** en 4**** hotels.

Vanaf: 799

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Categorieën: ,
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië, Zwitserland
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Soort reis
Fietsen
Maand
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest