Salzburgerland

Salzburgerland

In het spoor van de kampioenen
Deze fietsvakantie is schilderachtig en indrukwekkend: de Salzkammergut. Uitgestrekte vlakten voor imposante bergketens, glinsterende bergmeren en het heerlijke gevoel van grote vrijheid op 2 wielen. Pittige klassementen en grillige bergpassen staan hier op het dagprogramma. Maar ook snelle afdalingen en heerlijke rondjes rond de meren. Hoeveel zweetdruppels u kwijt wilt, bepaalt u zelf aan de hand van uw dagelijkse routekeuze.
Vanuit de Mozartstad Salzburg kunt u uw conditie testen op het originele parcours van de 5-Seen Mondsee Marathon alsmede de Amadè Fietsmarathon. De volgende etappes brengen u over de provinciegrens van Salzburg naar de groene Steiermark en het mooie Oberösterreich.

Mozartstad Salzburg

5-Seen Mondsee Marathon

Van Salzburg, via Steiermark, naar Oberösterreich

Za.
Heenreis en aankomst in de Mozartstad Salzburg.
Zo.
Salzburg
route 1 (ca. 50 km, 400 hm): direct op de eerste dag staat het WK-tijdritparcours op het programma. Deze gaat van Salzburg via Elixhausen en de omronding van de Obertrumer See terug naar Salzburg.
route 2 (ca. 85 km, 800 hm): Voor wie het tijdritparcours te kort is, die heeft nog de mogelijkheid om vanaf de Mattsee nog een extra lus van ca. 35 km inbouwen, voordat hij in Seeham weer op het originele parcours verder gaat.
Ma.
Salzburg- St. Gilgen
route 1 (ca. 60 km, 600 hm): Vanuit Salzburg fietst u via Hallein richting Ebenau. Vanaf hier door de landschappelijk bijzonder fraaie Strubklamm, langs de Vorder- en Hintersee naar onze bestemming St. Gilgen aan de Wolfgangsee.
route 2 (ca. 95 km, 1.600 hm): Via Hallein, Golling en Scheffau naar het dak van deze tour, de Postalm op ca. 1.300 meter hoogte. Er wordt tijdens deze rit een beroep gedaan op zowel uw klimmerscapaciteiten als uw stuurmanskunst, als u in razende vaart afdaalt richting Strobl.
Di.
St. Gilgen
route 1 (ca. 80 km, 350 hm): Deze dag staat in het teken van de Mondsee-Marathon, een parcours dat overeenstemt met met de 3-Seen Tour. Van St. Gilgen fietst u langs de Wolfgangsee naar de Keizerstad Bad Ischl en verder door het Weißenbachtal richting de Mondsee. Via de Scharfling, de enige noemenswaardige berg van de dag, gaat u weer terug naar St. Gilgen.
route 2 (ca. 140 km, 1.400 hm): De 4-Seen Tour is iets zwaarder. Via Bad Ischl en de Ebensee begint u kort na Altmünster aan de ca. 16 km lange klim naar de Großalm. Na een gedeeltelijke omronding van de Attersee begint de beklimming van de Oberaschau en tot slot, wacht ook bij deze route de Scharfling met ca. 200 hoogtemeters.
Wo.
St. Gilgen – Radstadt
route 1 (ca. 100 km, 1.100 hm): Via Bad Ischl en langs de Hallstätter See, begint een lange, hardnekkige klim naar de 957 meter hoge bergpas Gschütt. Tijdens de afdaling, waarbij u goed kunt herstellen, gaat u door het Lammertal via St. Martin en Eben im Pongau naar de volgende etappeplaats, Radstadt.
route 2 (ca. 145 km, 1.500 hm): Met een lengte van 145 km en talrijke bergen is deze etappe één van de zwaardere etappes tijdens deze tocht door de Salzkammergut. De eerste grote uitdaging vandaag is de 922 meter hoge Pötschenpass. Kort na Bad Mitterdorf wordt er nog eenmaal een beroep op uw klimmerscapaciteiten gedaan tijdens de klim naar de Salzastausee. Het vervolg via Stein aan de Enns en van Schladming tot aan Radstadt verloopt verder door licht heuvelachtig en afwisselend terrein.
Do.
Radstadt
route 1 (ca. 55 km, 850 hm): Tijdens een iets kortere route fietst u vandaag via Schladming en Haus im Ennstal richting Weißenbach, waar u een lange en pittige klim naar Ramsau am Dachstein te wachten staat. Via Filzmoos en Eben im Pongau bereikt u dan uiteindelijk Radstadt weer.
route 2 (ca. 100 km, 1.400 hm): fantastische beklimmingen en snelle afdalingen staan vandaag op het menu, als u op het originele parcours van de Amadè Fietsmarathon vanuit Radstadt via Ramsau am Dachstein, Bischofshofen en St. Johann im Pongau middels een landschappelijk prachtige route de Dachstein-regio beter leert kennen.
Vr.
Radstadt – Salzburg
route 1 (ca. 85 km, 400 hm): Tijdens deze laatste etappe fietst u via Eben im Pongau door het schilderachtige Lammertal. Via Abtenau, Golling an der Salzach en Hallein keert u uiteindelijk weer terug in Salzburg, de stad waar in 2006 het WK plaatsvond.
route 2 (ca. 90 km, 750 hm): Deze variant volgt grotendeels route 1, met dit verschil dat tussen Golling en Hallein nog een flinke krachtsinspanning met de nodige zweetdruppels op het programma staat: de klim naar St. Koloman.
Za.

Terugreis of verlenging
Een adembenemende racefietsreis door het heerlijke decor van het Salzburgerland wordt vandaag na het ontbijt afgesloten. Heeft u nog 1 of 2 vakantiedagen over, plan dan nog een dagje cultuur in deze prachtige stad in. Wij boeken graag nog een extra overnachting voor u.

Inbegrepen
– 7 overnachtingen in ***-hotels en gasthofen in tweepersoonskamers met douche/WC
– 7x ontbijt
– 7x 3-gangen diner, indien HP geboekt
– bagagetransport
– GPS-coördinaten op aanvraag verkrijgbaar
– kaarten en informatiemateriaal (Duitstalig)
– servicehotline gedurende de reis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeslag 1-persoonskamer: € 115,00
– extra nachten in Salzburg: op aanvraag
– toeslag seizoen 1: €24,- (05.05 – 08.06 en 25.08 – 21.09)
– toeslag seizoen 2: €59,- (09.06 – 24.08)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen van 21.04 tot 06.10

€559
8 dagen
Individuele reis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-04-21

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten