Piemonte Culinair

Piemonte Culinair

De Piemonte is een paradijs voor lekkerbekken en levensgenieters. Uit deze prachtige streek van Italië komen niet alleen vele bekende wijnen, zoals de Barolo, de Barbaresco en de Moscato d’Asti, maar ook heerlijke chocolade en de witte truffels. In de verte herkent men de Alpen.
Tijdens deze fietsvakantie biedt de Piemonte u in elk opzicht elegantie en stijl. Het beste voorbeeld daarvoor is de hoofdstad Turijn. In kleinere plaatsen zoals Pinerolo en Saluzzo is de Middeleeuwse charme nog steeds bewaard gebleven. Vandaag de dag gelden Bra, Barolo en Alba als het rijk van de wijnen. Een onvergetelijke avond met één van deze geweldige wijnen tijdens het avondeten mag dan ook zeker niet ontbreken!
Ontdek de Piemonte op de fiets: een bijzonder avontuur is gegarandeerd!

Paradijs voor de fijnproever

Barolo, Barbaresco, Moscato d'Asti, chocolade en witte truffels

Eerste hoofdstad van Italië: Turijn, ook wel Klein Parijs

Za.
Heenreis en aankomst in Turijn 
Ontvangst en introductie in het hotel.
Zo.
Turijn – Pinerolo [ca. 50 km]
De dag van vandaag gaat nagenoeg uitsluitend over vlakke fietspaden. Vanuit Turijn fietst u langs de Po en kleine zijrivieren en langs het prachtige slot Stupinigi.
De route gaat verder langs verschillende parken, totdat u uiteindelijk Pinerolo bereikt.
Ma.
Pinerolo – Cavour – Saluzzo [ca. 45 km]
Over landbouwwegen en langs fruit- en wijnbouwplantages bereikt u het plaatsje Cavour met de beroemde “Rocca”, een morene-heuvel temidden van het vlakke landschap. Verder bestaat de mogelijkheid om het kleine kasteel “Macello” te bezichtigen, voor u het kleine, middeleeuwse stadje Saluzzo bereikt.
Di.
Saluzzo – Fossano – Benevagienna – Bra [ca. 65 km]
Met de fiets gaan we eerst op weg naar Fossano, waar enkele kleine klimmetjes te overwinnen zijn. U fietst langs de kastelen van Manta en Costigliole. Ook de oude romeinse stad Benevagienna en omgeving zijn beslist de moeite waard.
Via het plaatsje Cherasco, dat al 7 eeuwen geschiedenis en kunst achter zich heeft liggen, bereikt u Bra. Hier zullen met name de lekkerbekken zich snel thuisvoelen.
Wo.
Bra – Pollenzo – Barolo – Alba [ca. 50 km]
Vandaag rijdt u door een gebied dat bekend staat als de Langhe. U fietst eerst naar Pollenzo, de stad waar de “Universiteit van de smaak” zich bevindt. Hier kunt u van een goed glas wijn genieten.
U vervolgt uw weg vervolgens licht heuvelachtig naar Barolo, waar de gelijknamige wijnklassieker vandaan komt. Op weg naar Alba wordt u begeleidt door de rivier Tanaro. Eindbestemming van vandaag is Alba, de stad van de witte truffel.
Do.
Alba – Asti [ca. 40 km]
De streek waar we vandaag doorheen fietsen is de “Roero”. Op uw route naar Asti, komt u langs beroemde kastelen als Guarene en Cisterna (museum), die beiden zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Verder gaat het naar de historische stad Asti, die vooral bekend is vanwege de Moscato d’Asti en de “Palio”, de beroemde paardenrace.
Vr.
Asti – Turijn [ca. 45 km + treinrit]
De route van vandaag gaat rustig en langs kleine beekjes terug naar het uitgangspunt in Turijn. Kort voor de stad rijdt u nog eenmaal door het typische Piemontese wijnlandschap.
Za.

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting, 2-persoonskamers met douche/WC
– 7x ontbijt
– i.g.v. HP ’s avonds minstens 3-gangenmenu
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– bustransfer Landeck – Nauders (incl. fiets)
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de fietsweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing; deze dient u zelf in de betreffende hotels te voldoen)
– toeslag seizoen 1: €50,- (28.04 – 25.05 en 08.09 – 28.09)
– toeslag seizoen 2: €104,- (26.05 – 07.09)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen van 24.03 – 13.10

€725
8 dagen
Individuele reis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-03-24

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten