Karinthië

Karinthië

Alle wegen in Karinthië leiden tijdens deze fietsvakantie naar het water, de zon en de hartelijke gastheren en -vrouwen. Maar niet alleen dat, ook de geografische voorwaarden maken Karinthië tot een ideaal en afwisselende fietsprovincie. De eenvoud van het Karintische merengebied met haar door almweiden omgeven dorpjes staan in schril contrast tot de dominante rotsformaties van de Villacher Alpe en de Karnische Alpen. U fietst door de vele wijnbouwplantages en verzamelt zo ongemerkt de nodige hoogtemeters. En na een enerverende etappe nodigen de glinsterende bergmeren uit tot een verkwikkend en ontspannend bad. Wij nodigen u uit Karinthië met alle zintuigen te ontdekken en te beleven. Dit is een fietsvakantie zoals je hem in je dromen had voorgesteld.

Geniet van de natuur en de mooie panorama's

Ontbijten in Oostenrijk, lunchen in Italië en een gebakje in Slovenië

Tussen bergen en meren

Zo.
Heenreis en aankomst in Velden
Ma.
Rondje Velden 
route 1 (ca. 60 of 105 km, 500 of 920 hm): 2 varianten om in te fietsen. In beide gevallen zijn de indrukken onderweg talloos, de mogelijkheden echter ook. De korte variant is een rondje om het reusachtige “ligbad”, de Wörther See. De “lange variant” brengt u naar Klagenfurt en door het dal van de Drau. Maar welke variant u ook kiest, in beide gevallen zult u zich verbazen over het prachtige landschap.
route 2 (ca. 105 of 160 km, 2.250 of 2.800 hm): Ontbijten in Oostenrijk, lunchen in Italië en ’s middags koffie of thee in Slovenië. En dat allemaal op slechts 1 dag! Met het zicht op de Karnische Alpen fietst u richting “bella Italia”. De Passo Predil (1.156 m) is nog niet echt een grote uitdaging. De adembenemende afdaling in het unieke Soca Tal in Slovenië zal u echter betoveren. Houdt uw benen maar stil en verzamel alle krachten, want de legendarische Vršic Pass (1.611 m) zit er aan te komen. via vele haardspeldbochten, fietst u zwetend en zwaar ademend naar boven, maar hopelijk heeft u toch nog tijd en aandacht voor de schitterende uitzichten. Via 24 haarspelbochten daalt u over de met kinderkopjes geplaveide weg af naar Kranjska Gora. Tot slot nog een keer 200 hoogtemeter onhoog naar de Wurzenpass (1.073 m) en dan kunt u beginnen aan de ontspannen afdaling terug naar Velden.
Deze tocht kan ingekort worden door met uw auto naar St. Leonhard te rijden en van daaruit te starten (ca. 105 km, 2.250 hm).
Di.
Velden – Seeboden aan de Millstätter See
route 1 (ca. 60 km, 550 hm): Vandaag voer voor uw kuiten! Een sportieve etappe van de Wörther See naar de Ossiacher See. Op uw gemak fietst u door de licht heuvelachtige omgeving en door het Krastal: groen zover het oog reikt. Langs de Drau fietst u naar de Millstätter See. Wanneer u de wind in de rug heeft, wordt het betoverende laatste kilometers. ’s Middags kunt u zich heerlijk laten verwennen in de zon en in de glasheldere Millstätter See.
route 2 (ca. 80 km, 750 hm): Deze variant is gelijk aan route 1, maar dan met een extra lus om de mooie Ossiacher See, die tot extra tempo maken uitnodigd. 20 extra kilometers, die in uw Karinthië-Kilometer-verzameling note mogen ontbreken.
Wo.
Seeboden am Millstätter See
route 1 (ca. 80 km, 1.100 hm): Direct achter het hotel begint de eerste klim. Via een uitzichtsrijk hoogplateau evenwijdig aan de Millstätter See. Dan weer naar beneden richting meer, een draai naar rechts en weg van het water. Het parcours is aangenaam heuvelachtig, met hier en daar een kuitenbijtertje. U fietst in een vlot tempo door het vlakke Drautal met een verkoelend windje op de huid. Het schilderachtige decor van de Nockbergen maakt het sturen een prettige aangelegenheid. Een mooie lunchplek vindt u aan de Afritzer- of de Brennsee. De rest van de route terug naar het hotel gaat met gemak op het grote blad.
route 2 (ca. 105 km, 2.300 hm): Koninginnerit Nockalmstrasse! Om alvast in de stemming te komen starten we met een rustige 300 hoogtemeters, gevolgd door een korte, vlakke passage door het mooie Liesertal. Ons devies: houdt uw benen stil,  spaar krachten en tank energie. Langzaam maar zeker gaat het steeds steiler omhoog. Over zo’n 34 km slingert de Nockalmstrasse zich door het glooiende terrein van de met gras begroeide Nockbergen. De indrukken onderweg zijn gigantisch en het landschap is prachtig. De afdaling en de rit terug is een genot: 50 kilometer, 1.400 hoogtemeters en slechts een dun tricot tussen je huid en de rest van de wereld.
Do.

Seeboden am Millstätter See
route 1 (ca. 80 km, 1.300 hm): U begint losjes langs het meer. Een korte helling brengt u in Glanz, terwijl u de Nockbergen voor het grijpen lijkt te hebben. De afdaling naar Feistritz, als ook het landschap is een waar genot. Dan gaat het weer verder omhoog, als een stairway to heaven, hetgeen met de nodige zweetdruppel gepaard zal gaan. Daarna vlak en easy.
In vliegende vaart flitst u naar beneden door het Drautal. Na een Radler of een cappucino in Spittal fietst u langs de Lieser weer terug naar Seeboden en de mooie Millstätter See.
route 2 (ca. 85 km, 1.550 hm): Wanneer u bergpassen met veel plezier verwerkt, dan is deze route door het Maltatal iets voor u. De eerste kilometers zijn weliswaar verleidelijk, maar zult u toch rustig en bedachtzaam moeten beginnen. Na de Mautstelle wordt het echt serieus. Via talloze, adembenemende haarspeldbochten slingert de Malta-Hochalm-Stasse zich langs de vele watervallen door het hooggebergtelandschap. Hoogtemeter voor hoogtemeter werkt u zich omhoog in de richting van de horizon. Het doel vandaag is de Kölnbreinsperre (1.920 m). De indrukken onderweg zijn bedwelmend. Maar dat geldt ook voor de afdaling door het dal.

Vr.
Seeboden – St. Veit an der Glan
route 1 (ca. 85 km, 960 hm): Nog eenmaal “glijdt” u langs de oevers van de Millstätter See. Een rustige, licht heuvelachtige rit door groene heuvels naar de Brenn- en Afritzer See. Daarna wordt het iets ruiger. Een schitterende afsteker omhoog naar Arriach, gevolgd door een pittige afdaling naar Feldkirchen. Aan uw rechterzijde de Gerlitzen voor het grijpen. Via St. Urban en het gelijknamige meer fietst u naar St. Veit.
route 2 (ca. 110 km, 1.700 hm): Tot Feldkirchen is deze gelijk aan route 1. Vanaf daar heeft u de mogelijkheid om nog extra kilometers en hoogtemeters toe te voegen door het heuvelland van het Natuurpark Gurktal.
Za.
St. Veit an der Glan – Velden
route 1 (ca. 55 km, 520 hm): De gemoedelijke slotetappe! Eerste tussenstop is het slot Jochosterwitz. De klim met fietsschoentjes is weliswaar moeizaam, maar het panorama is daarentegen schitterend. Daarna wachten u 600 hoogtemeters, die beslist de moeite waard zijn: de panoramarit naar de Magdalensberg (1.058 m). Terug in het dal, nodigt het vlakke Zollfeld nog eenmaal uit om te knallen. De kleine “pukkels” in het parcours vormen deze laatste dag geen enkel probleem meer. De laatste kilometers voeren langs de glinsterende Wörther See.
route 2 (ca. 135 km, 2.200 hm): Een pittige klim naar Diex gevolgd door een snelle afdaling naar de Völkermarkter Stausee. Dan nog een paar krachtige pedaalslagen, voor u kunt pauzeren aan de Klopeiner See. Om het Schaida Sattel (1.069 m) te bedwingen, zult u nog eenmaal al uw krachten moeten verzamelen. 15 Bochtenrijke kilometers, die gepaard zullen gaan met veel zweet en gloeiende dijbenen. Daarna weer naar beneden en rustig uitfietsen naar Velden.
Zo.

Terugreis of verlenging
Genoeg gefietst. Heeft u nog zin in een paar dagen ontspanning aan één van de vele meren in het mooie Karinthië? Wij boeken graag nog één of meerdere extra overnachting voor u (prijzen op aanvraag!)

Inbegrepen
– 7 overnachtingen in ***/****-hotels in tweepersoonskamers met douche/WC
– 7x ontbijt/ontbijtbuffet
– bagagetransport
– GPS-coördinaten en/of route-app op aanvraag verkrijgbaar
– kaarten en informatiemateriaal (Duitstalig)
– servicehotline gedurende de reis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– toeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n.; zelf ter plaatse te voldoen)
– verzekeringen
– toeslag 1-persoonskamer: € 151,00
– extra nachten in Velden: op aanvraag
– toeslag seizoen 1: €151,- (01.07 – 25.08)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op zondagen van 13.05 tot 09.09

€696
8 dagen
Individuele reis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-05-13

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten