Drauradweg

Nieuw

Drauradweg

Van Zuid-Tirol, waar 2 culturen samenkomen, brengt deze fietsvakantie u langs de rivieren Rienz en Drau naar de stad Villach om uiteindelijk in Grado aan de Adriatische kust te eindigen. Vanuit Toblach fietst u door het Pustertal, vanwege zijn vele almweiden en bossen ook wel het “groene dal” genoemd en tevens het dal waar de beroemde componist Gustav Mahler zijn inspiratie opgedaan heeft, via de waterscheiding van de Rienz en de Drau naar Lienz, de mediterrane hoofdstad van Oost-Tirol, en vanaf daar door het Obere Drautal via Spittal en de Millstättersee naar  Villach.
Italiaanse flair, lekkernijen en lokale specialiteiten in Tirol, Karinthië en de italiaanse regio Friuli-Julisch Venetië alsmede vele zonuren, de meeste van de hele Alpen, kenmerken deze fietstocht.

Dwars door het groene dal, het Pustertal

Bisschopsstad Brixen

Het beste van twee culturen

Za.
Heenreis en aankomst in Niederdorf/Toblach
Ontvangst en introductie in het hotel.
Zo.
Niederdorf/Toblach – Oberdrauberg [ca. 65 km]
Van de waterscheiding van de rivieren Rienz en Drau op het Toblacher Sattel gaat het voortdurend licht bergafwaarts en volgt u de Drau. Via de Italiaans-Oostenrijkse grens bereikt u Lienz in Oost-Tirol, waarbij u onderweg “begeleidt” wordt door het indrukwekkende bergdecor van de Dolomieten. U verlaat Oost-Tirol weer via goed aangelegde fietspaden, die de oude Romeinse handelswegen volgen.
Ma.
Oberdrauberg – Spittal [ca. 55 km]
Door een idyllisch landschap fietst u naar Spittal an der Drau. Onderweg bestaat de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar de Millstätter See, waar u heerlijk kunt ontspannen.
Di.
Spittal – Villach [ca. 40 km]
Deze dag brengt u in Villach, de tweede stad van Karinthië. Villach is ondermeer bekend van het carnaval. Bovendien zijn er tal van bezienswaardigheden te bekijken. Ook een uitstapje naar de Ossiacher See of de Faaker See zijn de moeite waard.
Wo.
Villach – Moggio Udinese/Tolmezzo [ca. 87-100 km, of 50-60 km + treinreis, ticket niet inbegrepen]
De rivier de Gail volgend verlaat u Villach en laat u ook spoedig Oostenrijk achter u en rijdt u Italië weer binnen. In het drielandenpunt Italië-Oostenrijk-Slovenië begint het Kanaltal met de Italiaanse grensstad Tarvisio. Hier leven Oostenrijkers, Slovenen en Italianen al eeuwenlang samen.
Al verder fietsend door het Kanaltal kunt u de pracht van de Friuliaanse Alpenregio met haar authentieke natuur en uitgestrekte bossen bewonderen.
Do.
Moggio Udinese/Tolmezzo – Udine [ca. 50-60 km]
Vandaag verruilt u het rotsachtige Kanaltal voor de vruchtbare wijnregio. Heuvels vol wijnstokken begeleiden u op uw route en nodigen uit om de heerlijke wijnen, die hier gemaakt worden, te proeven.
Een aanbevelenswaardige tussenstop is het stadje Gemona. Het beeld van dit plaatsje wordt bepaalt door de majestueuze Dom Santa Maria Assunta, die absoluut het bezichtigen waard is.
De eindbestemming van vandaag is het met Venetiaanse invloeden doordrenkte Udine. Tijdens een koffie op de “Piazza” of gedurende een wandeling door de oude binnenstad kunt u de gebouwen uit de late Gotiek en de Renaissance bewonderen.
Vr.
Udine – Grado [ca. 58 km]
Deze laatste dag brengt u, begeleidt door de warme bries van de Scirocco in de historische vissersplaats Grado en tevens één van de populairste badplaatsen aan de Adriatische kust.
Za.

Terugreis of verlenging

Onderkomens
U verblijft tijdens deze fietsreis in ***-gasthofen en -hotels

startdata
elke zaterdag van 28 april tot en met 29 september; let op: op zaterdag 7 juli kan er niet gestart worden. In plaatst daarvan kunt u zondag 8 juli starten.

Inbegrepen
– 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt(buffet)
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de fietsweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten
– verzekeringen

Toeslagen & kortingen
– korting voor de startdata 28.04 en 29.09: -/- € 100,-
– toeslag 1-psk.: € 149,-
– toeslag hoogseizoen (start tussen 23.06 en 08.09): € 50,-
– huurfiets: € 75,-
– huur electrische fiets: € 165,-
– extra overnachtingen in Toblach en Grado: prijs op aanvraag
– terugreis van Grado naar Toblach: elke zaterdag, € 69,- p.p. (incl. fiets)
– terugreis met een lijnbus van Triëst naar Toblach, ca 19,50 p.p. (fiets meenemen niet mogelijk; vertrek dagelijks om 06.40 uur; meer info op www.autosta-zionetrieste.it

€689
8 dagen
Individuele reis
ItalieOostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-04-28

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten