Drauradweg

Drauradweg

Van Zuid-Tirol, waar 2 culturen samenkomen, brengt deze fietsvakantie u langs de rivieren Rienz en Drau naar de stad Villach. Door het Pustertal, ook wel het “groene dal” genoemd, vanwege zijn vele almweiden en bossen, via Bruneck naar de waterscheiding van de Rienz en de Drau in Toblach. Vanaf hier begint een uiterst ontspannen gedeelte van de fietsreis: licht bergafwaarts volgt u de loop van de Drau naar Lienz, de mediterrane hoofdstad van Oost-Tirol, en vanaf daar door het Obere Drautal via Spittal en de Millstättersee naar de eindbestemming Villach.
Italiaanse flair, lekkernijen en lokale specialiteiten in Tirol en Karinthië alsmede vele zonuren, de meeste van de hele Alpen, kenmerken deze fietstocht.

Dwars door het groene dal, het Pustertal

Bisschopsstad Brixen

Het beste van twee culturen

Zo.
Heenreis en aankomst in Brixen
Ontvangst en introductie in het hotel.
Ma.
Brixen – Bruneck [ca. 40 km]
Vanaf Brixen rijdt u door het Eisacktal via het klooster Neustift en de ruïnes van de Mühlbacher Klause het Pustertal in. Langs de rivier de Rienz fietst u naar Bruneck. Interessant om te bezoeken is het Volkenkundig Museum in Dietenheim. In dit openluchtmuseum krijgt u een goed beeld van hoe de boeren in het verre verleden in Zuid-Tirol leefden.
Heb je nog niet genoeg gefietst vandaag, dan is het leuk om het Tauferer Ahrntal door te fietsen tot Sand in Taufers, waar je het bekende kasteel kunt bezichtigen.
Di.
Bruneck – Niederdorf/Toblach [ca. 30 km]
U volgt vandaag wederom de Rienz. Licht stijgend gaat de route via Olang, waar je een mooi uitzicht hebt op de skiberg Kronplatz, het Hochpustertal in. Wilt u wat meer kilometers maken, dan zijn er mooie utapjes te maken naar één van de vele mooie bergmeren in het Hochpustertal te maken. Voorbeelden hiervan zijn de Pragser Wildsee, de Toblacher See en de Dürrensee.
Wo.
Niederdorf/Toblach – Lienz/omgeving [ca. 50 km]
U verlaat Niederdorf/Toblach via de fietsroute naar Innichen en vervolgens de grens over naar Sillian in Oost-Tirol. Aansluitend gaat het gemoedelijk en ontspannen licht bergaf naar misschien wel de zonnigste stad van Oostenrijk, Lienz.
Do.
Lienz/omgeving – Berg [ca. 35 km]
Nadat u de monding van de Isel in de Drau achter u gelaten hebt, steekt u met uw fiets de provinciegrens van Tirol met Karinthië over. Via Oberdrauberg fietst u rustig verder over een oude romeinse handelsroute naar Berg.
Vr.
Berg – Spittal/omgeving [ca. 45 km]
Door een idyllisch landschap met romantische dorpjes rijdt u vandaag van Berg naar Spittal aan de Drau. Een uitstapje naar de Millstättersee mag natuurlijk ook niet ontbreken. Spittal is zomers vooral bekend vanwege zijn blijspelen in Slot Porcia. Dit slot is één van de mooiste renaissancebouwwerken van Oostenrijk.
Za.
Spittal/omgeving – Villach [ca. 40 km]
Deze laatste dag brengt u in de tweede stad van Karinthië. Een stad bovendien met talrijke bezienswaardigheden. Maar ook de Ossiacher en de Faaker See zijn een bezoek waard.
Zo.

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt(buffet)
– indien u HP geboekt heeft, minstens 3-gangenmenu’s
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de fietsweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten
– verzekeringen

€679
8 dagen
Individuele reis
ItalieOostenrijk

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten