Alpe Adria deel 2

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Fietsen 8 dagen
Omschrijving
Uitgangspunt voor deze fietsvakantie is Villach, waar de rivieren Drau en Gail samenkomen. Al snel daarna nemen we afscheid van Oostenrijk en steken we de grens over om in Italië verder te fietsen. De regio Friuli-Julisch Venetië biedt niet alleen een afwisselend landschap, maar ook een enorme culturele verscheidenheid. Deze mix van culturen vertalen zich ook naar de keuken: Oostenrijkse, Sloveense en Veneziaanse invloeden bepalen het gastronomische aanbod van de regio.
De bergtoppen van de Karnische Alpen ver achter u latend fietst u van de zuidzijde van de Alpen de Adriatische Zee tegemoet.
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Villach

Ontvangst en introductie in het hotel.

dag 2 Villach – Tarvis/Camporosso
[ca. 37-40 km]

De rivier Gail volgend laat u Villach achter u en fietst u ten Zuiden van de Villacher Alpen door het natuurpatk Dobratsch. Op weg naar de Italiaanse grens fietst u door kleine dromerige dorpjes. Vlak na de grens ligt Tarvis, uw bestemming van vandaag.

dag 3 Tarvis/Camporosso – Moggio Udinese/Tolmezzo
[ca. 45-65 km]

Tarvis, een stadje, omringd door uitgestrekte dalen en bossen, in modern “gewaad”, met een oude ziel en rijk aan tradities, is vandaag het startpunt. Tarvis is niet alleen één van de belangrijkste bergplaatsen van de regio, maar is tevens een wintersport eldorado. Verder door het Kanaltal kunt u vanaf de fiets deze prachtige Alpenregio met haar authentieke landschap en uitgestrekte bossen bewonderen.

dag 4 Moggio Udinese/Tolmezzo – Udine
[ca. 60-70 km]

Het aan de uitlopers van de Julische Alpen gelegen stadje Gemona is één van de mooiste historische plaatsen van de regio Friuli-Julisch Venetië. Het beeld wordt vooral bepaald door de majestueuze Dom Santa Maria Assunta, dat zeker een bezichtiging waard is.
De etappe van vandaag kenmerkt zich vooral door wijn. Hellingen vol wijnstokken begeleiden u tijdens uw fietstocht en nodigen uit om onderweg verschillende wijnen te proeven.
Udine, uw eindbestemming vandaag, nodigt uit voor een heerlijke koffie op een piazza of een wandeling door de historische binnenstad.

dag 5 Udine – Grado
[ca. 58 km]

Begeleidt door de Sirocco, een zuidelijke wind, die hete en droge lucht uit de Sahara naar het noorden voert, fietst u vandaag door een waterrijk landschap naar Grado, een historisch vissersdorpje en één van de populairste badplaatsen langs de Adriatische kust.

dag 6 Rust- of cultuurdag in Aquileia

 

dag 7 Grado – Triest
[ca. 69 km of 42 km + treinrit]

U fietst vandaag door het kustlandschap van de Adriatische Zee naar Triest. Onderweg is Slot Miramare een bezichtiging waard. De oude haven- en handelsstad Triest is een waardige afsluiter van deze fietsreis. Eventueel kan de etappe van vandaag vanaf Monfalcone ingekort worden door de laatste 35 km de trein te nemen (prijs niet inbegrepen).

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de fietsweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten
– verzekeringen
– toeslag hoogseizoen: € 49,- (08.06 – 07.09)

Reisperiodes 2019
Deze reis kan gestart worden op woensdagen en zaterdagen tussen 27.04 en 28.09
Let op: de startdagen 31.07, 03.08, 04.09 en 07.09 wordt er gestart in Spittal i.p.v. in Villach! De eerste 2 etappes wordt er dan een andere route gevolgd.

Onderkomens

U overnacht tijdens deze reis in goede 3*** en 4**** hotels.

Vanaf: 669

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Categorieën: ,
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië, Oostenrijk, Slovenië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Soort reis
Fietsen
Maand
April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest