Alpe Adria deel 1

Alpe Adria deel 1

Deze zeer afwisselende fietstocht met start in de Mozartstad Sazlburg voert u door het lieflijke Salzachtal, het wildromantische Gasteiner tal en het idyllische Drautal naar Villach, in het zonnige hart van Karinthië. Voortdurend begeleidt door het prachtige bergdecor van de Alpen fietst u ontspannen tijdens uw vakantie naar het Zuidelijke merengebied. Deze fietsroute biedt fascinerende indrukken, culinaire geneugten en landschappelijke hoogtepunten in overvloed op weg van Salzburg naar Karinthië.

Mozartstad Salzburg

Van Salzburger Nockerl tot Kärntner Kasnudeln

Afwisselende fietsreis door het Salzach-, Drau- en Gasteinerdal

Ma.
Heenreis en aankomst in Salzburg
Ontvangst en introductie in het hotel.
Di.
Salzburg – Golling [ca. 35-45 km]
Via de voormalige zout- en keltenstad Hallein en de Gollinger waterval fietst u naar Golling. Zin in meer kilometers, dan kunt u nog een extra lus maken door het romantische Bluntautal.
Wo.
Golling – St. Johann [ca. 40 km]
Het uitzicht vanaf de bergpas Lueg-Höhe op het markante Tennengebergte is grandioos. Vervolgens via de “Salzachöfen”, een indrukwekkend ravijn, en de burcht Hohenwerfen naar Bischofshofen en verder naar St. Johann.
Do.
St. Johann – Mölltal [ca. 45-55 km]
Nog een paar kilometers langs de Salzach en dan draait u het romantische Gasteiner tal in. Gadegeslagen door de Hohe Tauern fietst u via Dorfgastein en Bad Hofgastein naar de bekende kuur- en wintersportplaats Bad Gasstein. Met een korte treinrit (ca. € 5,- p.p. incl. fiets) rijden we door de Tauerntunnel naar Mallnitz.
Vr.
Mölltal – Spittal [ca. 40 km]
Vandaag fietsen we door een indrukwekkend hooggebergtelandschap. In Mölltal begint het Drautal en daarmee ook het zonnige zuiden van Oostenrijk. Ontspannen fietst u de laatste kilometers naar Spittal.
Za.
Spittal – Villach [ca. 40 km]
De Drau wijst u vandaag de weg en zorgt voor een rustige fietsdag. Doordat het voortdurend licht bergaf gaat, kost het weinig moeite. Paternion met zijn mooie kerken en kastelen is beslist de moeite waard om even een pauze in te lassen.
Daarna begint een fantastisch landschap met bossen en almweiden. U zoeft langs het kasteel Kellerberg en voordat u het weet bent u in Villach. Een stad, die een bezichtiging waard is.
Zo.

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt(buffet)
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– alle transfers, zoals in het programma genoemd
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de fietsweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten
– verzekeringen
– toeslag hoogseizoen: €32,-

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op maandagen tussen 30.04 – 01.10

€557
7 dagen
Individuele reis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-04-30

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten