Busreis Südtirol

Original
Nieuw

Busreis Südtirol

Tijdens deze busreis naar het Italiaanse Südtirol rijden we via een tussenstop in Zuid-Duitsland naar Laives, vlakbij Bolzano, hoofdstad van de Dolomieten.

We brengen deze week onder andere een bezoek aan het Messner Mountain Museum, we maken een schitterende bustour over verschillende Dolomietenpassen en genieten van heerlijke wijnen tijdens een wijnproeverij bij een lokaal wijnhuis. Ook een dagje naar het Gardameer en het mediterrane Merano met de prachtige botanische tuinen van Schloss Trauttmansdorff zullen niet ontbreken.
Een busreis met Tirol Outdoor Experience staat garant voor een fantastische vakantie, vol natuur, cultuur, lokale specialiteiten en heerlijke wijnen.

Adembenemende tour over de Sellapas

Wijntjes proeven tijdens een stadswandeling door de warmste stad van Italië, Bolzano

Mediterrane kuurstad Merano

vr.

Heenreis per Royal Class touringcar
Vandaag reizen we per Royal Class touringcar, vanuit Utrecht en Eindhoven, naar onze eerste overnachting in het Zuid-Duitse Kempten.

za.

Reisdag 2
Na een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet reizen we vandaag door naar naar ons hotel voor de komende week in Laives, Südtirol.

zo.

Brixen en World of Water Light festival (mei) of törggelen (oktober)
De stad met meer dan 20 fonteinen, we maken hier een stadswandeling door deze oude stad. Naast de vele mooie fonteinen hebben we ook de tijd om zelf te struinen langs panden en wat winkels te bezoeken.
Mei: We dineren vandaag in Brixen, na het diner staat ons een voorstelling van het Word of Water Light festival te wachten en bezichtigen we de kunst- en lichtinstallaties in de stad.
Oktober: Vanavond ervaren we het echte törggelen, en genieten we van de geur van vers geroosterde kastanjes, heerlijke jonge wijn en de geweldige Italiaanse keuken.

ma.

Bolzano en shoppen
Bolzano, in de zomer een van de warmste steden van Italië, loont zicht uitermate voor een stadswandeling. Deze stad heeft een rijke historie, wat dan ook duidelijk zichtbaar is aan de gebouwen. We starten op het bekende Walther van de Vogelweideplatz, vanwaar we via de dagelijkse groente- en fruitmarkt, een wandeltocht maken naar een hidden gem waar we genieten van een heerlijk proeverij. ’s Middags heeft u een vrije middag in Bolzano.

di.

Bezoek Messner Mountain Museum & rondleiding kellerei
Vandaag brengen we een bezoek aan een van de musea van Reinhold Messner, het MMM in Firmian, hoog boven Bolzano gelegen. Na het bezoek aan het museum, gaan we met de bus naar de wijnstreek van Bolzano, Eppan. Hier brengen we een bezoek aan een wijnkellerei waar we naast een rondleiding natuurlijk ook wat wijnen mogen proeven.

wo.

Dolomieten
Tijdens de bustour van vandaag passeren we verschillende indrukwekkende Dolomietenpassen, waaronder de bekende Sellapas, op 2.244 meter hoogte, met onder andere uitzicht op de drie magnifieke steile punten van de Sasso Lungo.

do.

Merano en Trauttmansdorff
De stad staat bekend om de Therme, ontworpen en gebouwd door de beroemde architect Matteo Thun. Waan je in Merano alsof je in een mediterraanse badplaats bent, aanschouw de schitterende architectuur. Een wandeling over de Tappeinerweg mag niet ontbreken. Hier kijken we onze ogen uit over de diversiteit in bloemen en planten, vinden we een groot scala aan kunstwerken, en dat allemaal met uitzicht over Merano. Aansluitend brengen we nog een bezoek aan Slot Trauttmansdorff.

vr.

Gardameer
Een dagje genieten van het Gardameer mag natuurlijk niet ontbreken. Geniet hier van het heerlijke mediterrane klimaat, eet een echt Italiaans ijsje, en flaneer over de boulevard langs het water.

za.

Terugreis en overnachting in Zuid-Duitsland
Vandaag nemen we alweer afscheid van Südtirol. Via een mooie route door de Vinschgau rijden we naar onze laatste overnachtingsplaats in Zuid-Duitsland.

zo.

Terugreis en aankomst in Nederland
Na een nacht heerlijk geslapen te hebben, vertrekken we na het ontbijt naar Nederland.

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer in een 3S*** hotel
– 2x overnachting in 2-persoonskamer in een 3*** hotel
– 9x halfpension
– excursies volgens programma
– begeleiding door een Nederlandse reisgids
– vervoer per luxe Royal Class touringcar
– toeristenbelasting

Niet inbegrepen
– evt. verzekeringen
– lunches en eventuele versnaperingen
– persoonlijke uitgaven
– vervoer naar opstapplaats (Utrecht en Eindhoven), taxitransfer kan worden bijgeboekt
– eenpersoonstoeslag: €210,-

Uiterlijke inschrijftermijn:

Reisperiode 18.05.2018 – 27.05.2018
Uiterlijk inschrijven 31.03.2018

Reisperiode 12.10.2018 – 21.10.2018
Uiterlijk inschrijven 26.08.2018

€925
10 dagen
25 - 40 deelnemers
Nederlandstalig
Groepsreis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-05-18

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten