Busreis Berchtesgadener Land

Original
Nieuw

Busreis Berchtesgadener Land

Tijdens deze 8-daagse busreis naar het Berchtesgadenerland in het Zuid-Duitse Beieren bezoeken we tal van culturele hoogtepunten.
Vanuit ons comfortabele hotel in Bad Reichenhall bezoeken we het bekende Kehlsteinhaus, we maken een uitstapje naar de geboortestad van Mozart, het romantische Salzburg en we touren door het merenrijke gebied van de Salzkammergut.
Maar ook een boottocht over de fjordachtige Königssee met bezoek aan St. Bartholomae, de zoutmijnen van Berchtesgaden, een tocht met de oudste gondellift ter wereld naar de Predigtstuhl en een rondleiding door een schnapsbrennerei maken deel uit van dit veelzijdige programma.

We starten elk ochtend met een uitgebreid en heerlijk ontbijtbuffet, met mooi weer op het dakterras waar we bovendien een geweldig uitzicht hebben op de omringende bergen; ’s avonds eten we elke avond op een andere locatie, om optimaal te kunnen genieten van de Beierse keuken.

Een busreis met Tirol Outdoor Experience staat garant voor een fantastische vakantie, vol natuur, cultuur en lokale specialiteiten.

Eén van de spectaculairste kabelbanen ter wereld, en tevens de oudste, de Predigtstuhlbahn

Rondvaart over de Königssee met een traditionele salonboot naar bedevaartsoord St. Bartholomä

Stadswandeling door keizerlijk Salzburg en de tuinen van Slot Mirabel

zo.

Heenreis per Royal Class touringcar
Vandaag reizen we per Royal Class touringcar vanuit Utrecht via Eindhoven naar het mooie Bad Reichenhall.

ma.

Bezoek aan Bad Reichenhall en de Predigtstuhl
Bad Reichenhall is een oude zoutmijnenstad. Het historische centrum, geheel autovrij, staat bol van de schitterende gebouwen. Hier heeft u de rest van de ochtend en begin van de middag vrij, de perfecte plek om heerlijk rond te struinen en te genieten van een goede lunch. Na de lunch vertrekken we met de bus naar het dalstation van de Predigtstuhlbahn. De Predigtstuhlbahn is de oudste nog werkende kabelbaan ter wereld. Met deze goed onderhouden kabelbaan zweven we rustig de berg op. We kunnen onderweg heerlijk genieten van het uitzicht en boven bestaat de mogelijkheid om een kleine rondwandeling te maken en iets te nuttigen in het bergrestaurant.

di.

Königssee met St. Bartholomä en Obersee
Vandaag staat in het teken van water. We maken een rondvaart per traditionele salonboot over de Königssee en brengen een bezoek een de bedevaartskerk op St. Bartholomä. Hierna varen we door naar Salet en kunnen we een korte wandeling maken naar de Obersee. Deze rondvaart is inclusief koffie met gebak.

wo.

Berchtesgaden (vrij); ’s middags Wimbachklamm
In de loop van de ochtend gaan we naar Berchtesgaden waar iedereen vrij kan wandelen en/of winkelen. ’s Middags gaan we een korte wandeling, ongeveer 1 uur, maken door de Wimbachklamm. Diegene die slecht ter been zijn kunnen met de buschauffeur mee gaan naar een restaurant. Aan het einde van de middag vertrekken we met zijn allen naar de mooie Hintersee waar we gaan dineren met zicht op het meer. Voor diegene die nog zin hebben, kunnen we nog een wandeling om het meer maken.

do.

Salzkammergut
Vandaag rijden we over de Romantische Straße door het merengebied van de Salzkammergut. Zo brengen we ondermeer een bezoek aan het Unseco Werelderfgoed Hallstatt met de Hallstättersee, de Mondsee, Bad Ischl en de Gosauseen met een fantastisch uitzicht op het besneeuwde Dachsteinmassief.

vr.

Salzbergwerk Berchtesgaden, Kehlsteinhaus en Grassl Brennerei
In Berchtesgaden bezoeken we één van de oudste, nog werkende, zoutmijnen. Aansluitend gaan we naar het Kehlsteinhaus, ook wel het Adelaarsnest genoemd. Dit voormalige theehuis op de top van de 1834 hoge Kehlstein was een cadeau ter gelegenheid van de 50-ste verjaardag van Hitler. De weg naar boven met de vele haardspeldbochten en tunnels is een prestatie van formaat. De laatste 124 meter worden met een lift door de berg afgelegd.
We sluiten de dag af met een bezoek aan de oudste Enzianbrennerei van Duitsland, Enzianbrennerei Grassl.

za.

Salzburg
De stad van de romantiek, van Sissi en natuurlijk van Mozart. We wandelen door de oude binnenstad met het geboortehuis van Mozart. Ook een bezoek aan de burcht Hohensalzburg zal niet ontbreken en we wandelen door de bekende tuinen van Slot Mirabel.

zo.

Terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van het Berchtesgadenerland en rijden we weer terug naar Nederland.

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer Komfort incl. HP in een 3*** hotel
– excursies volgens programma
– begeleiding door een Nederlandse reisgids
– vervoer per luxe Royal Class touringcar
– toeristenbelasting

Niet inbegrepen
– evt. verzekeringen
– lunches en eventuele versnaperingen
– persoonlijke uitgaven
– vervoer naar opstapplaats (Utrecht en Eindhoven); taxitransfer en/of een hotelovernachting in de regio Utrecht of Eindhoven op aanvraag
– eenpersoonstoeslag: €49,-
– upgrade Deluxe hotelkamer: €35,- per persoon

Uiterlijke inschrijfdatum

Reisperiode 03.06.2018 – 10.06.2018
Uiterlijk inschrijven 08.04.2018

Reisperiode 09.09.2018 – 27.05.2018
Uiterlijk inschrijven 15.07.2018

€895
8 dagen
25 - 40 deelnemers
Nederlandstalig
Groepsreis
Duitsland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-03

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten