Tour Monte Rosa

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 8 dagen
Omschrijving
Tour Monte Rosa
Bij dit 8-daags wandelavontuur rond het grootste bergmassief van de Alpen lopen we over ongeveer 160 km afwisselingsrijke Walser- en bergpaden.
Vanaf Randa voert de route over de Europweg naar Grächen en verder naar Saas Fee, over de Monte Moro Pas, de Colle del Turlo. de Colle di Bettaforca en de Theodulpas, langs de Theodul-gletsjer naar Zermatt en uiteindelijk naar Sunnega. Aan het eind van elke etappe op deze vakantie, valt iedere wandelaar ‘s avonds, vermoeid en vele indrukken en ervaringen rijker, als een blok in slaap.
Een ieder die de TMR huttentocht volbracht heeft, verdient een groot compliment. Met de omronding van het grootste bergmassief van de Alpen, heb je een grote prestatie volbracht.
Programma
za. Täsch – Täschalpe – Europahütte
[ca. 3,5 uur, +850 hm, -50 hm]

Trefpunt om 12.00 uur, bij garage Schaller in Täsch. Aansluitend transfer met kleine taxibusjes naar de Täschalpe (2.187 m). Via de Europaweg bereiken we de gelijknamige berghut (2.280 m). Vanaf hier hebben we een imposant uitzicht op de Weisshorn.

zo. Europahütte – Europaweg – Gassenried
[ca. 6,5 uur, +700 hm, -1.300 hm]

Via de Europaweg lopen we naar Gassenried (1.659 m), waar we in een pension zullen overnachten.

ma. Gassenried – Hannigalp – Balfrinalp – Saas Fee
[ca. 7 uur, +1.100 hm, -1.400 hm]

Het eerste stuk van deze etappe wordt afgelegd met behulp van een berglift naar de Hannigalp. Vervolgens wandelen we verder naar Balfrinalp. We wandelen door mooie naaldbossen, langs de pyramide van de Bietschhorn en met zicht op de Weissmies in de richting van Saas Fee (1.772 m).

di. Saas Fee – Monte Moropas – Mattmark Stausee – Macugnaga
[ca. 6 uur, +1.200 hm, -200 hm]

Van Almagell gaan we via de Monte Moro Pas (2.868 m) naar de reusachtige Mattmark Stausee. Op de achtergrond kunnen we de majestueuze oostwand van de Monte Rosa bewonderen. Met een berglift dalen we vervolgens weer af en wandelen we naar Macugnaga (1.320 m).

wo. Macugnaga – Colle del Turlo – Rif. Pastore
[ca. 8 uur, +1.550 hm, -1.300 hm]

We verlaten vanmorgen Macugnaga, de voormalige nederzetting van de Walsers, en wandelen door het Valle Quarazza met resten van oude goudmijnen. Vervolgens omhoog naar de Colle del Turlo (2.738 m) en aan de andere kant weer naar beneden naar de Rif. Pastore (1.575 m).

do. Rif. Pastore – Rif. Guglielmina – Colle di Bettaforca – Rif. Ferraro
[ca. 6,5 uur, +1.300 hm, -600 hm]

Na de klim naar de Colle d’Olen (2.881 m) en een lunch op de Rif. Guglielmina, gaan we met behulp van een berglift naar Colle di Bettaforca (2.672 m). Uiteindelijk bereiken we de gemoedelijke Rif. Ferraro (2.072 m).

vr. Rif. Ferraro – Colle Superiore – Theodulpas – Trockenen Steg – Zermatt
[ca. 8 uur, +1.200 hm, -950 hm]

Omhoog naar de Colle Superiore, van waar we een fantastisch uitzicht hebben op het beneden ons liggende dal en de Gran Lago. Door zeer gevarieerd terrein en langs diepblauwe bergmeren vervolgen we onze reis. Met een lift gaan we naar de Theodulpas (3.317 m). Via de Theodulgletsjer bereiken we Trockenen Steg. De berglift brengt ons vervolgens naar beneden naar Zermatt (1.616 m), waar we in een hotel zullen overnachten.

za. Zermatt – Täsch
[ca. 1,5 uur, +50 hm, -200 hm]

Na het ontbijt wandelen we rustig terug naar Täsch, waar een einde komt aan deze fantastische wandelweek. Dat betekent dus afscheid nemen, afscheid van elkaar en van het Wallis.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachtingen in verschillende berghutten en pensions
– 5x HP
– 2x ontbijt
– berggids
– 1x taxi
– 7x berglift

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– 2x avondeten
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
In de pensions overnacht u zoveel mogelijk in 2-persoonskamers.

Vanaf: 1.195

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Duits
De voertaal tijdens deze reis is Duits.
Land
Zwitserland
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten, verschillende hotels/gasthofen
Maand
Juni, Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest