Van de Watzmann naar de Drei Zinnen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
Omschrijving
Tijdens deze TransAlp van de buitencategorie beleeft u elke dag weer een hoogtepunt. Een huttentocht van Noord naar Zuid, die qua schoonheid nauwelijks te overtreffen, en daardoor een unieke vakantie ervaring is. Het overschrijden van de Noordelijke Kalkalpen, langs de beroemde Watzmann Oostwand en het unieke kalklandschap van het Steinernes Meer. Verder door de Centraal Alpen met de indrukwekkende gletsjerwereld van Grosse Wiesbachhorn en Grossglockner. Vervolgens steken we met deze huttentocht de zachtglooiende Villgrater Bergen van Oost-Tirol, met prachtig gelegen bergmeertjes en almen over, totdat we uiteindelijk de steile rotsmassieven van de Dolomieten en de wereldberoemde Drei Zinnen bereiken. Tijdens deze zeer afwisselende TransAlp-wandeling beleven elke dag weer iets bijzonders.
Programma
dag 1 Königssee - Kärlingerhaus

Individuele heenreis naar de Königssee. Trefpunt om 11.00 uur bij de Touristinformation op de grote parkeerplaats bij de Königssee. Na de kennismaking en de uitrustingscheck varen we met de boot over de mooie Königssee met zicht op de indrukwekkende Watzmann-Oostwand naar St. Bartholomä. Vanaf hier wandelen we eerst langs het meer en vervolgens door de Saugasse zigzaggend omhoog naar het Steinernes Meer en verder naar het mooi gelegen Kärlingerhaus (1.638 m) met de schilderachtige Funtensee. Met Kerst 2001 werd hier bij het weerstation de laagste temperatuur ooit van Duitsland gemeten, namelijk -45,9º.

ca. 4,5 uur
+1.000 hm
dag 2 Kärlingerhaus - Riemannhaus - Maria Alm - Ferleiten - Käfertal

Na het ontbijt steken we het Steinernes Meer over en bereiken we na ca. 3 uur het Riemannhaus (2.177 m), waar we een welverdiende pauze gepland hebben. Daarna dalen we af via een steil pad, deels met staalkabels gezekerd, richting Maria Alm. Met een taxi rijden we vervolgens naar de mautstelle Ferleiten aan de Glockner Hochalpenstraße. Tot slot lopen we door het mooie Käfertal naar onze slaapplek, een romantische almhut.

ca. 7 uur
+700 hm
-1.100 hm
dag 3 Käfertal - Pfandlscharte - Glocknerhaus

Goed uitgerust en na een heerlijk almontbijt vertrekken we richting de Pfandlscharte (2.665 m). Onderlangs de indrukwekkende gletsjers van Wiesbachhorn en Fuscherkarkopf en steeds steiler naar de scharte. Hier worden we voor het eerst getrakteerd op een fantastisch uitzicht op Oostenrijks hoogste berg, de Grossglockner (3.798 m). Vervolgens dalen we via de Klagenfurter jubiläumsweg af naar het Glocknerhaus (2.132 m).

ca. 6,5 uur
+1.300 hm
-700 hm
dag 4 Glocknerhaus - Salmhütte - Kals/Ködnitzhof

We bevinden ons nu aan de zuidzijde van de Grossglockner. Via de Margaritzen Stausee en de Stockerscharte wandelen we naar de langs de Wiener Höhenweg gelegen Salmhütte. Na een welverdiende pauze wandelen we via de Glorerhütte (2.642 m) naar het Lücknerhaus (1.920 m). Een taxi brengt ons tot slot naar Kals.

ca. 7 uur
+800 hm
-1.000 hm
dag 5 Kals - St.Jakob - Villgrater Törl - Unterstalleralm - Innervillgraten/Ghf Bachmann

Na een laatste blik op de Grossglockner stappen we in de taxi, die ons naar Mariahilf in het Defereggental brengt. Via het Villgrater Törl (2.502 m) en de Unterstalleralm lopen we naar Innervillgraten.

ca. 6 uur
+1.000 hm
-1.000 hm
dag 6 Innervillgraten - Kalkstein - Toblacher Pfanntörl - Innerfeldtal - Dreischusterhütte

Een korte taxirit brengt ons naar Kalkstein. Vanaf hier lopen we via het Toblacher Pfanntörl richting Toblach. Nadat een taxi ons naar het begin van het Innerfeldtal heeft gebracht , lopen we naar onze eindbestemming van vandaag, de Dreischusterhütte.

ca. 7 uur
+1.000 hm
-1.000 hm
dag 7 Dreischusterhütte - Drei Zinnen Hütte - Fischleinbodenhütte - Königssee 

Deze laatste dag lopen we door het schilderachtige Innerfeldtal naar de Drei Zinnen Hütte (2.438 m). Het zicht op de noordwanden van de Drei Zinnen kennen we natuurlijk van de vele foto’s op internet, maar de werkelijkheid blijft veel mooier. We lopen vervolgens door via het Paternsattel naar de Auronzohütte. Hier wacht de taxi, die ons terugbrengt naar de Königssee. Verwachte aankomst ca. 18.00 uur.

ca. 6 uur
+850 hm
-1.000 hm

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 4x overnachting in berghutten (lager; indien mogelijk in meerpers.kamers)
– 2x overnachting in hotel/gasthof (meerpers.kamers; indien mogelijk in 2-pers. kamer)
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– transfers
– 1x boottocht
– terugreis naar de Königssee
– GreenSeat CO2-compensatie

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/tourenproviand
– evt. parkeerkosten bij het startpunt (ca. € 40,- p.wk.)
– verzekeringen
– toeslag 1-psk. in de hotels: op aanvraag

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna  nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen.  Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen

reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.

Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!

Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche klik je hier.

Veel gestelde vragen

gaan jullie huttentochten altijd door?

Onze huttentochten zijn groepsreizen en worden pas gegarandeerd doorgevoerd wanneer het minimum aantal deelnemers bereikt is. In de meeste gevallen is dit vanaf 5 deelnemers. Is dit minimum aantal 14 dagen van tevoren nog niet bereikt, dan delen wij dit mee via email. In sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld 1 deelnemer te weinig is, stellen wij een (kleine) toeslag voor zodat we alsnog van start kunnen gaan. In ieder geval zullen wij alles in het werk stellen om een passend alternatief te vinden.

ik ben lid van een bergsportvereniging (NKBV of KBF), krijg ik dan korting?

Onze prijzen zijn gebaseerd op het Mitgliedstarif, omdat de meeste deelnemers aan onze huttentochten lid zijn van een bergsportvereniging. De meerkosten voor de deelnemers, die geen lid zijn van een bergsportvereniging, nemen wij voor onze rekening.

kan ik mijn mobiele telefoons op de hutten opladen?

Smartphones, GPS, fototoestel … Alles verbruikt stroom tegenwoordig. Op berghutten wordt de stroom opgewekt met behulp van generatoren of soms zelfs met zonnepanelen. Veel berghutten stellen oplaadstations beschikbaar voor het opladen van je apparatuur. Een garantie is het echter niet. Zorg dus dat je voldoende accu’s of een powerpack bij je hebt. Een andere, misschien wel betere optie: probeer het eens een weekje zonder smartphone, geen Facebook, geen email, geen Whatsapp, geen …… disconnect to reconnect

zijn lunchpaketten in de reissom inbegrepen?

Onze huttentochten zijn inclusief halfpension. Het ontbijt en het avondeten is dus inbegrepen. Op de hutten kun je zelf een lunchpakket voor onderweg kopen. Bij sommige huttentochten komen we ook onderweg langs berg- of almhutten, waar je iets kunt eten. Check dit de avond van tevoren even bij de bergwandelgids.

Daarnaast is het raadzaam om vanuit het dal of al vanuit Nederland tourenproviand mee te nemen. Denk daarbij aan bijv. gedroogd fruit (appeltjes, abrikozen, rozijnen, etc.), droge worst en mueslirepen. Er zijn ook bergwandelaars die zich onderweg beperken tot alleen maar tourenproviand en water.

bijzondere dieetwensen

Men vraagt wij draaien. Zo vanzelfsprekend als dat is in hotels, zo lastig is dat vaak op berghutten. Vegetarische kost is doorgaans geen probleem meer. Vaak kan men zelfs kiezen tussen een vlees- en een vleesloos menu. Wat betreft bepaalde voedselallergiën, zoals bijv. lactose, fructose en coeliakie kun je dit bij je boeking aangeven. Wij geven dit dan tijdig door aan de deelnemende hutten. Realiseer je echter wel dat de mogelijkheden op berghutten vaak beperkt zijn en dat niet alle wensen altijd ingewilligd kunnen worden.

Veganistische wensen worden nagenoeg nooit ingewillgd. Ben je dus veganist, neem dan zoveel mogelijk je eigen eten mee.

zijn mijn bergschoenen geschikt voor deze huttentocht?

Bergschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting.  A-schoenen, dit zijn doorgaans lage schoenen, evenals de zware D-schoenen, zijn voor onze huttentochten ongeschikt. Voor onze huttentochten heb je hoge, de enkels omsluitende bergschoenen met een goede profielzool (Vibram) nodig. Dan betekent dat je dan uitkomt bij B-, B/C- of C-schoenen. Bedenk echter dat er ook B-schoenen in de handel zijn, die weliswaar de enkels goed omsluiten, maar  een dermate slappe zool hebben, dat ze niet geschikt zijn voor onze huttentochten. Bestaat de kans op sneeuwvelden of zijn er gletsjers in de route opgenomen, dan is een C-schoen een must.

Slecht schoeisel kan bij de start voor de bergwandelgids aanleiding zijn om je naar de dichtsbijzijnde sportzaak te sturen. Ontstaan er onderweg problemen met je schoenen, zoals bijvoorbeeld het loslaten van de zool, dan kan dit ook reden zijn om je vanaf de eerstbeste mogelijkheid terug te sturen naar het dal. Laat je dus van tevoren goed adviseren bij een buitensportzaak. Ook als je al schoenen hebt, maar twijfelt aan de geschiktheid of de kwalitatieve staat van de schoenen, stap dan eens bij een gespecialiseerde buitensportzaak binnen.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 1.135

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Duitsland, Italië, Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
6-11 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
U heeft bergervaring in elk terrein; zelfstandig bewegen in ongebaand terrein; met staalkabels gezekerde passages en korte stukjes klauteren vormen eerder een uitdaging dan een onoverkomelijke barrière. Vanzelfsprekend beschikt u over een goede gezondheid, u bent tredzeker en heeft geen last van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest