Wandelparadijs Tenerife

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving
Wilde Atlantische Oceaan, zonnige kusten en vulkaangesteente
Van de bruisende oceaan in het noordwesten begint deze zeer veelzijdige wandelweek door een uniek berglandschap van zwart lavasteen naar het zonnige zuidwesten. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. In het betoverende kustplaatsje Garachico geniet u van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan en de groene noordkust van het eiland. Door verschillende vegetatiezones, die ieder hun bekoring hebben, stapt u de bergwereld van het Teno-gebergte binnen. Een bijzonder hoogtepunt is de wandeling door het ravijn van Masca, met haar steile rotswanden en unieke plantenwereld. In het zuidwesten wandelt u over oude muilezelpaden en bezoekt u het hoogstgelegen plaatsje van de Canarische Eilanden, waar tot besluit van uw reis een prachtige wandeling door het Nationaalpark Teide wacht.
Programma
dag 1 Individuele heenreis naar Garachico 

Langs de wildbruisende Atlantische kust ligt Garachico in het Noordwesten van Tenerife. De bezienswaardige oude binnenstad verrast met mooie herenhuizen, kerken en het kasteel San Miguel. Bijzonder fraai zijn de balkons van houtsnijkunst.
De lavazwembaden nodigen uit tot een verfrissend bad.

dag 2 Rondwandeling Garachico
[ca. 3-5,5 uur, 14 km, +/-990 hm]

Op historische wandelpaden wandelt u door het nog jonge vulkaangebied van Garachico. De inspanning van de klim wordt niet alleen met een fantastisch uitzicht op de beneden liggende stad beloond, maar vooral ook met het uitzicht op de Atlantsche Oceaan en de gehele noordkust.
Na een korte pauze in San Juan del Reparo daalt u door vruchtbaar landschap langs bonte bloemen, bananenplantages en waterlopen af naar Garachico.

dag 3 Garachico – Santiago del Teide
[ca. 5,5 uur, 11 km, +990 hm, -250 hm]

Een prachtige wandeling vanaf de kust de bergen in. Door verlaten ravijnen, uniek cultuurlandschap en laurierbossen gaat het naar het rustige bergdorp Erjos. U wandelt over mooie bergpaden door het Teno-gebergte, voordat u Santiago del Teide bereikt. Tijdens de etappe van vandaag komt u door verschillende vegetatiezones. Dit is een paradijs voor planten- en dierenliefhebbers.

dag 4 Rondwandeling Teno-gebergte 
[ca. 5,5 uur, 13 km, +900 hm, -500 hm]

Korte transfer naar Teno Alto in het Teno-gebergte. Omgeven door weides, terrasvormige teeltgebieden en grazende geitenkuddes, wandelt u eerst omhoog naar een bergrug, waar u rondom een fantastisch uitzicht heeft. Vervolgens gaat het langs de kam naar de Tabaibapas en verder naar de Pico Gala. Vanaf deze bergtop kijkt u uit over de westkust en het indrukwekkende Masca-ravijn met haar zwarte rotsen. Via Cruz del Gala loopt u terug naar Santiago del Teide.

dag 5 Santiago del Teide – Los Gigantes, ravijn van Masca
[ca. 3-4 uur, 5 km, +0 hm, -600 hm]

Van Santiago wandelt u naar het afgelegen bergdorp Masca, dat door zijn unieke ligging temidden van het groene vulkaanlandschap en de steile verheffende rotsmassieven erg veel indruk maakt. Na een heerlijke koffie begint de wandeling door het Masca-ravijn, dat met haar wilde schoonheid alle bergwandelaars weet te betoveren.
Vanuit Playa de Masca gaat u met de boot naar het vakantieoord Los Gigantes, waar u de nacht aan de oceaan zult doorbrengen. Of als alternatief voor deze wandeling, de betoverende Königsweg direct naar Los Gigantes.

dag 6 Los Gigantes – Vilaflor
[ca. 5,5 uur, 14 km, +750 hm, -300 hm]

Transfer naar het sierlijke dorpje Adeje. Van hieruit wandelt u over oude muilezelpaden, die vroeger werden gebruikt voor het transport van handelsgoederen over de bergen, door verlaten berggebieden. Terrasvormige velden en bos begeleiden u tijdens deze panoramische wandelroute, die hoog boven het Höllenravijn richting Ifonche gaat. Via zeer afwisselende wandelpaden loopt u naar de idyllische bergregio Arona aan de voet van het indrukwekkende Teide-massief.

dag 7 Rondwandeling Vilaflor
[ca. 4,5-5 uur, 13 km, +/-600 hm]

Tijdens uw wandeling vandaag ervaart u nogmaals het unieke landschap van Tenerife. U wandelt naar een 1.800 meter hoog uitzichtpunt, van waar u een mooi uitzicht heeft op het “witte maanlandschap”. Grillige zandsteenformaties, die gevormd zijn onder invloed van wind en water en uw fantasie stimuleren. Een schril contrast met het zwarte lavagesteente van de afgelopen dagen.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers in goede ***- en ****-hotels
– 7x ontbijt
– 1x avondeten (in Los Gigantes)
– transfers volgens programma
– bagagetransport
– boottocht Playa de Masca – Los Gigantes
– goede bewegwijzering
– GPS-tracks beschikbaar
– uitgebreide reisbescheiden
– servicehotline gedurende de wandelreis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
  * u vliegt voordelig met Ryanair van Eindhoven naar Tenerife Zuid (di en vr)
  * per bus vanaf het vliegveld in ca. 2,5 uur naar Garachico (of met een taxi, 1,5 uur, € 80,-)
  * terugreis van Arona/Vilaflor met de bus in ca. 1,5 uur naar het vliegveld (of met de taxi, 45 min., ca. € 45,-)
– avondeten en lunches
– busritten (ca. € 10,- p.p.)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf ter plaatse te voldoen)
– eenpersoonstoeslag: € 329,-
– toeslag tussenseizoen: € 60,- (03.01 – 21.03 en 17.05 – 27.06 en 13.09 – 24.10)
– toeslag hoogseizoen: € 130,- (22.03 – 16.05 en 25.10 – 12.12)

Reisperiode
Deze reis kan gestart worden op donderdag, zaterdag en zondag tussen 03.01 en 12.12.2021

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** en **** hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 729

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Spanje
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest