Wandelen op Istrië

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Nieuw
Omschrijving

Wandelen op Istrië, het zonnige schiereiland in de Middellandse Zee. Istrië kenmerkt zich vooral door pittoreske vissersdorpjes, stadjes op de karstheuvels, wijngaarden en valleien. Laat u verrassen door de charme van de contrasterende landschappen en de vele kleuren van Istrië. Het startpunt van deze wandeltocht is Triëst, de voormalige Habsburgse havenstad aan de voet van de Karst.

Tijdens het Romeinse rijk groeide Triëst uit van een relatief kleine, onbeduidende stad tot een drukke en welvarende havenstad. Vanuit Triëst in Italië ga je op weg naar het zuiden, je wandelt richting Slovenië en vervolgens naar Kroatië in Istrië. De wandeltocht in Istrië is licht heuvelachtig.

Programma
dag 1 Aankomst in Triëst
Individuele heenreis naar het startpunt in het hotel.
dag 2 Triëst – Muggia – Koper
[ca. 5 uur, +250 hm, -220 hm]

In de ochtend reis je met de veerboot van Triëst naar Muggia. Je wandelt vanaf de zee het binnenland in. Na het oversteken van de grens met Slovenië heb je een mooi uitzicht op de Muggia-vallei en de Julische Alpen. Hier opent het landschap boven de Golf van Koper zich midden in bosgebieden en wijngaarden. Een deel van de route wandel je over Parenzana, de voormalige Istrische smalspoorlijn, die Triëst en Poreč tot 1935 met elkaar verbonden.

dag 3 Koper – Piran/Portoroz
[ca. 4-5uur, +200 hm, -180 hm]

Je wandelt door het prachtige Strunjan Nationaal Park. Piran is de geboorteplaats van Giuseppe Tartini, een Italiaanse violist en componist en zijn werk is sterk beïnvloed door Venetiaanse invloeden. Wandel door de steegjes met Venetiaanse paleizen, of geniet van de sfeer op Piazza Tartini in het centrum van Piran.
Portorož en Piran zijn door zoutmijnen omringd. In het verfijnde Portorož is het zout een belangrijk onderdeel van het wellnessaanbod. Het is er één van meest holistische van Europa.
Het is mogelijk om de route van Koper naar Izola met de bus in te korten (ticket niet inbegrepen).

dag 4 Piran/Portoroz – Buje
[ca. 4,5 uur, +150 hm, -100 hm]

In de ochtend neem je een openbare bus naar het startpunt van de etappe (ticket niet inbegrepen). Je steekt de grens over naar Kroatië. We wandelen vandaag door het binnenland Buje. De grond in Buje en omgeving is bijzonder vruchtbaar. 23 van de beroemdste wijnmakers in Kroatië verbouwen hun wijnvariëteiten in dit gebied. De wegen leiden je door de wijngaarden en olijfboomgaarden rondom het kleine stadje. ‘s Avonds nodigen de bekende wijnkelders en restaurants je uit om te genieten van Istrische delicatessen.
dag 5 Buje – Brtonigla
[ca. 4 uur, +280 hm, -340 hm]
Vanaf Buje wandel je naar Brtonigla te midden van groene velden, olijftuinen en wijngaarden. Brtonigla combineert de typische landelijke Istrische keuken met mediterrane visgerechten. De heilige gebouwen zoals de parochiekerk van St. Zeno zijn zeker het bezoeken waard. Ook de Mramornica-grot is een bezoek waard.
dag 6 Brtonigla – Kastelir – Tar
[ca. 4,5 uur, +300 hm, -200 hm]
Je wandelt door het Skarline Natuurpark. Het park is vernoemd naar de Škarlina-stroom, die vlakbij ontspringt. Ten noorden van Kastelir, boven de vallei van de rivier de Mirna, liggen de ruïnes van de middeleeuwse nederzetting Nigrinjana, nu Gradina. De Via Flavia, een militaire weg die ooit via Trst, de Mirna-vallei en Porec naar Pula liep, liep door Kastelir. De gemeente Kastelir is omgeven door mediterrane planten, olijfbomen, wijngaarden en velden. De bossen in de omgeving zijn rijk aan paddenstoelen en wilde asperges. Vanuit Kastelir neem je een transfer naar Tar.
dag 7 Tar – Porec
[ca. 4 uur, +10 hm, -110 hm]
De laatste dag van het verkennen van Istrië brengt je naar Porec. Al van ver zie je de Eufrasiusbasiliek, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en zeker bezocht moet worden. Sluit de wandeltocht af met een goed glas wijn op een van de pleintjes in de oude binnenstad van Porec.
dag 8 Porec
Vandaag sluiten we de wandeltocht af. Hier volgt de individuele terugreis, je kunt ervoor kiezen je reis te verlengen.
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC, in *** & ****hotels en B&B’s.
– 7x ontbijt(buffet)
– videobriefing
– bagagetransport van hotel naar hotel (max. 1 stuk van 20kg)
– transfers zoals benoemd in programma                                                                                                                                                   – goede routebeschrijving van wandelingen (in het Duits, Frans of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie App en GPS data

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– toeslag eenpersoonskamer (€229,-)
– toeslag hoogseizoen van 15.06 – 11.09 (€113,- p.p.)
– tickets voor ritten met liften en openbaar vervoer, en toegangstickets voor musea

Reisperiodes
Deze reis kan iedere zaterdag gestart worden van 30.03 (eerste startmogelijkheid) tot 02.11.2024 (laatste startmogelijkheid).
Let op: van 28.07 – 21.08 kan er niet gestart worden

De wandeling loopt over gemarkeerde berg- en wandelpaden. De tocht is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. De wandeltocht in Istrië is licht heuvelachtig. De meeste etappes kunnen ook worden ingekort met openbare bussen en kabelbanen.

Onderkomens

Je verblijft deze reis in *** & ****hotels en B&B’s overnachting, in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 829

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië, Kroatië, Slovenië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 14 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest