Via Albula & Bernina

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Nieuw
Omschrijving
Via Albula & Bernina – De wandeling loopt langs de Albula- & Berninalijn en geeft altijd weer betoverende uitzichten.
Meer dan 100 jaar oude kunst door ingenieurs is te bezichtigen in deze alpiene omgeving. Talloze bruggen en spectaculaire viaducten voegen zich harmonisch in het landschap. De spoorweg de “Rhätischen Bahn” tussen Albula en Bernina is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. Het eerste gedeelte van de wandeling vertrekt vanuit Thusis, noordelijke gelegen in de Alpen, door het Albuladal over de Fuorcla Crap Alv richting het Val Bever door het Oberengadin naar St. Moritz. De zuidelijke scheiding brengt je over de Berninapass in het Val Poschiavo en als afsluiting naar Tirano in het italiaanse Veltlin. 
Programma
dag 1 Aankomst in Thusis en wandeling van Thusis naar Tiefencastel

[duur: ca. 6 uur, +925 hm, – 770 hm]
Individuele heenreis naar het vertrekpunt in Thusis. In Thusis geef je je bagage af en start de wandeling. Wij raden jullie aan een dagje eerder aan te komen.
Vertrek de wandeling vanuit het Domleschg waar de route volgt over een spectaculaire weg richting de Schinschlucht. De klim naar het Dörflein Muldain word met een prachtig uitzicht beloond. Hoogtepunten op de wandeling vandaag zijn ook het Solisviaduct en de Kerk St. Peter in Mistail die uit de 8e eeuw stamt.

dag 2 Tiefencastel – Bergün

[duur: ca. 6 uur, +860 hm, -345 hm]
De tweede etappe brengt ons via de rivier Albula naar een van de hoogtepunten van de Via Albula/Bernina, het imposante “Landwasserviadukt”. Op de weg ernaartoe passeer je de “Wasserweg ansaina”, hier kom je op een mooi punt om een foto te maken. Leg de herinnering vast van het wereldberoemde “Rhätischen Bahn”-viaduct en wandel weer verder.
Op weg naar Filisur met zijn historisch dorpskern. Aan de dansende heksen van Bellaluna voorbij, stijgt het pad naar het goed behouden historische treinstation Stugl. Het eindpunt Bergün met zijn Engadinerhuizen en het spoorwegmuseum geldt als Mekka voor spoorwegliefhebbers.

dag 3 Bergün – Spinas | Met de trein van Spinas naar St. Moritz

[duur: ca. 6 uur, +1.035 hm, -530 hm]
Wandel door het meesterwerk van de ingenieurs. De bergwandelweg naar Preda volgt de Albula en kruist meerdere keren de spoorweg, die de meest gedurfde banen in deze sectie heeft. Het pad volgt de spoorweg en laat je de 100-jarige ingenieurskunsten beleven.
Na Preda wandel je voorbij het kristalheldere Palpuognameer. Daarna kom je aan op de Alp Weissenstein ofwel Crap Alv, die vervolgt naar de Fuorcla Crap Alv. Na een afdaling door het Val Bever kom je aan in het idyllische Spinas. Vanuit Spinas vervolgt de weg zich met de trein naar St. Moritz.

dag 4 Treinreis St. Moritz – Mortenratsch | Mortenratsch – Alp Grüm

[duur: ca. 4,5 uur, +730 hm, -545 hm]
Door het moorlandschap en alpenweiden over de Berninapass. Hier volgt hoogtepunt na hoogtepunt. Stazerwald, Pontresina, Gletscherwereld Morteratsch, Wasserscheide Lago Bianco-Lej Nair en de hoogste berg van Graubünden.
Na het witgekleurde gletsjerwater van Lago Bianco stijgt het pad om naar een prachtig uitzichtpunt te komen, de Sassal Mason met uitzicht op de Piz Palü. Piz Palü met zijn bijna tastbare gletsjer, het hartvormige Lagh da Palü, Alp Grüm en het Val Poschiavo.

dag 5 Alp Grüm – Val Poschiavo

[duur: ca. 3 uur,  +40 hm, -1.100 hm]
Het idyllische hooggelegen dal van Cavaglia nodigt uit om hier even te vertoeven. De omweg die aangeboden wordt naar de Glestjermolen is zeker de moeite waard. Net zoals de “Rhätische bahn” slingert de wandelweg langs de helling het dal van Poschiavo in.

dag 6 Poschiavo – Tirano

[duur: ca. 4,5 uur, +380 hm, -950 hm]
Het machtige kruisviaduct van Brusio verbaast je onderweg. Afwisselend vervolgt het pad vandaag door fruit-, kastanje- en wijngebieden naar Italië. S. Perpetua in Tirano geeft een prachtig overzicht van het zuidelijke landschap en zijn stad met zijn eerbiedwaardige Palazzi.

dag 7 Vertrek

Individuele terugreis of mogelijkheid tot verlenging.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC
– 6x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel
– tickets voor de trein (2e klasse) van Thusis – Tirano
– toegangstickets voor spoorwegmuseum Albula in Bergün
– goede routebeschrijving (Duits of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– toeslag hoogseizoen € 45,- (17.06 – 08.09)
– eenpersoonstoeslag € 269,-
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– evt. terugreis per trein naar het startpunt in Thusis

Reisperiodes
Deze reis kan dagelijks gestart worden binnen de periode 17.06 (eerste startmogelijkheid) en 24.09.2023 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

Je verblijft deze reis in middenklasse hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 1.087

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 6 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest