Tour du Mont Blanc “West”

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Nieuw
Omschrijving
Tour du Mont Blanc “West” – in de Franse en Zwitserse bergwereld. 
Majestueus ligt de Mont Blanc temidden van de hoogste toppen van de Alpen. Wie om dit massief heen wil wandelen, waagt zich op een van de mooiste bergwandeltochten van Europa. Hoge passen, oeroude dorpjes, en gezellige berghutten en almen staan jullie te wachten. De Tour du Mont Blanc is een van de grootste klassiekers voor wandelaars vanuit de hele wereld. Iedereen is hier op zoek naar hetzelfde: Droomachtige bergpanorama’s, rust en ongerepte landschappen. Deze vind je op de wandeltocht gegarandeerd!

Let op: door het karakter van deze reis is deze reis te boeken vanaf 2 deelnemers
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Martigny

Individuele heenreis naar het vertrekpunt in Martigny. Deze idyllische kleine stad ligt in het Rhonetal. Wandel naar boven richting het kasteel ‘La Batiaz’ of sterk je aan in een van de vele restaurants voor de dagen die komen gaan.

dag 2 Martigny – Argentière

[kort: ca. 4,5 uur, 15 km, +1.000 hm, -900 hm]
[lang: ca. 5 uur, 15 km, +1.200 hm, -1.100 hm]
Vroeg in de ochtend neem je de bus of de transfer (ligt aan het seizoen) naar Trient. De eerste wandeldag start met een klim naar de Pass Col de Balme (2.191m), waar je in een bergbeklimmershut uit kan rusten. Hier geniet je van een geweldig uitzicht van de Mont Blanc en het dal van Chamonix. Een daling brengt je naar een zadelvormig begroeide omgeving, waar je weidevee en een gezellige alm tegenkomt. Daarna volgt een indrukwekkend pad over de kam over de toppen van de Aiguillete des Possetes, waarna je door een rotsachtig gebied loopt met een geweldig panorama op de omliggende gletsjers.

dag 3 Argentière – Chamonix

[kort: ca. 4,5 uur, 14 km, +1.050 hm, -350 hm]
[lang: ca. 5,5 uur, 14 km, +1.300 hm, -600 hm]
Vandaag staat het meest spectaculaire gedeelte van de Mont- Blanc- Ronde op het programma: Op goed gezekerde ladders beklim je de stijle rotsen naar boven richting het helblauwe bergmeer Lac Blanc. ‘s Middags trekt de tocht over het „Grand Balcon“, een leuke Höhenweg die langs de bergwand gaat, door de velden van blauwe bessen naar het Plan Praz met een café op 2.000m. Hier neem je de stoeltjeslift naar beneden en zweef je zo het legendarische bergbeklimmersdorp Chamonix in. Even rondwandelen door de mooie voetgangerszone met al die leuke gebouwen lokt.
De etappe van vandaag is aan te passen naar een gemakkelijkere versie, zodat je de avontuurlijke klimpartij niet hoeft te doen.

dag 4 Chamonix – Les Houches

[duur: ca. 5 uur, 12 km, +500 hm, -1.500 hm]
Moeiteloos begint de dag met een stijging tot 2.000m met de lift. Nu is het niet meer ver tot aan de Pass Col du Brévent (2.368m), hiervandaan start de klim van indrukwekkende rotsblokken tot aan de top van de Brévent, waar een mooi uitzicht wacht. Als een van de ‘beste uitzichtpunten van de Mont Blanc’ is het de moeite om op dit platform alle wonderbaarlijke gletsjers en kammen van de ijsreuzen te bestuderen. Vervolg de weg langs het bergmeer Lac du Brévent en kom op een mooi wandelpad waar je daalt tot aan de Schutzhütte Bel-Lachat.
Neem een pauze voordat de stijle daling volgt, via het Alpen-Wildpark Merlet en door het bos kom je uit in het dal. Vandaag overnacht je in de vallei van de rivier de Arve, die gevoed wordt door gletsjerwater, in een van de talloze dorpjes van de gemeente Les Houches.

dag 5 Les Houches – Les Contamines

[kort: ca. 4 uur,  10 km, +550 hm, -1.150 hm]
[lang: ca. 7 uur,  18 km, +1.350 hm, -1.150 hm (met topbeklimming)]
Vandaag maak je kennis met de beroemde „Montblanc-Trambahn“ en bewandel je een gedeelte van het spoor. Vanuit Bellevue herken je het imposant gelegen eindstation al van de moedig gebouwde tandradbaan. Een interessante Höhenweg neemt je mee over de avontuurlijke hangbrug waarmee je de razende gletsjerrivier oversteekt. De tocht trekt verder over de bergweiden naar de Pass Col de Tricot (2.120m) en daalt af naar de Miage-Hütte. Na een volgende beklimming bereik je dan het gezellige rustpunt de Truc-Alpe. Neem een pauze en luister naar de koeienbellen in de wei.
Het doel vandaag is het dorp Les Contamines, dit ligt in het Montjoiedal, beroemd door alle delicatessenkazen van de talrijke omliggende almen. Neem de tijd en bezoek een kaaswinkel om de Savoyarde kaas te proeven met een glaasje rode wijn.

dag 6 Les Contamines – Les Chapieux – Bourg-Saint-Maurice

[duur: ca. 6,5 uur, 17 km, +1.300 hm, -900 hm]
Deze etappe laat je hart sneller slaan. Je wandelt in de voetsporen van de Romeinen door gorgelende kloven, ontdekt verschillende gekleurde rotssoorten, hebt diepe uitzichten in de gletsjermeren en beklimt twee hoge bergpassen. Je gaat aan het zuidelijkste puntje van het Mont Blanc Massief voorbij, waar je een oneindig vergezicht hebt over de zuidelijke bergmassieven van de Franse Alpen. Vervolg de tocht en wandel langs de rivier richting de barokke Bedevaartskerk, de Notre Dame de la Gorge, waar de lange klim naar de pass begint. Vanaf Col du Bonhomme (2.329m) gaat de tocht verder over de rotsachtige Höhenweg naar de Pass Col de la Croix du Bonhomme (2.450m).
Versterk je weer in de Refuge de la Croix du Bonhomme, een traditionele berghut in Frankrijk. Een laatste daling volgt vandaag door de almweiden waar bergbeekjes stromen richting het ‘dal van de gletsjers’ oftewel de Vallée des Glaciers. Hier kun je proosten op het eerste gedeelte van de wandelweek in het kleine dorpje Les Chapieux.
Een korte transfer brengt je van Les Chapieux naar beneden naar het dorpje waar je overnacht Bourg-Saint-Maurice. Geniet een ontspannen avond.

dag 7 Vertrek

Vandaag is het tijd voor het individuele vertrek. Je kunt er voor kiezen de vakantie te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC
– 6x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel
– transfer zoals vermeld (seizoensafhankelijk)
– goede routebeschrijving van wandelingen (in het Duits, Frans of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie-App en GPS data

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– avondeten
– toeslag hoogseizoen € 130,- (29.06 – 30.08)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– tickets voor liften en OV
– terugreis naar Martigny: dit kan met openbaar vervoer, maar dat is een lange, omslachtige reis van 8 uur met overstappen in Chanbery, Annecy en Vallorcine, of met een taxitransfer (€ 539,- maximaal 8 personen)

Reisperiodes
Deze reis kan dagelijks gestart worden binnen de periode 29.06 (eerste startmogelijkheid) en 15.09.2024 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

Je verblijft deze reis in middenklasse hotels en pensions in een tweepersoonskamer. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan er ook overnacht worden in kamers met gedeelde badkamer op de gang.

Vanaf: 1.117

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Frankrijk, Italië, Zwitserland
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
min. 2 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest